Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, všiml sem si toho tématu tak sem přidám svůj nápad... Přemýšlel jsem, že kdyby se strčily 2 nádoby do sebe, jedna seřízla a vložila do té větší dnem dolů a naplnila se vodou tak by se měla při ostrém slunci voda začít z nádoby uvnitř odpařovat a srážet se na vnitřní ploše druhé nádoby, poté stéct po stěně dolu k víčku a následně tam odtud samospádem kapilárou přímo ke kytkám. Výhoda je prostá, když nebude vysoká teplota, či pod mrakem, voda by se neměla zbytečně vytrácet...Projekt není vyzkoušený ale doufám, že se mi to povede dovést do zdárného konce..
Nazdar chalani, potrebujem poradit. Zvolil som 20l kalfas v ktorom bude substrat a 20l kalfas ako rezevoar na vodu. Jediny problem pre mna je ako vyriesit tie knoty. Kolko? Ake? Chcel som pouzit 30 mm polypropylenovy popruh ale mam pocit ze voda nevzlina tak, ako by mala. Teda ma este napada nastrihat uterak na pasiky a par ich potom zosit dokopy. Myslite ze mi to nezhnije za tie cca 3 mesiace co v tom budu automaty? Bast
Původní příspěvek od Basteleeeero Nazdar chalani, potrebujem poradit. Zvolil som 20l kalfas v ktorom bude substrat a 20l kalfas ako rezevoar na vodu. Jediny problem pre mna je ako vyriesit tie knoty. Kolko? Ake? Chcel som pouzit 30 mm polypropylenovy popruh ale mam pocit ze voda nevzlina tak, ako by mala. Teda ma este napada nastrihat uterak na pasiky a par ich potom zosit dokopy. Myslite ze mi to nezhnije za tie cca 3 mesiace co v tom budu automaty? Bast
Ahoj guarana, je to pre mna bohuzial nevyovujuce pretoze potrebujem vodu dorucit na vysku cca 25 cm, ake je to vobec mozne. V hlave mi momentalne vrta napad takze ak sa to podari dam sem fotky. Bast
zdarek kolegovci
ak mate out v nadobach tak je jasne ze sa interval zalievky neda natahovat do nekonecna a niekedy je nutne pouzit nejaky automaticky system
ja by som len odporucil dve veci kde sa da ten interval pri pouziti nadob da o dost predlzit a ak je rastlina vo volnej pode tak v mojom pripade spartanskeho postovania v lesoch 30km od domu zalievanie odpadlo uplne
pridem len 1x do mesiaca skontrolovat a prihnojit zalievkou
prva vec je Lignohumat
pouzivam ho uz 2 roky v zahrade uplne na vsetko a je to naozaj skvela vec
kupil som od http://www.humagro.sk/ konkretne praskovy Lignohumat AM je najkoncentrovanejsi a cenovo najvyhodnejsi (50g asi 3,5eura)
25g mi este len teras po dvoch rokoch dochadza
naozaj aj cez tie najvecsie horucavy nepotrebuju rasliny extra zalievku a so susedovou zahradou sa to neda ani porovnavat
druha vec je Hydrogel
to pozna uz skoro vecsina clenov co sa spon trochu tomu venuju
viem je to drahsia zalezitost ale oplati sa
je ich aj viacej druhov ale ja ma mnajradsej uplne cisty bez prisad
taky je napr od Floria a uz to maju skoro v kazdom zahradkarstve ale je drahy
mne sa podarilo uz davnejsie kupit 0,7kg balenie tohoto polskeho za nejakych 15eur aj s postou http://www.gadar.sk/gadar/eshop/2-1...Z-ZALIVANI-200g
ak by chcel niekto vecsie mnozstvo tak sa to oplati objednat tovno z Polska
napr. tu http://www.futuregardens.pl/category/hydrozele
pasivny tento system zrovna nie je,ale myslim, ze podstata vlakna je zalievanie bez moznosti zapojenia el. prudu zo siete,urcite uz nejedneho z vas napadlo solarko....
Pasivní hydroponie mě láká ... asi jdu do toho taky.
Zmiňovali jste několikrát problém se sehnáním knotů. Knoty, tkaničky a další motouzy vyrábí Odetka a.s. a na svém e-shopu i prodává - ploché knoty pro petrolejky v různých šířích a 10m návinu: http://www.odetka.cz/net20/cz/eshop...x?kat=ost_knoty
Zdarec, napadla mě jedna technika a to je se zavlažovacími kolíky.
Kyblík s kytkou dát na místo A, rezervoár s vodou dát na místo B, s tím že místo B by bylo nad místem A. do rezervoáru udělat díru pro hadičku vedoucí ke kytce a nějakým způsobem spojit s kolíkem a ten zarazit do země.
Myslíte že by to fungovalo ?
Ahoj letos chci primichavat do substratu hydrogel taky by to mnelo vyřešit a udržet kytku zavlažovanou několik dni letos budu skoušet budu mit kytky ruzně po venku a tak 1snad dvakrát v tydnu je navštivim doufam že to knečemu bude a nejsou to jen vyhozeny love,nekdo tady nejaky skušenosti jestli se nekomu osvedčil??
Dávam do pozornosti tento produkt, v budúcom roku by som ho moc rád vyskúšal. Jedná sa o automatické zavlažovanie na solárny pohon, ktorému stačí nádoba s vodou, zapojenie vyzerá byť pomerne jednoduché a keby hadičky nerozkúsavali mravce ako na Brtnikovych Blumatoch, tak by to mohlo byt celkom terno
Původní příspěvek od sakumprdum Ahoj letos chci primichavat do substratu hydrogel taky by to mnelo vyřešit a udržet kytku zavlažovanou několik dni letos budu skoušet budu mit kytky ruzně po venku a tak 1snad dvakrát v tydnu je navštivim doufam že to knečemu bude a nejsou to jen vyhozeny love,nekdo tady nejaky skušenosti jestli se nekomu osvedčil??
Skúšal som ho minulý rok ale poddimenzoval som dávkovanie - tento rok som sa držal pokynov výrobcu a ver/never ešte som nepolieval ani raz - trochu mi prialo počasie počas vegetatívnej fázy kedy pršalo v pomerne dobrých intervaloch. Tento týždeň sme boli na kontrole po niekoľkých týždňoch (3-4?) bez dažďa s vysokými teplotami a stále je to OK. To, že kytky si vycucli pár veľkých listov odspodu neberiem ako tragédiu.
Jediná jedna nedostala gel lebo pribudla neplánovane a tá jediná mala zvesené listy, ale totálne, ostatné cajk.
Kupoval som ho tu, za 18 Eur/kg ale treba vziať do úvahy, že v hline vydrží 7 rokov, čo je 2,50- Eur/rok a to je smiešna čiastka - dával som to pod 6 rastlín a určite odporúčam http://hydrogel.sk/
...hluchonemý chlapec vraj zjavenie vidí takto:
oooooooaaaaaaaa oooooaaaaaaaa