Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takže jsem si na grower.cz zase po čase vzpoměl. Děkuji všem za rady, první kolo (a pauza po něm) (ne)úspěšně za mnou, výnos byl nic moc, ale na první grow, s problémy které jsem měl, myslím docela pohodový výsledek. Váhově vám neřeknu kolik jsem sklidil, moc toho nebylo (odhadem tak 40g suchého?) ale proč taky:
- jednak jsem měl příliš dlouho hodně malé květináče a později jsem to nenapravil líp, než o kousek většíma, takže furt příliš malé. Taky jsem uplně na začátku měl takové ty co se můžou zahrabat do hlíny a po čase se rozpadnou. V indooru to nestíhá fungovat - Teď pojedu v kýblech od barvy, jestli je narvu do skříně.
- docela malá skříň, na 3 kytky, chystám větší.
- úsporky.. je mi jasný, že to není žádná sláva a na kytkách to bylo vidět. Ale myslím že lepší péčí o více menších kytiček z řízků, získám větší množství lepšího produktu než v kole prvním, vysvítit je musím, když už jsem je koupil.
- výpadky elektřiny. Největší průser této domácnosti. Nestabilní, nasrání hodné el. rozvody. Jsou tu různá obodobí. Začínal jsem o vánocích a v zimně to tu celkově stojí za prd (topí se elektřinou a někdy to prostě hlavní jistič nedá a vylítne celý barák) nejstabilnější je to asi v noci, takže to budu časovat hlavně na noc (měl jsem svícení načasované tak, abych odpoledne po práci mohl ke kytkám.. Teď už tu zkurvenou práci nemám awesome..) Takže jsem občas zjistil, že mi kytky půl dne (půl času svícení) trpěly po tmě.. takže klasické kapičky na listech.. pozdější žloutnutí a opadání tak 70% listů. A když už se z toho chudinky dostaly, za pár dní to samé..... myslím že svítit v noci a brzo ráno to vyřeší. Snad. Jinak se budu stěhovat.
Takže tak, chystám se na další kolo, v Brně sehnat řízky asi nebude tak obtížné, teď ještě vysvítím obě ty těžké velké ludry, CFL lampy (podle informací od uživatelů bych měl stihnout ještě asi dvě kola) a pak hodlám pořídit 600w sodu a řekněme jednu úsporku čistě na růst.
Přikládám pár fotografií z prvního kola, ikdyž jsem jich moc nestihl (měl jsem hodně hektické období tehdy), MDe_ se tímto omlouvám, ale já svoje fotografie na cizí fóra a volně přístupná datová uložiště už neuploaduji, z osobních důvodů. Doufám že budete mít trochu pochopení. http://bit.ly/OfK4SF
Teď se vás chci zeptat. Mám na okně 3 kýble s kytkama. už jsou větší, pěkné keříky, objevují se první blizny a mě napadlo... co je dát na květ pod lampu? A případně si narychlo vyhonit na okně další mláďata a ty pak nechat kvést zase pod umělým... má to cenu? Vím že se to standardně dělá naopak... růst pod lampu, květ venku. Ale já na tom okně celkem bojuju o sluníčko, přijde mi to škoda.. a navíc tohle léto je poněkud... výsměch. Za posledních 14 dní - 3 týdny, se chuděrky táááhnou za světlem, které tu prostě není :\
Budu hltat každé informace které dodáte a předem děkuji za přečtení příspěvku a případné reakce...
Na ty CFL lampy se prostě vyprdni. Jestli jsem pochopil dobře, tak si měl na růst 200W a květ 400W. A z toho si vydoloval cca 40g. To fakt není efektivní (ani efektní ). Pod obyčejným sodíkem 70W bys měl možná víc a ještě by to bylo levnější. Už pod 400W sodíkem si můžeš pořídit úrodu na celý rok.
A ty kytky na okně? Jestli tam máš alespoň 7-8 hodin přímého světla, tak to raději nech na okně.
Jinak já preferuju růst venku a květ pod lampou (kvůli spotřebě elektřiny). Když dáš kytku rozpěstovat začátkem dubna, tak začátkem července můžeš začít zatmívat na 12/12 - a když máš venku dostatek přímého světla a je pěkně, tak můžeš významnou část květu odbýt pod sluncem.
Zdar hele , ale to neni chyba úsporek , kámoš ted dojel svoje první kolo (s tim spojený hafo chyb) a měl pod 250w uspokou (realna spotřeba kolem (180-200w) 50g vyborně materialu....
To že máš sodík ti nikdy nezaručí , že budeš sklízet kdoví kolik g Už sem tu vyděl několik počinu kde se lidi se 400w nedostali přez 50g ......
Vše je o genech a umu a náhodě......
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !
Zdar hele , ale to neni chyba úsporek , kámoš ted dojel svoje první kolo (s tim spojený hafo chyb) a měl pod 250w uspokou (realna spotřeba kolem (180-200w) 50g vyborně materialu....
To že máš sodík ti nikdy nezaručí , že budeš sklízet kdoví kolik g Už sem tu vyděl několik počinu kde se lidi se 400w nedostali přez 50g ......
Vše je o genech a umu a náhodě......
Jasně, možná, ale třeba z mých osobních zkušeností vyplývá, že i pod 250W jsem neměl problém dosáhnout násobků těch 50g tvého kámoše - a to jsem pod 250W byl úplný začátečník v indoor. A já úsporku používám jen na to, abych občas udržel při životě řízky - tak vím, co to dělá - a fakt to moc nevalí oproti srovnatelné watáži sodíku.
Zdarec. Ja svitim usporkou 200w a jsem spokojen. V prvnim kole jsem sklidil 104 g ze ctyr kytek a v druhem kole jsem sklidil 78 G ze ctyr kytek. Bylo toho min ale nasekal jsem rozhodne vice chyb. Huleni bylo super. Hodne zalezi na genech a hnojivu. Pro nekomercni pestovani a jen pro svou potrebu mi to plne vyhovuje. Zdarec Rasty
Re : KOSMEJ
Těch 50g bylo bída na začátek protože tam chudák celej pěst bojoval se sviluškama, malí květináče a ze začátku to bylo odst bídný kvuli vlhkosti a geny nwm taky to asi nebyl zázrak...
Re: spunkmajer
Tak záleží v porovnání s 250w HPS určitě ne...
250w HPS žere 330w sklizen tak 150-200g když už trochu umíš pěstit
250w CFL žere +- 180w sklizen kolem 100g když už trochu umíš pěstit
takže je to skoro srovnatelný :-) ale jasne ejn u te 250w HPS
Co se týče výhod ta největší je nízká teplota, mám 2 kámoše který díky tomu mohou pěstit , jede co má malej box kde mu i 70w HPS dělaal problem a když atm dal větší odtah atk měl v boxu tajfun jak byl malej (box) , vyřešil to 125w cfl a ma po problemech.....
Druhý kámoš má sice box na 250hps v pohodě , ale zase by musel mít takovej odtah u kterýho by se prostě nevyspal... (přes den jet nemůže kvuli rodině)
Já tu netvrdím že CFL je lepší než HPS sám jedu HPS , ale pro někoho je CFL jediná možná volba, pominemeli LED Diody ktere sou šileně předražené a na to jaká je pořizovací cena sou výsledky dost pofiderní....
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !
OK, ale prostorové omezení je jediným argumentem pro úsporky. Mám ale takový pocit, že spousta lidí sáhne po úsporkách jen z duševní lenosti. Si asi myslí, že je jednodušší vybrat něco, co se jen zašroubuje do objímky. Řeči o předřadníkách spoustu lidí vyplaší, aniž by si nechali vysvětlit, jak je to jednoduché a že si to klidně můžou objednat už připravené.
OK, ale prostorové omezení je jediným argumentem .......
S tím souhlasím , lidi se toho občas bojej z nevědomosti....
Já to mám tak , že rostu pod modrou CFL , květ klasika HPS a jsemm spokojenej :-) .....
Muj názor je takovej , že v dnešní době HPS co se květu týče je nejlepší , ale sou lidi co si HPS z jakehokoliv duvodu dat do boxu nemohou a pak se i ta usporka hodí :-)