Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nedovedu si dobře představit 11l, ale pokud ty kytky budeš mít jen tři, tak bych se nebál většího květníku.. pak se budeš muset snažit pokrýt plochu co jak nejlíp a asi je nechat na růstu o něco dýl.. dokud nebudou pěkně rozprostřené
Snad to bude vpoho s tím stínítkem, že ti nebudou před a za lampou růst pomalejc
No sem zvědav pak zkus nahodit ty fotky
Hello, I'm signature virus, help me
to spred, by coping me into your
signature.
Jako je to dost, ale šlo by to. Ale teď nastal horší problém..
To třetí a nejslabší semínko nevylezlo, takže mám jen dvě kyti, ale to by se sehnalo další nebo nějákej řízek..
Jenže jak je každym dnem chladněji tak začínám mít problém s tou teplotou Je to prostě naprd místo a uplně do domu to dát nemůžu, maximálně do garáže jenže tam bude minimální rozdíl..
Potřeboval bych poradit nějáký vytápění nejspíš nebo nějákej způsob jak tam udržet teplo během noci=(během dne) Svítil bych přes noc ať se to tam vytopí. Takže problém je že když se přestane svítit tak tam bude zim a to i když to zateplím, tutíž tam potřebuju něcím udržet teplo nebo to něžím vytápět..
Už jsem se začal přiklánět k tomě že to odložim na pozdějc a ty dvě kyti zkusim k někomu dát nebo je prostě zrušil Byla to velká chyba takhle hned dávat klíčit semena když jsem tu skříň neměl komplet připravenou a oprimalizovanou.. prostě tam nejsou zatím ty podmínky a to ty kyti potřebujou.. Bohužel moje chyby no.
Budu moc vděčný za nějáký rady jak tam udržet to teplo nebo jestli je nějákej způsob jak zařídit teplej vzduch na přítah popřípadě odkaz či jméno nějákýho malýho topení nebo tak něco.
Zkusím to nějak vymyslet a když to nepujde zatim tak to prostě odložím no
Tak jsem hledal až našel. Našel jsem topnou desku do terárii pro plazy o různejch rozměre a výkonech od 8W po 25W, která se umístí pod terárko a mělo by to hřát --> http://www.happypet.cz/photos/origi...t-velka-25w.jpg
Nejspíš se na to zajedu podívat a možná to i pořídim, je to i cenově přijatelný..
Akorát tam nepíšou na jakou teplotu se to zahřívá takže to se zeptám nebo to bude snad na krabici.
Položil bych to asi normálně na zem přes to dal nějákou desku nebo třeba skleněnou desku když je to na ty terárka a na to normálně kyti a nebo mě ještě napadlo to přidělat na dvířka ze vnitř blízko nebo kolem těch dir na přítach, aby se hned ohřál přicházející vzduch..
zdar, nejsem si jistý jestli to bude efektivní, podle mě sice něco takového je stavěné na to, aby to vyhřálo takový prostor. To jo. Ale pokud ti poběží odtah tak ti pořád bude přicházet studený vzduch..
Nevím jestli to máš myšlené tak, že přez noc budeš svítít a teplota je OK. A přes den když nebudeš svítit budeš topit a nepoběží ti ventilátor? V tom případě by to nějak mohlo fungovat...
Nicméňě já bych to řešil tak, že na přívodu vzduchu bych udělal nějaké potrubí a kolem něj dal topné tělísko, dečku nebo něco podobného... nejideálněji přímo odporové dráty které to tvoří dal do trubky do přívodu..
signature.
Mel jsem steny pokryte 3cm tlustym penovym polystyrenem (v hobymarketu za par kc) a flaknul sem tam primotop s termostatem. Taky koupis za par kil(pokud si dojedes do Ostravy za 200,- ti ten svuj necham) a pres noc tolik nevetrat no. Poustet ventilator prerusovane no. Jako idealni by byla rekuperace ale to stoji ranec.
Tak ta rekuperace se da vyrobit, jen chce mít čas a chuť se s tím drbat... celkové náklady by nebyly tak strašné si myslím..
Ale řešení s termostatem a primotopem bude asi lepší... snad né moc nákladné na provoz
signature.
podle mě (můj osobní názor ,jsem strojní inženýr) je výroba rekuperace dost obtížna a pokud to chceš řešit hnát nějakým chladičem a okolo teplý vzduch. ver ze účinnost bude dost mizerná. ale zkus třeba prekvapis.
Nevím no těžko říct jaká by byla účinnost oproti vyráběným rekuperacím, taky otázka kolik prostoru by na ní bylo.
Ale určitě bude lepší to tvoje řešení, jen snad ne moc nákladné na provoz, pokud bude mít např. pod těch 10°C okolo.
Jak často to spínalo tobě? Nezkoumal si to nějak? + kolik stupňů si měl mimo box
signature.
jak casto to spinlo noto zalezi jak to bude dobre izolovane a jak budes menit vzduch. ja jsem v okoli mel venek takze v zime i -15 ale vzduch sem tahl z garaze kde bylo tepleji (cca 10-15C celorocne). a jak rikam ofuk nonstop a nejlip at rozvadi teplo z topeni po boxu. a odtah vyvetrat treba 15 minut a pak treba 45min vypnout. nebo sestelovane a v noci jet minimalni otacky.
Jojo, sorry za zpoždění ale byl jsem nemocnej a nedostal jsem se tam a věci se změní.
Dnes jsem tam byl, tý nejsilnější kyti začíná třetí patro a ta druhá je na tom bídně asi to nepřežije.. No to je jedno protože prostě je to tam na prd s tou zimou a je to u kámoše, kterej akorát hulí a prd tomu rozumí... takovej línej tatar co by se o to staral ve stylu co mu našuškala babka bylinářka neměl jsem to tam vubec dávat..
Tak jsem se vyhecoval a zeptal se doma jestli můžu pěstovat a nečekaně mi to dovolili! S tím že 5 kytek je legálních takže můžu 5 kytek. (nevím jak to je s tím počtem legálních kytek, to mi řekl táta..)
No takže plán mám asi takovej že to budu mít normálně u sebe v pokoji, pořídím si tady od Minotaura DarkStreet II. 60x60x120 použiju tu 250W sodík, VKO 125 na odtah, pořídím si 4x 6,5 l květníky, hlínu royalmix.. prostě to samý jako předtím.. Ale teď je problém jak s tou kyti Brainstormu co už roste, má za sebou tak týden a půl možná dva. Takže jsetli mám pořídit prostě semena co nejdřív a dát je vyklíčit a zkusit to nějak dohnat a nebo ji prostě zrušit a začít znovu nebo jak..? Nebo to k někomu hodit do boxu..
Taky se zeptám jestli mám pokračovat v tomhle threadu nebo požádat o smazání a založit novej, když jsou věci jinak..?
Prostě blbost od začátku.. :/ ale moje blbost, bylo to všechno narychlo ani jsem to neměl pořádně zařízený a domyšlený, no teď už je to ale jedno. Až to dám tady do pokoje tak to pojede všechno v klidu a hezky se s tím vyhraju