Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ja to vetsinou resim fajfkou z jabka, udelam diru klacikem, jeden otvor rozsirim, a kdyz chci vyhulit i ten nejposlednejsi kousicek a nechci aby se mi namocil, hodim tam nakej alobaaal, nebo list...
Jabko je vinikajici zalezitost - trosku to zjemni a zvlhci (hlavne zvlhci!!) chut - malinko do jablickova ... a odpada takova ta suchost v ustech .... vrele doporucuji
Dobra nalada sice nevyresi vsechny Vase problemy, ale nasere tolik lidi, ze opravdu stoji za to si ji udrzet
Ingredience:
- dobrý model ;
- hafo dobrých přátel (na počtu nezáleží, ideál okolo pěti);
- pití nealkoholické - džusy, šťavy, vřele lze doporučit čaj, především zelený;
- pití alkoholické (pro fajnšmekry a silné nátury) - trocha pivka, vína, jemná skotská whisky (vyzkoušeno) - NEPŘEHÁNĚT! ;
- ovoce a zelenina;
- šunkový salám, nebo šunka;
- eidam 45%;
- dvouplísňový sýr (nejlépe francouzský, postačí Vltavín, nebo i hermelín);
- pár koleček trvanlivého salámu (poličan etc.);
- nakládané žampióny;
- olivy (s papričkou );
- treska a la losos;
- oregano, bazalka nebo provensalské koření;
- toustový chleba;
- toustovač;
- kuřivo;
- muzika - reggae, hiphop, jungle, rock, Leona Machálková ... dle libosti.
Pustíme hudbu, a balíme jointy. Je možno usrkávat rozličné nápoje a uzobávat rozmanité pochoutky. Jednoduše dodržujeme standardní hulící postupy . Dobrou vyhulenost dělá mj. i dobré jídlo, takže jsem vypracoval pečlivý způsob, kterak připravit lahůdku s minimálním vynaložením sil vyčerpaného vyhulence:
Tousty a la Zdenaal:
Vezmeme dva krajíčky toustového chleba, a na jeden postupně naskládáme šunkový salám, eidam, kolečko poličanu (pro pikantnější chuť), dvouplísňový sýr, vidličkou potřeme lososem, po stranách plesnivého sýru položíme rozpůlené olivy, přidáme trochu žampiónů, následně celé posypeme špetkou oregana a překryjeme dalším kolečkem šunkového salámu. Zvrchu dáme druhý krajíček, trochu připlácneme a dáme na tři a půl minuty do tousteru. Konopný výlet pak dostává úplně novou dimenzi. Dobrou chuť!
No nevim jestli je to jednoducha priprava, ale zni to masakrozne. Ja se vetsinou zmastenej neplacam s takovejmahle prepychama. Vemu susenku a mliko, bramburky nebo tak neco a zvejkam...
jo jo susenky a mlyko... na skourenost nejlepsi co muze bejt. jo a vo ty priprave to je dicky prines bong, sestav ho, priprav sitko, nalej vodu do bongu, dojdi pro led, nadrdt huleni, tabak, kde je ohen - no a pak us to znate :-)
Nádhera dát špeka se starou, trochu (občas 2 litry :-)) wajna (hold domácí je domácí :-)) a pak to přijde!!!!
Stará: "eehhmmm, já mám na něco chuť...."
Já: "..... to bych nečekal... "
a začne to!!!! Lednička nestíhá domrazovat, friťák a pánev valí, toustovač se nezastaví, stará si málem ukrojí prst nožem jak krájí, poté se všechno zbouchá a pak už nezbyde nic jinýho než jen sedět a funět, :-))
uplyne 10 minut a co se nestane:
Stará: "no, asi sme to trochu přehnali..., já ti mám takovou chuť se pomilovat...."
eMson: Je to fakt dobrý a hodí se to nejenom k vyhulenosti. Kupodivu to není ani tak náročný na přípravu (vezmi chleba, něco tam naplácej a utoustuj), horší je to s finančními potřebami...
Karmy se tu nedají udělovat, ale díky za uznání, takovou "karmu bez karmy"
Původní příspěvek od Hicks Nádhera dát špeka se starou, trochu (občas 2 litry :-)) wajna (hold domácí je domácí :-)) a pak to přijde!!!!
Stará: "eehhmmm, já mám na něco chuť...."
Já: "..... to bych nečekal... "
a začne to!!!! Lednička nestíhá domrazovat, friťák a pánev valí, toustovač se nezastaví, stará si málem ukrojí prst nožem jak krájí, poté se všechno zbouchá a pak už nezbyde nic jinýho než jen sedět a funět, :-))
uplyne 10 minut a co se nestane:
Stará: "no, asi sme to trochu přehnali..., já ti mám takovou chuť se pomilovat...."
Myslim, že nějakou velkou přípravu nerešim, páč většinou si pochutnávám mimo domov.
A taky si myslim, že připravovat si ingredience před kouřenim neni ono. Až když si zakouřim, otevřu lednici a to pak vidim takovejch receptů, že je ani nestihnu!
Když de člověk do přírody, tak je zásadní pití, cíga a hlavně někdo, s kym můžete mlčet o stejnejch věcech a koukat při tom přes stromy do modroučkýho nebe! To prostě miluju!
Pán je patrně gurmán!! Dle Tvého návodu uspořádám opulentní žranici!! Máš recht, tohle je fajn, ale páč nechci mít 150 kilo, připravím si častěji čaj- dle chuti, pigi nééé!Neloupaný solený slunečnicový semínka a jedu.
Okoukal sem to v Turecku, tam fšude Turci seděj, hulej šíšu, usmívaj se,pijou černej čaj a loupou semínka.
Dá se v tom i soutěžit, kdo umí loupat rychlejc
to garssgeo: no taky turci asi nemaj asimetrickou postavu (asi metr na sirku, asi metr na dylku... ) .... loupat seminka... a co loupat pistacie??? prece jen mi seminka moc nejedou
Dobra nalada sice nevyresi vsechny Vase problemy, ale nasere tolik lidi, ze opravdu stoji za to si ji udrzet
Ještě přihodím jeden recept, ale ten je pro velice náročné vyhulence:
Kapsa po francouzském způsobu :
Ingredience:
- tenčí (cca do 2 cm) steaky z vepřové panenky
- krutí prsíčka
- olivový olej
- červené víno
- provensálské koření
- česnek
- buráky
- olivy
- houby (stačí nakládané žampióny)
- sůl, pepř
- materiál na bramboráky
- krokety
- nakládaný ananas
Příprava začíná jeden, až dva dny předem. Do nějaké nádoby musíme dát marinovat panenku - marináda se udělá z oleje, přidá se něco vína na chuť, kolečka česneku, provensálská tráva, trocha soli a malá špetička pepře.
Po úspěšném umarinování prasátka se provede "jednoduchá" příprava, která vyžaduje alespoň tři pánve a dvě ženský navíc. Předem je také nutné připravit těsto na bramboráky. Panenku se osmahne a současně se totéž provede s krůtími ňadry . Zároveň je třeba smažit (či spíše "předsmažovat") bramboráky - tak, aby se daly ohýbat a rychle dosmahnout. Potom totiž vezmeme bramborák, na jednu polovinu položíme panenku, na ní nasypeme trošku drcených oříšků (mohou být i celé půlky), přihodíme podle chuti pár oliv a hub, a navrch položíme krůtí prsíčka. Poté ještě zvrchu překryjeme přečnívajícím zbytkem bramboráku (musí být opravdu velký) tak, aby maso zůstalo vevnitř v kapse.
Celek dosmažíme - ideálně by se měly konce bramboráku slepit a zatvrdnout, ale to se stejně nepovede, doporučuju spíš zvenčí opatlat trochou zbylého těsta, které se pak speče - a podáváme ozdobené kolečkem ananasu s kroketí přílohou... Dobrou chuť!
Btw - je tu někde nějakej thread na recepty, kromě mlíka, "vaříme s konopím" a hulžravky?
Hustý. Já se napřed...........................NAJÍM, vylezu ven a s kámošema užívám ten rituál a odhaduju, jak to bude táhnout, hodnotím palice - pryskiřice, jestli nejsou přesušený, někdy trošku ochutnám.
Důležitej je pořádnej oheň a správný kolečko lidí. Nikdy na to nechlastám. Většinou končím po třech prdech a du se uklidit buď na dancefloor nebo někam s kámošema. Na flooru nebejkuju, relaxuju a užívám si. Čekám na dojezd a zase si dám tři prdy. Taxe to opakuje dokud mám čas a nemám dost, pak už si nedám ani prda - nic nepřehnat a užít si všechno to divadlo kolem, to je můj recept.