Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
a tento systém jsem v mém případě posadil na bok boxu a připravenými otvory zavedl ventily s hadičkami dovnitř....malá nevýhoda spočívá v tom, že když vypnete nádobu např s vodou a pustíte nádobu s hnojivem, tak musíte cca 2dcl vypustit do kelímku nebo něčeho, protože je to v systému než začne téct hnojivo....ale už jsem si zvykl ....funguje to parádně....
Jo a malá připomínka zásobníky s vodo a hnojivy musí mít navrchu díru na přisávání vzduchu aby to dobře šlapalo, ale to snad každý ví
mám tady další věc, kterou si sice už hodně lidí vyrábí, ale já to tady popíšu i s pár fotkama a snad tím někomu udělám představu i takový trochu návod, a ukážu jak je to jednoduché
Výroba STÍNÍTKA....
Já už jsem si vyrobil 5 stínítek, jak na zářivky pro předpěst přes Awing stínítko až po tohle na cooltubu...
takže v mém případě je to stínidlo na cooltubu, koupil jsem ji a stínítko bylo malé, nepasovalo k ní a moc neodráželo, i když je to originál, zkrátka bylo zašlé a na ho..o
1. změřil jsem cooltubu, podle toho délku stínítka, změřil jsem díry pro zavěšení a výřez proti prořezání kabelu k objímce, změřil jsem zkrátka vše co jsem potřeboval na cooltubě a na původním stínítku jsem poměřil průhyb a délku zahnutí po obvodu.
Z toho jsem udělal rychlý nákres a valil jsem do sklepa.
2. ve sklepě jsem měl cca 2m plechu, který používám na podkládání plastových trubek zavěšených pod podhledem, aby se neprohýbaly....ale zkrátka je to plech ve tvaru U, který má perfektní odrazivost, ale dá se použít i profily UW na sádrokartonové konstrukce nebo cokoli co dobře odráží
tento plech jsem rozstříhal na 3 kusy po 45cm....
4. podle změřeného obvodu zahnutí a míry průhybu jsem jednoduše zjisti přeložení plechů a potom jsem je prošrouboval malými šrouby s vrtáčkem tzv. texy
6. tohleto stínidlo už jsem jen připevnil na cooltubu a bylo hotovo......
na fotce je vidět cooltuba se stínítkem za světla.....
takže pro shrnutí: To celé s měřením, s nákresem i s výrobou mi zabralo 1,5 hodiny, materiál by stál kdybych to kupoval do 100Kč a ještě z toho budete mít radost aspoň já ji mám vždy, když něco vyrobím a funguje to jak má....
a potřebujete k tomu: nůžky na plech, metr, tužku, akumulační vrtačku s nástavcem PH2 a vrták průměr 6
Máš to hodně do pohodičky... Postupně pročítám celý forum a plánuju se taky pustit do menšího projektu. Jen by mě zajímalo to stínítko na zářivky a zda jsi použil obyčejný sádroš nebo ten zelený proti plísni..
ahoj to stínítko na zářivky ti můžu vyfotit a hodit tady na ukázku, a ten sádroš na box jsem použil zelený...není to proti plísni ale snese trochu více vlhka než bílý....a jinak zevnitř boxu mám nátěr bílé lesklé barvy ve třech vrstvách aby to odráželo světlo a v rozích silikony, takže se vlhkost na sádrokarton nedostane vůbec
Jinak doporučuji vřele zelenej Rigips (RBI), je to dělaný přímo do koupelen, sice vlhkost nad 70% není dlouhodobě prospívající ale určitě když sádroš, tak tenhle. Ta investice o to co je dražší se prostě vyplatí. :-)
citace:
Původní příspěvek od enrike123 Máš to hodně do pohodičky... Postupně pročítám celý forum a plánuju se taky pustit do menšího projektu. Jen by mě zajímalo to stínítko na zářivky a zda jsi použil obyčejný sádroš nebo ten zelený proti plísni..