Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Já bych to také nevzdával ...mám skušenost,že přesto,že se kytka zlomí či rozlomí v klidu kolikrát dojede i na zemi ...stačí ji trochu zafixovat a hlavně dbát na to aby nechytla od země plísen.Věřím tomu,že se vzchopí nebo aspon část .Rád bych věděl jak to dopadlo pokud jsi již kytky nepoužil třeba na mast.
Aktualizace
Kapitola desátá - "po apokalypse" Frisian dew 118 den od nasazení a 38 den květu || No-name 73 den od nasazení a 15 den květu
Zdravím všechny,
po delší době opět přináším fotoreport. Před 12 dny zasáhl náš kraj velmi silný nárazový vítr, který způsobil to, že zlámal všechny 4 stonky u mých Frisianů, všechny rostlinky byly na zemi, myslel jsem, že je s nimi ámen, protože jsem navíc byl hodně daleko od domovu a neměl jsem šanci je dát dohromady. O částečnou neodbornou opravu se postaral bratr. O dva dny později jsem se o ně postaral sám, stonky jsem pořádně obvázal izolačkou, byly rozpůlené i po délce 60cm. Dále jsem po přivazoval větve a zbavil je velkých listů, aby světlo dopadalo i na méně přístupné paličky. Veškerá práce zabrala cca 5 a půl hodiny. I přes tuhle hektickou záležitost se nyní rostlinám opravdu dobře daří. Dvě rostliny měří přes 3 metry, jsou to obrovské keře, které mají obrovské palice, voní po tropickém ovoci s nádechem žvýkačky. Krásná vůně se line do okolí 10 metrů. Dvě rostliny jsou si podobné spíše na Purple 1 a dvě na Super skunk.
No-name měří k 50 cm, vůbec nevím o jakou odrůdu se jedná (indika), nicméně pozdě jsem ji vysadil (29.6) a dopadá na ni jen 2hodiny přímého slunečního světla, jinak je pořád ve stínů. Je to to experiment a pro potěchu oka. Kvete 15 dní a nádherně voní, pár gramíku snad bude =)
Děkuju za k+ a hlavně za podporu, příště snad před sklizní =)))
Rostlinky hnojeny31.8: tekutýma Hoštic. slepičincema 15ml/10l (N - 5%, P -10%, K - 5%) a dále hnojeny 31.8 a 8.9: Plagron ALGA - Bloom (květ), 50ml/10l (N - 1,5%, P - 13%, K - 14%). Plagronem hnojím každý týden a mezitím slabounce přihnojuji slepičincemi.
Dnes 8.9 hnojeny naposledy, teď 14 dní flushing
Aktuální počet rostlinek: 4x Frisian dew - kvete 38 dní Aktuální počet rostlinek: 1x No name odrůda - kvete 15 dní
Menší aktualizace
Kapitola jedenáctá - "semínka" Frisian dew 119 den od nasazení a 39 den květu || No-name 74 den od nasazení a 16 den květu
dnes jsem si všiml, že jeden Frisian má semínka. V průměru 2,3 na jednu paličku, vůbec neznám původ opylení. Nejspíš to je hermafrodit, který měl minimální počet samčích květů, které byly ukryty tak, že mně to uniklo... Další varianta je, že od domu asi 500m roste nějaký planný cannabis (cannabis ruderalis), který mohl odpanit mou Frisianku, ale je to velmi nepravděpodobné, protože jsem ty planné rostlinky zlikvidoval, jedině, že by nějaký ten ruderalis se zatoulal a já ho přehlédl a nevytrhl.
Ostatní Frisiani, kteří jsou vedle nemají ani jedno semínko což mě přijde divné.
No aspoň budou semínka na příští rok a do závěrečné soutěže =)))
Foto: - byly pořízeny 9.9.2011
1. a 4. Frisian dew - Frisian, který má semena
5. Frisian dew - palička jiného frisianu, která je metr vzdálená
zdar, máš to moc pěkný.. jedu taky FD, ale v kýblech..máš už to krásně nakvetlý, to ty moje se s tim nějak loudaj xD udělal sem chybu že sem nezkusil alespon jednu v zemi, je vidět, že tam se z tohohle modelu stává monstrum xD
Zdar a silu B-), nechci prudit ani rozumovat, ale... Kde ma tvuj FD fialovou barvu palic? Mas origos seminka od Dutche? popr. z jake stranky sis je objednaval? A seminka neschovavej, mozna par let ziju v omylu, ale jestli kyticka neni oprcana- coz se ti zda nepravdepodobny, tak to je par semen ktery kazda kytka vytvari a snazi se dal do budoucna "zachranit" svuj druh. Vyroste ti z toho takova plana kyticka. Kytka potrebuje samce na opyleni. V nasem svete uz to tak holt je... Baba potrebuje k potomkum chlapa B-). Ale jinak to mas pekny, tak veselou sklizen preji ;-)
Jo, mám originál semínka z 5semen.cz
Zkusím si ty semínka příští rok vysadit, ono za zkoušku člověk nic nedá, aspoň bude o zábavu postaráno =) třeba to je oprcané z okolí a může a taky nemusí z toho něco být...
Nejsem zase tak sectelej a nechci sirit nepravdu, ale... nikde jsem zatim necetl o tom ze ma frisian 2 varianty stejne jako Durban, to ale neznamena ze to tak neni :-/. Mam semena taky z 5semen.cz, co jsem doposavad videl seminka z holandu nebo z ruznejch seedbank od kamosu, byly to krasny, velky semena. Me prisli takovy seminka, ze kdybych za ne nedal tolik penez tak je mrsknu do hajzlu :-). Taky se mi nezda 2x v klidu ze mi z feminizovanych semen vyroste samec :-/... Ale treba jsou samci z feminizovanych semen normalni a treba jsou normalni zeleny frisiany :-)... Hlavne ze je veselo -_-
No, každopádne má Frisiana viacero ľudí tento rok, tak uvidíme, čo komu z toho povylieza. A budeme o niečo múdrejší do budúcej sezóny hehe. Ja som mal seeds 3x fem. z konopnesemena.sk, a tiež neboli nejak moc veľké. Ale minulý rok som mal DP fem. a tie boli ako špendlíková hlavička. Ale úroda bola fajn...