Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No našel jsem zde techniku kdy kytku položím doslova na bok a odstraním cca polovinu větví..
Květináč mě napadl také ale nevím jaký.. slyšel jsem že litr hlíny = 10cm rostliny ale nevím jestli to samé platí o out odrůdách..
aby ti to pak stihlo dokvýst já bych skusil FIM a nebo jsem v jednom časopise četl nejakou metodu že máš kolem dokola pořádně promačka vršech a ohnout ho o 90° pak se ti to bude pomalu rovnat (ale to chci letos skusit poprvý nemám odskošený).
No pozdější vysazení.. do toho se mi moc nechce.. sice vím že záleží na periodě den/noc ale stejně bych se bál že to nestihne dozrát a také nevím jak bych terefil správný okamžik..
BunyMax: díky.. pročtu..
HŘEBÍK: zajímavé.. mohl by jsi to trochu upřesnit? moc to nechápu.. jak myslíš "kolem dokola pořádně promačka vršech" a jak moc.. kdy ohnout a to mam tu kytku ohnout do prového úhlu tak že jí zlomim nebo jde jen o to aby byl vršek vodorovně?
A ještě k tomu Red Dragon.. toho bych chtěl jako jedinýho do květináče.. jaký květináč je optimální pro 80 cm? kytka by měla dorůstat prý 80 cm což je asi i maximum co by se hodilo..
Díky
tak jsem ten časopis našel a ta technika se jmenuje (Supersklizen) trochu jsem to popletl ale myslím že by se to dalo využít i v regulaci výšky ale musel by jsi to udělat asi vícekrát je to techniky používana hlavně u indik
Indiky mají sklon k tvorbě jedné hlavní větve a jen málo se větví do stran.Postraní větve,které se vytvoří ,rostou téměř kolmo vzhůru. jsou proto schované za listy hlavní větve a nedostává se jim světla.To pro květ není ideální,protože postraní větve,které nemají dotatek světla vytvářejí málo palic. Abychom dosáhli stejné výšky jako větev hlavní použijeme techniku které se říká supersklizen.
Postup:
Jakmile dosáhne rostlina výšky 25 cm (myslím si že to je celkem jedno ale at má aspon tu výšku 25cm) uchopíme hlavní větev mezi prsty přibližně 8 cm pod vrcholkem rostliny.Následovně stonek silou stlačíme mazi prsty tak že uslyšíme, ale především ucítíme stonek prasknout. Jak mile stlačíme celý ston ek kolem do kola ohneme nejvrchnejší část rostlinky ALESPON O 90° na stranu .
Dávejte pozor aby se hlavní větev zcela nezlomila
v takovém případě jsi rostlinku zaštípnul a NE SUPERŽNUL.vrcholek rostlinky nyní směřuje na stranu někdy dokonce směrem dolů .
TATO ČÁST NEODUMŘE Z TOHOTO ZRANĚNÍ SE BRZY VYLÉČÍ
................................................................................................................
Na hlavní větvi kde byla tato rostlinka ohnutá se vytvoří jaksi rameno hlavní větev nyní poroste směrem vzhůru. Čas který rostlinka otřebuje na uzdravení hl. větve využijí postraní větve a doroustou hlavní větev. Díky tomu se vytvoří stejnorodé olistění přiněmž hlavní a postraní větve jsou téměř v stejné výšce. Nyní budou mít všechny větvedostatek světla,díky čemuž se později během fáze květu budou moci vyvinout krásné vyvinuté palice díky tchnice supersklizně nepřijdeš o hlavní větev jako uu zaštipování, ale získáš krásné pravidelné olistění jež bude mít dostatek světla.
NO TAK NEVÍM ASI SE TÍM VÝŠKA MOC NEZMĚNÍ ALE URČITĚ KVŮLI TEJ CENRÁLNÍ PALICI BYCHTO VYSKOUŠEL LETOS VYSKOUŠÍM VŠE ZAŠTÍPNOU BEZ ZÁŠTIPU A TECHNIKU SUPERSKLIZNĚ !!!
A ten Red Dragon v 6l květináči (out)?
Našel jsem na internetu toto: http://www.growery.org/forums/showf...17/fpart/1/vc/1
Píše tam:
The ladies are all nice and comfortable in their new 3 gal pots and have perked up a lot since last night's feeding.
Chapu to dobře že jsou v květináčích velkých jeden galon?
1 gallon UK = 4,546 litrů
pro malou vysku sou kyble nejlepsi volba dobrej substrat a pak uz jen zalivat a zalivat v letnich mesicich denne pokud nemas vic jak 30 litru zeminy ja uz dal adepty ven zatim jen dva ale jedna se o lemo skunk takze uvidime pestuju ho poprve.... nemate nekdo nejakou zkusenost?
A pokud by jsi nechtěl zašťipovat a chodit ke kytce pravidelně, můžeš použít nějaký regulátor růstu respektive růstový retardant - inhibitor enzymů v biosyntézi kyseliny giberelinové.. má významný vliv na růst kořenového systému a tím i ukotvení rostlin v půdě a díky mohutnějšímu kořenovému systému je umožněn i lepší příjem živin z půdy.
Původní příspěvek od jestedman red dragon max. do květináče, ale bacha je to sračka, kdysi se to tu probíralo
NE RED DRAGON nebrat vůbec !!!! Je to ZAKAZANA sračka , osobně sem ji testoval funguje ale je to chemie zivotu nebezpečna , uz se nedela a neměla by se uz ani prodávat , čau
NE RED DRAGON nebrat vůbec !!!! Je to ZAKAZANA sračka , osobně sem ji testoval funguje ale je to chemie zivotu nebezpečna , uz se nedela a neměla by se uz ani prodávat , čau
Pravděpodobně asi myslíte Flower Dragon, že chlapci...