Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
RW napufruješ, imho jednoduchšie ako keramzit. Takze ti pH rozhadzoať nebude, on nebude ani v styku s vodou v bublery. Do keramzitu to vraj z malých rw kociek tažšie prekoreňuje. Keď ti spraví pekné korene vo veľkej RW kocke, tak to potom fičí jedna radosť a s presádzaním do bubleru nie je problém. Podložiť to v košíku môžeš hocičím, ja som dal umelinu, nemusí sa pufrovať Toto info mám túším zrovna od Machmana, pár týždňov dozadu to tu písal myslím do támatu od uživ. starosta. Ja sa nebránim novým veciam, ale toto je fakt jednoduché a funkčné riešenie. Tu je pekné info. ohladne bubbleru. čo sa týka stability, všetci veríme, že tam budú mega masité ocásky, takže stabilitu budeš musieť poriešiť tak či tak, hlavne pri manipulácii, takže ten kúsok keramzuitu by som až za takú výhru nepokladal. S ohľadom na možné problémy.......... ideš prvý krát, tak si to čo najviac zjednoduš.
Ešte tip na zakrytie košíkov kôli svetlu - penová karimatka, vyrež krúžky (štvorce), prerež do stredu, zasuň klon, čau nazdar. Malej rastlinke dá na začiatku oporu a nebude ti svietiť do vody
Ad Stimulax, to je klasika. 1,2,3 by sa mali líšiť konzistenciou. či zmenili receptúru neviem, ale moc možností tam asi nebude, sú to fytohormóny a tie riadia fyziologické procesy. Na agare s tým môžeš robiť riadne divy môžeš vypestovať mega kalus a korienok a výhonok ti to v živote nepustí. tu niečo na čítanie. možno tá prášková forma má niečo do seba. ale to len teoreticky. nepoužíval som 2,3 tak nebudem nič vravieť.
Díky za reakce Pánové,
zítra ráno se chystám na ty RW kostky, které zatím namáčím. Přemýšlela jsem právě taky nad tím, že bych RW kostky dala přímo na otvory a podložila je něčím umělým. Rostlinky by tak měly vláhu i ze spod - kalfasy jsou již napuštěné, asi trochu předčasně:-), ale mám tam zapojej vzduchovač a přidanej peroxid a hlavně by se mohly táhnout dolů, což bude potřeba.
Na kalfasu mám natažený igelit, aby se do vody nedostalo moc světla, ale s karimatkou je to dobrej nápad, díky:-)
Jinak ten keramzit jsem chtěla dát jen dospodu košíčku, jelikož tam je ještě místo po vložení kostky, jinak ne...
Enzymy jsem používat nechtěla, ale dnes jsem se dočetla, že ten stimulátor Plagron, který jsem koupila, se může kombinovat i s peroxidem, proto jsem do něj šla, tak nevím, jestli to zase nebyl nějaký blaf...
Od toho Rhizotoniku jsem právě nakonec upustila jen proto, že zvyšuje PH. Já bojuju spíš s opačným problémem - asi jako většina:-)
Lampa je přibližně 80 čísel od vrcholků, posunovala jsem ji dnes ráno o pěkný kus, ale zase se bojím teploty, mno... zítra ji ještě o kus přesunu.
Díky moc, Jugditraxovi také za odkazy, pročtu hned zítra.
určitě práce s enzymy je šetrnější jak peroxid. Peroxid je zákeřná kyselina , která může být nebezpečná pro tebe i pro kytky. Sám s ním, nemám zkušenost, ale v dnešní době kdy jde peroxid nahradily enzymy bych od něj opustil a vůbec bych nepřemýšlel nad tím co jde s peroxidem kombinovat. Nevím proč ses tak rozhodla, ale každopádně budu vstřebávat tvé poznatky +/-.
Kořenový stymulátor od canny používám, zatím jsem s ním spokojený, ale udělaný rozdíl bez něj a s ním nemám. Každopádně určitě pozoruji rychlejší kořenění, i když si myslím, že ty všechny přípravky je jen reklama a tahání z lidí peněz. Proto, přejdu na JIB kde výrobce nedoporučuje jakýkoliv aditiva přidávat ke hnojivu což vidím jako velký plus.
ZDRAVÍM,
Přidávám fota současných rostlinek. Všechny už jsou venku a hezky koření. Podle rad a informací na netu jsem je přesadila do velkých RW kostek - ca tři dny dozadu. Nevím jen proč se všude doporučuje zasazovat nejdříve do malých sadbovacích kostiček a až ca o pár dnů později do velkých, jelikož jakmile vyleze první kořínek ven z malé kostičky, je už i tak přesazování s ohledem na kořínky dost náročné. Musela jsem je rozříznout a vložit malé kostičky po straně, abych kořínky neponičila a na největší kořínek jsem udělala dole v RW kostce dírku.
Teplota dost kolísá, snačím se větrat a kropit ručníky co nejčastěji, pak se teplota drží na 24, vlhkost na 75-80%.Světlo dáno o trošku níž, ale stále přepnuto na 250W. Obden před vypnutím postřikuju Phytaminem.
Celkem mám od každého 7 rostlinek a potřebuju jen pět , takže ty slabší obětuji pokusům. Vyzkouším u jedněch postřik Start-up, druhé pojedou bez postřiku jen s rosením RW kostky vodou s přidaným peroxidem a uvidíme co z toho vzejde...Obě obvečer také porosím Phytaminem. Jestli máte nějaké připomínky k pokusu, sem s nima...:-)
Mám dotaz: nikde jsem se nedočetla proč nemůžu hodit rostlinky, které jsou již přesazené do RW kostek přímo do košíku-samo bych je ještě nedávala do bubbleru, a nečekat až mi prokoření. Vždyť manipulace s prokořeněnýma kostkama, které opět budu v košíku něčím vyztužovat kvůli stabilitě, opět může pro kořínky být nebezpečná...A druhá věc, kterou nemůžu nikde vyčíst je kdy přesně začít s hnojením. Co jsem se dočetla, tak u hydra se doporučuje začít až po prokořenění - malé kostky již prokořeněné jsou - jen lehce, ale mám dojem, že než se prokoření do velkých RW bez dodání hnojek, bude to trvat věčnost. Ukazatel EC je pro mne také dost zavádějící, jelikož doporučované hodnoty v rozmezí od 0.4-0.8 pro malé rostlinky, je dost široké rozmezí a pod pojmem malé rostlinky se uvádí stáří hned po vylezení prvních lístků, ale až po 3 týdny staré kytí. Tak jsem z toho opravdu jelen:-(
Pokud by jste přidali nějakou radu, budu moc ráda. Díky.
Zatím:-)
Koumala jsem jak ten kalfas přikrýt a zároveň ponechat možnost v klidu košíčky vytáhnout a popřípadě posunout, nevěděla jsem taky jak moc budou těžké, aby se mi plastové víko pod tíhou kytek neprohýbalo - tenkrát jsem na pevnou desku z plastu ani nikde nenarazila, takže jsem nakonec udělala tu konstrukci, no třeba to bude k ničemu, ale nic lepšího za rozumnou cenu jsem nenarazila...
Teplota dost kolísá, snažím se větrat a kropit ručníky co nejčastěji, pak se teplota drží na 24, vlhkost na 75-80%.Světlo dáno o trošku níž, ale stále přepnuto na 250W. Obden před vypnutím postřikuju Phytaminem.[/B]
S tou teplotou a vlkostí bych to až tak nepřeháněl. Dokážu si představit, že kolem toho lítáš a nedá ti to Musím tě uklidnit, zda u toho budeš stát a měřit každou chvíli moc tomu nepomůžeš, akorát tak něco pokazíš. Teplota stačí v rozmezí 22-28°C vlkost bych tak moc neřešil. Zhruba 50-80%..Stačí.
citace:
nikde jsem se nedočetla proč nemůžu hodit rostlinky, které jsou již přesazené do RW kostek přímo do košíku-samo bych je ještě nedávala do bubbleru, a nečekat až mi prokoření. Vždyť manipulace s prokořeněnýma kostkama, které opět budu v košíku něčím vyztužovat kvůli stabilitě, opět může pro kořínky být nebezpečná[/B]
Do košíčku je můžeš dát proč ne ? Můžeš je zavlažovat ručně. Neměli by se dávat do systému dokud neprolezou kostkou, aby si rostlinky neudusila v RW kostce. Zamezíš přísun kyslíku ke kořenů. Proto by se mělo začít bublat až budu kořeny krásně venku. Mě koření 5-7 dní To musí platit i pro tebe. Kořínku se neboj zas nesmíš být moc přehnaná. Opatrnosti není nikdy dost, ale nic se nesmí přehánět. Nic se jim nestane i když je budeš zasypávat keramzitem etc.
citace:
A druhá věc, kterou nemůžu nikde vyčíst je kdy přesně začít s hnojením. Co jsem se dočetla, tak u hydra se doporučuje začít až po prokořenění - malé kostky již prokořeněné jsou - jen lehce, ale mám dojem, že než se prokoření do velkých RW bez dodání hnojek, bude to trvat věčnost. Ukazatel EC je pro mne také dost zavádějící, jelikož doporučované hodnoty v rozmezí od 0.4-0.8 pro malé rostlinky, je dost široké rozmezí a pod pojmem malé rostlinky se uvádí stáří hned po vylezení prvních lístků, ale až po 3 týdny staré kytí. Tak jsem z toho opravdu jelen:-([/B]
S hnojením začni podle sebe, je tady toho dost stačí hledat. Ale určitě nic nezkazíš, když už začneš hnojit. Když si přivezu domu řezy tak není problém je kropit rozprašovačem Hnojivo+kořenák. Můžu jim dát EC 1, ale s tím že mám EC vstupní vody 0,6 takže jim dávám hnojivo o koncentraci 0,4 EC..což si myslím, že pro tvé prcky akorát
s těma kostkama jsem to moc nepochopil, ale pokud máš rostlinku v malé kostce, tak jenom tu malou kostku šoupneš do díry tý velký. Samozřejmě existují dvě velikosti malých RW kostek, ale knim jsou i dva druhý velkých kostek, ty s malou dírou a s velkou dírou
Co se týká hnojení, tak na hnojkách AH máš přímo napsáno, že pro malé rostlinky má být roztok s polovičním přídělem hnojek. Takže to tak udělej, jebni to tam a hlavně jim dej pár dnů ať se přizpůsobí novým podmínkám. Phytamin nech zatím v klidu, na to je zatím dost času. Jinak až prokoření velké RW kostky, tak jim můžeš dát plnotučnou stravu.
Nemám problém s hledáním informací, ale jak jsem psala výše-pojem malá rostlinka je dost široký pojem a názor mnoha je nehnojit dokud rostlinky neprokoření a oni mi ještě tu malou kostičku pořádně neprokořenily když jsem je sázela do velkých RW. Teď po přesazení vidím jen kořínek, který jede dolů, neví jak se jim daří po stranách.
To záleží na tobě co jim chceš dopřát. Ale platí, že když prolezou malou RW kostku už můžeš začít se slabou koncentrací hnojiva (0,2-0,4EC), ale taky bohatě stačí když je budeš kropit s hnojivem, nebo bez něj, jen vodu( upravenou) + kořenák. Jednou či dvakrát navlhčit ( potříkat kosky a rostlinky)tak aby to bylo vlhké, ale né zas nacucané!!. Pak by se ti mohlo stát, že ti budou velkou kosku prokořeňovat moc dlouho. Jinak jak jsem psal 5-6 dní a jsou venku. Někdy se stane že už 3 den kouká kořínek venku. jestli máš nějaký pařníček šoupni ty kostky tam a vlhkost 70-80% tím vše urychlíš.
Kořínek si najde cestu, neboj se brzo si najde cestičku ven