Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hezky .. ) voodoo od DP mam letos taky..vim,ze tu Bulb recenzoval,ze slo DP s kvalitou fem. semen hodne dolu..hlavne u toho Voodoo,ktery jel od nich 3 roky po sobe..takze jsem zvedavej,jak to bude letos..myslim,teda spis doufam,ze byla kvalita ovlivnovana spis pocasim a nedostatkem slunicka v minulem roce..hodne modelu melo pak listanty palky,nejen od DP.. takze drzim palce a budu sledovat :-)
Původní příspěvek od MedvedBrtnik FOX je super, co. Příští rok si ho dám jednoznačně zase, měl jsem 7 samiček ze 7 semen.
Zdar Medvěde.
jj, zatím se FOX jeví jako ideální rostlina do našich podmínek, nicméně závěrečný soud vyřknu až po sklizni a následné degustaci...
Každopádně to vypadá, že degust bude celkem brzo, možná už v srpnu , což je kromě automatek science fiction.
Jinak já jsem vysadil dva a měl jsem to na holky a kluky 1:1
po delší odmlce sem hodím nějaké nové fotos, ať můžete porovnávat jak že to vlastně jede...
Foto 1 - to je Shamánek. Ten je poznamenanej mou leností a má zežloutlé spodní a velké listy. Každopádně v růstu byl nejméně zajímavý, ale už mu začínám přicházet na chuť a doufám, že nahodí svou typicky fialovou barvu qvětu. Bohužel tím, že jsem ho až na vyjímky nehnojil a celkem punkuju i zalévání, tak nečekám žádný extra výnos...
Foto 2 a 3 - je ale úplně jiná káva a sice F.O.X. Tento modýlek je jednak nejrychlejší v květu ze všech mých favoritek, což můžete posoudit sami. (myslím že na srpen dobrý ) A v neposlední řadě má i obrovský výnosový potenciál. Doufejme že bude hezké září a vyhne se mu plíseň, protože ten centrál je fuckt BIG. Na porovnání je tam 0,5l plechovka od bíra. Příští rok určitě vyzkouším co umí todle monstrum v zemi a né v kýblu...
Foto 4 - je klasika s celkem
Foto 5 - je podholený spodek u woodůčka do cca 120cm, ale stejně je vejš nechutná jungle a bylo by ještě potřeba ten vnitřek probra...
Tak právě jsem byl v přímém přenosu svědkem, jak jsem přišel o 1/3 Holands houpu.
Přišel nehoráznej přívalovej déšť a kytky se najednou začli sklánět k zemi a to doslova.
Shamana v kýblu jsem jen tak tak stihnul odnést pod střechu, ten byl jak luk a ta vrcholovka se dotýkala země, takže zaplať pánbůh, že neprasknul.
U woodůčka jsem celkem razantně skrátil ty dráty jak je drží u zdi, protože se vyvalilo tak metr od ní...
No a u toho holands houpu jsem to u jedné ze tří hlavních větví nestihl a uštípla se. Skusil jsem to o5 zadrátovat a podstatně lépe přichytit k té zdi, ale moc nevěřím, že by stihl dozrát, možná s k tomu připojí i plíseň v prasklině atd.
Každopádně jedno ponaučení z toho plyne. Jsem línej kokot , protože už při posledním wostřejším dešti jsem si říkal, že se nějak nebezpečně ohýbají a měl bych je lépe vyvázat.
Takže jestli vám můžu radit, nebuďte takový kokoti jako já a pokud máte nějaké větší kytky, tak si je proti takovýmto mrzutostem zajistěte...
Jinak 20 minut v nehorázným chcavci při záchraně zbytku, byla už jen taková třešnička na dortu
Takže o víkendu jsem sklidil F.O.X.
Donutil mě k tomu výskyt plísně, ale to jsem netušil, že to nejhorší přijde až po jeho kose ...
Musel jsem v sobotu ráno pryč a nebe bylo tak nějak olověný a nebyl jsem přesvědčen, že nezaprší,což bych před kosou nerad tak jsem si řekl že ho setnu a do druhého dne ho nechám v pokoji, aby venku nezačal plesnivěz ještě víc. To byl sakra omyl !!!
Přijel jsem v neděli a při bližším pohledu na palice koukám, že FoX je celej prolezlej plísní... Bohužel tím, že měl tak hustý šišky to pro plíseň byl ráj a když už jsem si ji všimnul na povrchu, tak už byly palice uvnitř totálně prolezlé...
Co z toho plyne, že z toho obrovského centrálu je tak na 5-10 brček. totálně mizernýho hulení. (většinu těch hezkých palic jsem musel spálit v ohništi) a co zachráním ze zbytku kytky se teprv uvidí.
Tam jsem nebyl tak razantní a nevyhazoval jsem to a suším to v celku ale myslím že tak 50% půjde ještě do džááá...
Shrnutí:
FoX je sativa jako kráva, která má neuvěřitelnej růstovej potenciál, velice rychle jde do květu a dělá opravdu masivní palice. Bohužel díky této masivnosti jsou i v mizerném počasí velice náchylné k plesnivění...
Příští rok si ho určitě střihnu znova a třeba to dopadne lépe.
Výsledný produkt je vzhledem k "rychlosušení" na slunku ani nijak extrovně nevoní a nechutná. Zkouřenost zatím objektivně porovnat nemohu, protože jsem testoval zatím pouze jednou a to po litru vína, takže by to nemělo tu pravou vypovídací hodnotu...
Tak a už se nám houpe i Shamánek . Od něj jsem čekal nějakou nafialovělou barvičku, ale nedostavila se...
Každopádně tadle kytička byla od začátku trochu outsider, ale ke konci to velice hezky napravila.
Zkosil jsem ji už před týdnem, ale šla by i o pár dní dřív, takže datum dozrávání je do našich podmínek velice sympatický (půlka září).
Paličky nejsou tak úplně prorostlé, jako třeba u Durbana, ale jsou posety třpytivou pryskyřicí a velice svěže voní...
Celkově nato, že jsem se tomudle shamanoj moc nevěnoval, tak mile překvapil, dobou zrání, množstvím pryskyřice a docela i výnosem.
heh,nezklamal jsem a klasicky jsem vlákno nedokončil
To jsem pěkná lama...
Shrnutí suchého stavu:
HOLANDS HOPE (fem. semínko DP)- vypadá opravdu dobře a funguje stejně tak (některé indoory strčí do kapsy). Výnos chvalitebný, na to že byla ktyka 2x rozlámány větrem a celkově by asi zasloužil víc místa, rozhodně si není na co stěžovat.. Vůně příjemná do ovocna, pryskyřice na veneček opravdu dost. Chuť je celkem hutná, jakoby skunková, se slabým ovocným podtónem.
celková známka 9/10
DURBAN (klon- matka z DP) - je o něco řidší, než holands hope, ale ne o mnoho, ale pálky jsou zase celkově větší. Trčí z nich dlouhé hnědé chuchvalce blizen jak indiánské ženštině z podpaží a je jich opravdu hodně. Chuť je stále do "ovocno/pomerančova" jak při růstu, ale už né tolik výrazná a chybí mi tam takovej ten "indoorovej" šmrnc.. Pocukrovanost už je menší. Nepatří to úplně k těm nejsilnějším záležitostem, ale na venek je to stále slušný lepší průměr (průměr beru celkem vysoko nastaven, ve zdejších krajích)
hodnocení 7,5/10
WODOO (fem. semínko DP) tady nemohu ještě moc hodnotit, pač jsem z něho měl tak dvě brčka... této kytky je neskutečné množství a ještě jsem se nodvážil prokousat tou žunglí na půdě, pač je po ruce stále něco jiného...
Příště bych chtěl doplnit i smokereporty a třeba se dokopuz i k tomu, abych vyfotil nějaké makra a doplnil to o obrázky za sucha, ale doufám, že to bude dřív, než zase za pár měsíců