Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
PH vylezlo zpet na neuveritelnych 6,5, takze srovnáno na 5,6. EC jsem snizil prilitim vody na cca 1,3
Protoze kytky jsou nejaky divny - ty co maji nejvic korenu tak se tvari jako prelity
Takze jsem snizil to EC, pridal jeste korenak a vzduchovani jsem dal naplno. Zatím žádná změna..
Ahoj. Co způsobuje to neustálý zvedání PH? Z jakyho materiálu máš tu nádrž na roztok?
Hovno smrdí od konce.
Když nejde o život,, tak jde o hovno.
Kritizovat, urážet, zesměšňovat a všelijak slovně, či fyzicky napadat kus hovna je plýtvání energii, protože, je už ze své podstaty splachovací.
No a vovovovovovovovotom to je.
Vo hovně
Ahoj,
to lítání PH bych vyděl v hnojkách, kor jestli si tam lil hned neodstátou vodu...pak ti ještě poradím ať si koupíš PH minus v prášku, je sice dražší (kolem 400,-) ale za to opravdu drží! Já osobně upravuji PH taky od AH první den tekutým a druhý den změřím a když tak doupravím práškovým ten není tak silnej.
První den naliješ odstátou vodu s pokojou teplotou, rozmícháš hnojky a upravíš PH, druhý dne zkontroluješ PH a EC a když tak zase upravíš (v tvý případě snížíš) a už by 3 den mělo PH držet!
PS: příště aero bez RW kostek - je to tak zralý na plíseň!
Jinak ať se daří ;-)
Zdarec. Jak mělo fungovat to chlazení roztoku, ty jsem měl ten hlíníkovej chladič v něm?
Já bych to tipoval na nějakej problém ohledně chlazení, reakce hnojek, PH- a kovu, protože do té doby vše klapalo a pseudo většině lidí normálně maká, takže chybu bych hledal někde u tebe a ne v systému
Já v jel v těch vedrech bublák, teplota roztoku 27-29stupňů. Kytky sice moc nerostly, ale to byl jedinej problém, co jsem zaznamenal.
Ale zeptám se ještě jednou, jak mělo fungovat to chlazení? Protože sám o něčem takovém přemýšlím a třeba mě to inspiruje. Díky za odpověď, nebo pokud to tu nechceš pitvat, tak PM
16w to neuchladi - chladic z pc s heatpipes (scytche ninja) na teplou stranu. a na studenou stranu vymenik na grafiku do pc. na to cerpadlo mimo vodu. lepsi by byl okruh z chladici kapalinou a chladicem mimo vodu s tim ze by ve vode byl chladic kterej by byl chlazenej - o dost vetsi plocha pro predani tepla
Takže jestli to dobře chápu, tak jsi ten chladič měl v tom roztoku
Nevím no, ale to není dobrá volba. Jestli dobře pamatuju, tak v hydru by neměl být vůbec žádný kov, protože je tam možnost vzniku chemických reakcí.
Právě jsem přemýšlel, že bych něco takového zkusil s hadicí nebo nějak poskládat plastové vodovodní trubky vedené přes chladničku. Záleží ale, kolik by to žralo a jestli by to něco dělalo, ale to je jen taková myšlenka, tož uvidím časem.
Na tvém místě bych popřemýšlel, kde nastala chyba a pseudoaero nezatracoval, když už jsi to poskládal. Chce to jen vychytat a kdo nic nedělá, nic nepokazí.
Když zatlučeš měděnej hřebík do stromku, je za pár let po něm, chceš-li se zbavit mechu ze střechy, dej tam kus měděného plechu a je po mechu atd atd atd
Nevím, nejsem expert, ale řekl bych, že jsi jim tím chladičem nepomohl, spíš naopak. Ve spojení s PH- (součástí je kyselina) proběhla třeba reakce s tou mědí, kterou pak kyti papaly. Možná proto ti to PH tak lítalo, reakcí s mědí se to PH- spotřebovalo, ale to jsou jen mé myšlenky. Jdu chrnět
Edit: kyselina fosforečná viz tabulka 4. Chemii nerozumím, ale jde vidět, že nějaká reakce tam proběhla
Měj se a ať to roste
PS: Cituji:
Měď plní v rostlině funkci katalytického prvku, kde se bezprostředně váže na molekulu bílkoviny. Dále je složkou proteinu v chloroplastu, kterým je zabezpečován transport elektronů.I když měď je biogenním prvkem pro rostliny, je u ní často pozorována rovněž vysoká toxicita. Toxicita je způsobena snadným vstupem jejího iontu do buňky. Zkopírováno z JUNGLE IN DA BOX