Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
cau, tak vcera jsem nachystal pro SAGE misto venku, dovezl jsem kompost, vyrobil 200l smart pot a namichal substrat, presadil ji ven a zalil 20l kompostoveho caje..a taky obrazek prikladam
pytel / smart bag je ze svetle zelene geotextilie o gramazi 300g/m2 (bm ma sirku dva metry, takze se daji usit zajimave rozmery), material je to dost silny, aby vydrzel tlak media a zaroven vzdusny, takze koreny maji dostatek vzduchu pro svuj optimalni vyvoj, a prebytecna voda odtece..pravdou je, ze bude treba casteji zalivat, pac substrat takto rychleji vysycha, coz ovsem nehrozi v techto dnech, kdy pocasi stoji zaprd
maly update z dneska -> venku pocasi neni zrovna idealni, SAGE se chytla a vypada, ze se ji tam bude libit, taky jsem nasypal ze zvedavosti a pro jistotu trosku granulek proti slimakum v okoli a chutnaji jim..
jinak bych rekl, ze ta geotextilie je takovy material, po nemz slimaci neradi lezou, je to hodne plstene, tak snad bude od nich klid..taky jsem zapomnel zminit, ze cenove jeden ten smart bag vychazi na 49,30 kc a to se vyplati, rozhodne, kdyz vnem mam pres 200 litru media..
Afghanci jsou v pohode a rostou smele do vysky, ta se zlomenym klickem se drzi, jsem zvedav, jak moc ji to ublizilo a jak na tom bude dale..
take jsem uz domluveny s matkarem na rezanech, slibil mi krasne vitalni rezy, takze nejspis pristi tyden pribude osazenstvo
1. usmivajici se SAGE
2. z jineho uhlu
3. tri musketyri Afghan Kush
4. v parniku
5. slimaci
zdravim vsechny, co to sleduji!
rozhodl jsem se, ze sem hodim nejaky foto ze vcerejska, kdy jsem michal medium..reknu vam, byla to drbacka, dovezl jsem substrat (1:1 hlina:kompost), cena byla dobra - 350 kc/tunu z kompostarny..substrat, jak oni to nazyvaji, je docela vysokofrakcni, tzn. ze obsahuje dost velkych castic (odhadem 20 procent), jako kusy hliny, kusy vetvi, takze jsem musel presivat..bohuzel zadnej katr k dispozici, tak jsem musel vzit do ruky derovany kybl a delat to v rukach..tuto metodu nedoporucuju, pac je to fakt namahavy, do priste taky budu muset vymyslet jiny zpusob nebo sehnat katr na pisek treba..vyslednej produkt je si myslim dobrej, malinko jilu tam je, ale neni vubec na zavadu, stejne jsem primichaval slozky a vysledny medium propousti zalivku krasne, pridaval jsem i kokosove vlakno, aby to drzelo vodu v tech vacich.. dneska jsem jeste michal kybl a pridaval, celkem pytel pojal 7 kyblu (nevim, maji 30 bo 40l)..je to zality cajem a ted stejne prsi, takze zalivku nebudu resit nejspis do nedele podle pocasi..no a jako vzdy nejaky fotky, zatim zdarec
1. kybl na presivani, nabral jsem do nej lopatu a pul substratu, vzal kybl do rukou a jel
2. mnozstvi substratu v kyblu
3. presity vystup, po dlanovem testu stiskem, substrat ma tendenci se lepit, ale po tlaku prstem se sam rozpadne, pak jsem jeste pridaval perlit, kokos, keramzit, jako krmivo par hrsti guana s kelpem a asi 20 cm pod kytku kompostovy vystup z vareni caje, urcite me zajima, zda a jak se to na kytce projevi, az koreny k tomu dorostou
4. odpad, tvori jej ruzne kusy hliny, kousky vetvicek
5. michani po starocesku
mame tu dalsi den, SAGE se zda zabydlila, vypada vitalne, zalivky neni vubec treba, vicemene porad prsi, takze medium ani neprosycha a zivin v pude ma dost..jinak si chytam do sudu destovku, do zalivky, zadny ph neresim, pro zajimavost jsem meril jednou kapkama a mela 6,8-7.2 ph, dle Dr. Elaine Ingham je v pude takove prostredi, kdy u korenu lze namerit klidne 20 ruznych hodnot ph, proto mi prijde jednoduche zalivat destovkou (k te ma pristup kazdy), prip. mineralni vodou z pramene a zaroven zbytecne pouzivat kyseliny na upravu, vychazim z toho, jak to funguje v prirode od veku a druh cannabis tu s nama je tisice let bez kyselin a chemickych hnojek..hydro je jina kapitola..samozrejme uploaduju i par fotek
1. SAGE, prvni listky se dostavaji pres oporu
2. vetveni, jedny bocni vetve uz jedou treti patro
3. vetveni z jineho uhlu
4. bazalka uz leze ven, medium po vysevu prolito kompostovym cajem a pote pouze postrik vodou na udrzovani vlhkosti
cus - ty smartbagy jsou uplne bezkonkurencni.. za ty prachy na fotoperiodické kytky jednoznacne palec nahoru ;-)
libi se mi i tvuj celkovej pristup k outdoor pestovani ;-) ...
tak at to roste jak ma
dik, jsem rad, ze se to nekomu libi, ono v podstate kazdymu vyhovuje neco jineho, a taky je to o prizpusobeni se moznostem..je dobry se porad vzdelavat, zdokonalovat, zkouset, nakonec clovek prijde na to, co mu vyhovuje a s cim ma dobre vysledky..no a ze svych chyb se pouci nejvic
dneska probehl samozrejme checkout, tedy kontrola SAGE..vse je ok, bocni vetve pekne rostou, rostlinka zacina kosatet, budeme ji sledovat pokud mozno denne..a taky jsem provedl zastip (nedavno jsem cetl, ze zastip nenechava velkou otevrenou ranu a kytky stresuje mene nez zastrih a ja s timto nazorem souhlasim) osmeho patra..dale je videt, ze ubylo srazek, puda na povrchu prosycha, lec medium je stale dosti mokre
Afghanci dneska dostaly slabou koncentraci vyluhu za kopriv a zalivku s postrikem rhizotonicu, co jsem nasel ve sklepe..
maly update z dneska - SAGE se dari dobre, sekundarni vetveni je soumerne, ma 30 cm na vysku a stejnou miru na sirku, zatim nebylo treba zalivky neb medium je stale mokre..v nedeli bych mel dovezt rizky a pristi tyden budu pro ne chystat misto na strani a sazet je do smart bagu, bude to fuska a spousta prace, vse budu dokumentovat, takze se bude na co tesit, snad pocasi uz se taky umoudri..a samozrejme prikladam foto
As I watch the dirty politicians rant
I cultivate my clean Green plant
While they push weapons of mass destruction
I grow these plants and give instructions
On how to do it and keep it green
All the oil guys do is keep it mean
I fight these forces with seeds and leaves
I don't believe in rolling up sleeves
It's the future I work for planting these seeds
Green is something this planet sure needs
And the children, the babies, the little green shoots
They need a safe Planet as well as warm boots
I work for them, those who come after me,
so get your hands off of those buttons, you crooks
Get back to the Earth and see how she looks
All of the places that could do with some healing
I only want to manifest vibes with that feeling
As a gardener, herbalist, genetic engineer of a farm
I would Love to protect this ball of mud from harm
Dovolim si podotknout ze to bude asi pravdepodobne zalezet na povetrnostnich podminkach a na velikosti plantu ;-) tzn. ze zacatku vysycha ponekud pomaleji pri prechodu na kvet a v kvetu asi trochu rychleji ;-) bych rekl ja ... to je jen moje ciste teoreticka uvaha ;-) at to roste
byl jsem ted par dni pryc, takze checkout probehne az zitra, nicmene minuly tyden dost prselo a od presazeni jsem nezalival vubec, v lete to bude ale vysychat rychleji, tipuju zalivku jedenkrat dvakrat tydne, uvidi se..zitra dodam fotky SAGE
co je noveho?
dneska jsem dovezl dalsi osazenstvo - White Rhino (White Label), Mazar (Dutch Passion), Skunk 1 (White Label), Cream Caramel (Sweet Seeds), rezy jsou pekne, vitalni a vsechny, az na jednu, maji prorostle koreny (to neni chyba matkare, ale moje casova tisen), vsechny 4 rezy pujdou do pytlu na stran..dostaly postrik rhizotonicem
dale z afghancu bude pouze jeden, to ze zlomenym klickem je mrzak a pujde ven, dalsi ma tez mutace a dojedu jej za oknem v kvetinaci, jen jedna se vyvyji normalne, ta pujde na stran do kyble
a prikladam par fotek
1. Afghan Kush - jediny ma normalni prubeh vyvoje a je bez mutaci..pujde na stran
2. mrzacek Afghan Kush
3. druhy slaby jedinec, tohoto necham dojet za oknem
4. rezy pospolu
dnes probehla kontrola SAGE, ma nejakych 40 cm a dari se ji vcelku dobre, medium je jakztakz proschle, tak dostala 10l zalivky s koprivou (koncentrace 1.5l na 10l) a ve stredu budu mit pro ni nachystano 40l kompostoveho caje..
dale jsem presadil vsechny zakorenene rezy do vetsich kvetinacu, pristi tyden, jakmile prokoreni, pujdou do smart bagu, ostatne Afghan Kush pujde na stran zitra nebo ve stredu, zatim je i s rezy ve skrini pod zarivkama..Mazar, Skunk1, Cream Caramel tedy uz jsou presazeny, White Rhino jeste nema korinky venku..a samozrejme nechybi ani par fotek z dneska
1. SAGE po zalivce - zalivka probiha za oporou, misto kolem stonku je suche, ma to dva hlavni duvody, stonek pri styku s hlinou neplesnivi a hlavne se snazim, aby koreny si sami hledaly a tahly se za mokrou pudou (skoleni korenu)
2. Sage zvrchu
3. Afghan Kush a rezy pospolu
4. Afghan Kush a cerstve presazeny Mazar
5. Cream Caramel (uz ted ma nasladlou vuni), v popredi nezakoreneny White Rhino a v neposledni rade Skunk1
ta opora je samozrejme z plotoveho pletiva, pouze zkracena na rozmer a zapustena do hloubky..urcite to je vyhoda mit tzv. vnitrni oporu, ktera je vic u stonku a az bude mit kytka tezky palice, tak i vnejsi oporu, timto se predejde tomu, ze se zlamou nektere tezke vetve vlivem vetru, silneho deste, proste neprizni pocasi..no a ten smart bag jedu poprve, takze jsem sam zvedav na to, jaky v nem budou kytky, koreny maji dost prostoru pro svuj vyvoj..ocekavam, ze probehne dalsi skoleni korenu tak, ze jakmile koreny dosahnou uroven geotextilie, tak se tam jejich rust samozrejme zastavi a nastane jejich vetveni v mediu, vytvori se tak rozsahla korenova sit, coz bude mit pozitivni efekt pro celkovy vyvoj kytky
Ahoj prispevek cislo 29 prvni foto - je videt ze chybi casti cepeli jednoho z listu - to je tak naschval nebo ti to nejaka potvora okostovala? diky a at to roste