Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dnes dostaly kytky poslední dávku alga bloom a za 14 dní je čeká PK 13/14 jako poslední kopanec. Mám 5-6 adeptů na pěkný výsledek selekce, tak to konečně upřesním:
2x feno SBL - jedno nebo dvě vypadají nadějně
2x Blue Mystic kříženec z F2 selekce
1x Special Queen kříženec z F2 selekce
1x Bílé feno Durban poison od zdejšího člena
1x feno CBD indika
U té BM a SQ je pravděpodobný otec zase Blue Mystic nebo Great White Shark. Už bohužel nezjistím co to oprcalo. To samé je to s mými F2 CBD, Purpurea Alfa, SBL. Jen Double shark je čistej.
Začnu pěkně podle osobní preference, takže feno č. 9 z prvního kola selekce - Special Queen x Blue Mystic(?)
Je to krasavice na pohled a na to, že dokvete hodně brzo má hodně tvrdé šišky a hodně pryskyřice.Nejvíc mě však nadchly perfektní růstové vlastnosti.Malé paličky netvoří, všechno je pěkně stejné už odspod a roste pevně bez lámání větví ve větru nebo pod tíhou palic.Nebude moc práce se stříháním. Voní hodně sladce a ovocně.
1. v celé své kráse - výška 2m
2. uniformní spodek
3. jedna z paliček
Jediné čeho se ještě obávám je možnost nižšího obsahu THC jak je u takto brzo dozrávajícíh odrůd často zvykem.
Mám ještě jedno feno, ale to je ve všem horší. Taky začlo smrdět silně chcankama.
Další je feno č. 08 z F2 selekce CBD indiky. Růstové vlastnosti podobné jako modely vycházející ze Skunk 1. Všechny větve stejné a netvoří moc malých spodních větviček. Už teď má hodně pryskyřice, ale dostala mě svým aroma. Voní jako žvýkačky a to dost přesně Může se to ještě změnit, ale výsledná chuť může být super.
Třetí je Blue Mystic kříženec s číslem 01(nakvetla první při umělém přepnutí)z F2 selekce. Voní silně kořeněně jak jsem byl zvyklý u SM Bogu od Hlavy. Růstové vlastnosti jsou podobné jako u předchozí.
Dále je tam feno SBL č. 1 a 4. Není to špatná odrůda, ale spíše jako základ pro další křížení. Feno č. 1 voní po ovoci a feno č. 4 má velký výnos... jen to bude taková tráva bez chuti jako loni. Na fotce je to feno s větším výnosem.
Zbytek odrůd až na Durbany se do kvetení nemá(základy paliček nebo takové "skorozáklady"), i když i některé později nakvétající dokážou překvapit. Nevyšel mi asi vůbec Double Shark oproti loňskému roku. Všechny fena nakvétají až teď, ale snad by zase ty nejindikovější fena mohly dozrávat rychle. Ale spíš to vidím, že zbytek dozraje koncem října s odřenýma ušima a s plísní. tzn Chroniíky, Critical Mass, většina Double sharků a většina genů od Hlavy.... vyjímkou bude asi Sweet Kush, který je pěkný, ale ten vyfotím třeba příště.
Abych to tak nějak shrnul, tak byl letos po dlouhé době slušný rok. Bylo více plísně, ale to je pochopitelné u netestovaných odrůd. Budou mě hodně bolet palce od stříhání a ještě si užiju míchání hashe jak uhodí mrazy. Zatím jsem vyrobil 2 kila masti, protože trpím atopickým ekzémem a musím se zásobit na celý rok dopředu.
Co začalo jako selekce z 84 rostlin se postupně zredukovalo na 28 dále pěstovaných a konečná selekce proběhla ochutnávkou 17 nejlepších vzorků.
Nechávám si na příští rok jako matky:
Special Queen - pozdější pheno(Early Bitch)
Special Queen - rané pheno(Special Green)
Green Hulk - je to schizooo sativa od Hlavy
Dále si nechám na křížení:
Apollo Kush
Critical Mass
Double Shark
Brutal Sweet Mendo