Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ekonomicky by mě nákup pěstebního boxu dost zničil. Proto jsem se rozhodl rozdělit box na 2 části. První bude taková předsíňka budou tam různý věci na pěstování a tak. Druhá část bude patřit kytičkám. =) Jinak co jsem koukal zateplení bude stát okolo 1600,- Kč. Proč? Nezdá se ti to?
Ja bych spis poridil 600w lampu, je to vetsi tepelny teleso a verim, ze kdyby jsi stahl otacky na vetraku v dobe rustu, tak se vyhreje box jen svetlem. A v kvetu, kdyz potrebujes stahnout vlhkost co nejnize (kvuli moznosti vyskytu plisne na palicich) bych nahodil otacky a klidne trosku pritapel primotopem. A nezapomen, ze nezbytna soucast boxu je ofukovy vetrak, ktery houpe s rostlinamy, ktere jsou nasledkem toho silnejsi a traduje se, ze je urcite vetsi vynos, coz je logicke.. A take ofukovy ventilator rozproudi vzduch uvnitr boxu a samozrejme rozhani jiz zminenou nezadanou vlhkost. Rozmery tveho boxu odpovidaji luxusnim 600w ))
Ahoj, jel jsem jedno kolo v chladné garáži a ještě přes zimu. Teplota bez skříně byla stále kolem 5-10°C. V boxu svítila 150HPS a už tak malá lampa garáž pěkně vytopila na 20°C. Po zhasnutí ale teplota zase rychle klesala k tem 10°C. Box byl obložen 30mm polystyrenem, ale moc to nepomohlo... Taky byl problém s odvětráním vlhkosti. Vytápění v noci jsem řešil spínáním přímotopu 2kW, ale to je nesmysl. Celkem se mi osvědčila 60W žárovka v zavařovačce s pískem. Bere jen 60W a docela to hřeje, pěkně to zvedlo teplotu v noci na 18°C.
A proč chceš dávat lampu 400W a topení 700W? To je ekonomická sebevražda... Radši udělej dva boxy, jak už někdo psal a budou svítit střídavě a vzájemně se vytápět. Ušetříš 300W spotřeby a sklidíš za stejnou dobu dvakrát tolik géček.
stou zarovkou to zni dobre pripadne das vetsiwataz nebo vic kousku ale jestli to fakt tak funguje?? mozna bych dal ten primotop do ty maly mistnustky vedle a tam odsud bral teplej vzduch ale rozhodne bych dal sylnejsi lampu kdyz ti nevadi ta elektrika a rek bych ze moc topit ani nebudes a urcite bych skusil ty zarovky, za pokus nic nedas a usetris elektriku jo a pak este zvlhcovacka a odvlhcovacka ti dost pomuzou s vlhkostí
Tak po přečtení tvého problému jsem si uvědomil,že tento týden bylo založeno téma,které by tě mohlo zajímat,protože se zabývá ohřevem venkovního vzduchu,levně a účinně a se zbavením přebytečného vlhka.
Chvíli jsem na tom sice fáral abych to plně pochopil,ale tvůj problém by to mohlo vyřešit.
Dále mám ještě takový dotaz ohledně té skály.
Píšeš,že je to opěrný bod základové zdi a slouží jako opěrný bod aby skála z druhé strany základ nevytlačila.
Je to rozumné tu skálu dávat pryč? Aby nebylo nějaké narušení statiky...
fananek7 a ostatním moc děkuji za rady, opět jsem o krůček blíže. Jinak Fananku na tvojí otázku mám odpověď. Ta skála je v celé místnosti, která má asi 200m2. Skálu chci "vyzbíjet" ve vzdálenosti 2m od zdi. Ta skála drzí tu zeď, ale pokud začnu stavět 2m od ní nebude to mí žádný vliv na statiku domu. =) Jinak díky za ochotu lidi. Všechny krůčky k postavení boxíku budu dávat sem. tak se těšte. =)
Ok,tak to jo a odzbíjej to trošku pod úhlem asi tak jak to dělali naši předkové třeba na gotických stavbách,aby vlastně skála tlačila tam kam chceš ty a né ona,víš jak to myslím?
Bude to i vypadat lépe a v šikmině vyvrtej díry na vinotéku,je na to mega vrták a pak se stavím na víno
Nemáš zač.
Ahoj panové toto téma mě velice zaujalo jenom bych měl takovou otázečku.Kam se potom napojí pachový filtr????
A Pokud bych měl místnost 5x5x2,5 m. což mi vychází nějakých 62,5m3 ale přeci pro kvalitní odvod vzduchu bych to měl vynásobit 25 a výsledek je 1562,5m.Nebo se pletu?? Tak mám při instalaci počítat s 62,5 nebo 1562,5. Jde mi o to že pokud bych počítal s prvním číslem aby vůbec proudění vzduchu prolétlo pachovým filtrem, nebo se dá pachový filtr zapojit jinam???.Nejsem moc technicky zdatnej tak mějte se mnou trpělivost.A pokud se najde někdo a poradí jak by to mělo být budu jenom rád. dik
Nečum_a_ubal
Naposledy upravil necumaubal 19-11-2011 v 15:42 PM
Já jsem v tomto ohledu úplný začátečník. Bohužel ti neporadím, zkus si založit téma. Tam ti určitě někdo pomůže. Nebo se mrkni po ostatních fórech řešící tuto problematiku. Možná je to ve FAQu. (kdo hledá najde
pachový filtr máš nejůčinější, když přez něj nasáváš vzduch, takže ho dej na začátek..
A samozřejmě to druhé číslo.. Pověs tam pach. filtr 2000m3/h a nebudeš mít problémy s žádným smradem, k tomu ještě 2500 ulitu a můžeš svítit..
Původní příspěvek od NORM pachový filtr máš nejůčinější, když přez něj nasáváš vzduch, takže ho dej na začátek..
A samozřejmě to druhé číslo.. Pověs tam pach. filtr 2000m3/h a nebudeš mít problémy s žádným smradem, k tomu ještě 2500 ulitu a můžeš svítit..
do boxu 120x120 by jsi nacpal ulitu 2500m3 ? D by ti to odlétlo