Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čau!
Hele na ty etiketě u toho Mospilanu by to mělo bejt, klidně do toho Mospilanu míchej hnojivo, to se neboj, taky jsem měl Chvostoskoky a Smutnice, namíchal jsem si 5 litrů a dokud jsem to nevyzalejval taxem s tím zalejval a bylo po nich.
Edit: teď jsem na to koukal, píšou že cca 5 gramu na 20 litrů vody, takže 0,25 gramu na litr esi mi kalkulačka dobře počítá
Původní příspěvek od SubFocus Čaute, chci se zeptat (hledal jsem to kura 2 hodiny a nenašel ) Jak míchat Mospilan do zálivky a jak často ho používat na Chvostoskoky...
SF
Nazdar, já bych se v polovině květu ke kytkám s Mospilanem moc nepřiblížoval. Ochranné lhůty jsou dlouhé, protože účinná látka Acetamiprid prostupuje celým profilem listu.
Navíc jestli se jedná o chvostoskoky, tak bych se v této fázi moc nestresoval http://www.skudci.com/chvostoskoci
Horší by to bylo se sviluškama
edit: substrát je dobré nechat proschnout a zalévat pouze ze spodu do misek pod květináči
chvostokok dela ku*va ze bordel z pudnich skudcu snad nejhorsi[mnozi se rychle a tezko se toho zbavuje] ....v momente jak jich tam vyskace po kazdem zaliti 10-20 je uz vetsinou pozde s tim neco delat
Původní příspěvek od alpa chvostokok dela ku*va ze bordel z pudnich skudcu snad nejhorsi[mnozi se rychle a tezko se toho zbavuje] ....v momente jak jich tam vyskace po kazdem zaliti 10-20 je uz vetsinou pozde s tim neco delat
alpo, nechápu jak se ti tam dostal geneticky upravený druh pro vojenské účely :-O
chvostoskok se podílí na půdní biodiverzitě a jeho přítomnost je známkou zdravé půdy...
Elimi: ano to je pravda když jich tam máš 30 - 100ale když jich tam máš 30- 100 na 5cm tak už se neživí jen odumřelýma úhnivkama ale vším i kořenama a já pořád bádal co se děje když semotamo žloutly listy a pak jsem narazl na tyhle potvory!
Takže k čemu je mi zdravá půda když brzo nebudou kořeny co by v ní byly ?
Jen tak jsi hoden volnosti a bytí, když rveš se o ně den co den.
oni ti chvostoskoci maji radi vlhko - mene zalevej a urcite je potlacis. U me tohle vzdycky pomohlo na 100% ... je to spise dobry ukazatel, ze kytky prelivas.
chvostokoci prý nejsou škodlivý, ale jakmile se přemnoží a nemají co žrát dají se do kořenů, vím z vlastní zkušenosti, kytky se po napadení chvostokoků do konce květu nespravily... mospilan funguje dobře, za 2 dny ani stopy po chvostokocích...
A jak ho mám namíchat? Koupil jsem "Mospilan 20SP 2X 1,8g" ale potřebuju namíchat 20l ale zajímalo by mě kde Mirex vyčetl ty data :-D Já tu mám napsáno že to slouží pouze k postřiku....já našel 1,8g na 7l což je 0,025% mám 29 den květu a 62bych chtěl slkízet.
Je tam ochraná lhůta 28 dní tak snad to bude ok!
Je vzdyt to tim zalejete , nebudeš to střikat na listy , jestli máš to 20sp nasyp to cely do tech 20litru vůbec se stim ***** , taky sem to tak dělal a funguje to , tady o tom pišu http://grower.cz/forum/showthread....7497#post957497 , jo fungovalo to ale musel sem to prolejt 2x po 14ti dnech , čau Hlava
Diky,jdu na to a potom zeditnu tento příspěvek a udělám souhr info co jsem na netu vyčetl.
EDIT:
Takže na chvostoskoky pomáhá prolití Mospilanem 20 SP - Mě pomohlo hned to první a do 2 dne klid ... dalších 30 dní co to kvetlo jsem to sledoval a nikde nic ... takže jedině mospilan !!!
SubFocus, já tě úplně chápu, že jsi nervózní, když se ti tom tam hemží. Přemnožení čehokoliv mění půdní rovnováhu a určitě je potřeba zakročit. Ale osobně bych postupoval podle nebezpečnosti škůdce. Hlava to řešil v kokosu a to je inertní substrát, kde se skoro nic nerozkládá a chvstk může napadat živé kořeny. U hlíny mám stejnou zkušenost jako BloodyBeer.
Zalévat méně, ale častěji a pouze zespodu.
Použít lepové desky a přemnožení omezit mechanicky
...popř. ten postřik insekticidem pouze na svrchní část půdy
Kamarádi, mám takový dojem že po prolití mospilanem to dělá tento bordel , udělalo Vám to taky?Rostlina mi pustila dost listů a vždycky to má stejný sled ... objeví se tečky ... zežloutnou ... upadnou ...absolutně nezdravě...
Původní příspěvek od SubFocus Kamarádi, mám takový dojem že po prolití mospilanem to dělá tento bordel , udělalo Vám to taky?Rostlina mi pustila dost listů a vždycky to má stejný sled ... objeví se tečky ... zežloutnou ... upadnou ...absolutně nezdravě...
Tohle mi to teda nedělalo a to jsem to tam lil celkem často, z jaký partie rostliny ten list je?