Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nyní přichází na řadu kelímkování... Trochu mě zklamala matematika a chybělo mi pár ( mnoho párů) kelímků- zbytek masti jsem nalil do mísy a po dokoupení kelímků rozpustím v troubě a rozleji....
.
.
Uložení masti do ledničky....
.
.
Určitě se budete ptát kolik toho nakonec bylo.....
..... 200ks 100ml kelímků + jednu mísu prvotřídní konopné masti!
Původní příspěvek od Time no ještě že se Ti nic nestalo ... ty welký hrnce na malých plynových vařičích
a nedá mi to si nerýpnout ,ale doporučoval bych spíše místo kvantity "kvalitu prostředí" vaření
ale přeju ať pomáhá tam kde má byee
omg tys jeste nikdy nevidel zabijacku, ze jo?? Nahodou jak se divam, tak to vypada skoro nasterilni podminky - a nebo sis vsiml, byt na jedine fotce nejakeho smeti??? ;-)
luxusni masticka ... uz se tesim az si budu vyrabet svou:-)
Perfektne popsany serialek..........klobouček dolů!
zajimalo by me,k cemu by byla kvalita prostredi?!! takhle si nekde mimo zastavbu (teda myslim) a nikoho neobtezujes pachem pri vareni,ne?? varit doma by slo asi taky........ale ten bordel a puch.
Groweřina to je dřina,ale když to umíš,je to prkotina.
Děkuji za K+ a za obrovský zájem o mast. Jelikož materiálu na výrobu masti mám stále dost, rozjel jsem druhé kolo
Už to zde nebudu popisovat dopodrobna, jen upozorním na upgready a postřehy v usnadnění.
Připravil jsem si tři 7kilové kbelíky- celkem tedy 21 kg bílé vazelíny
V první části vaření jsem se částečně vrátil k receptu od Bushky- 14 kg jsem vyvařil s listím. 7 kg čisté vazelíny přidám k uleželé směsi a později...
K původnímu množství listí a palic jsem ještě přidal na každé kilo masti dvě hrsti konopného stonku ( do průměru cca 4mm, nastříhaný na cca 5-10 cm kousky..)
Již nepoužívám plastové misky, ale směs hned ukládám do hrnce. S plastovými miskami jsem vyhodil i část vazelíny, což samozřejmě nebylo nejlepší řešení... Časy vaření zůstávají nezměněny...
Přikládám pár fotek..
1) uvařená směs- nevím proč, ale na fotce vypadá o dost světleji než v minulé várce masti. Netuším proč. Mám nový foťák, tak jestli to bude i trochu v něm...
2)..
3)14 kg masti - připraveno k uložení na dva týdny..
Vše šlo podle původního receptu. jen přidám pár fotek z vaření:
1.) levá skleníce- "čistá směs" zbavena listí a stonků
prostřední sklenice - jelikož jsem si pořídil svoji první digi váhu, tak jsem do každé ze 40 zavařovaček narval 25g palic !!!!
prava sklenice- po prvním vaření ve vodní lázni....
2.) Vaření... krásné čepice
3.) 40 sklenic po posledním 3 vaření.. Mezi každým vařením ve vodní lázni mi vycházela prodleva cca 3-4 dny..
4. a 5.) Rozpustilá směs opět putovala do trouby v hrnci s potahem na polštář..
no ty blázne máš t opěkný chystám se letos delat neco samýho jenomže v menčim .. akorát nechápu to proč do čiste masti dáš znovu konopí (nevím jeslti čerstvé ) a znovu tozpustíš a až nakonec cedíš.. našel jsem na netu jiný postup. .tka nevím ale řekl bych že to udelám přesně podle tebe
Původní příspěvek od luky19 no ty blázne máš t opěkný chystám se letos delat neco samýho jenomže v menčim .. akorát nechápu to proč do čiste masti dáš znovu konopí (nevím jeslti čerstvé ) a znovu tozpustíš a až nakonec cedíš.. našel jsem na netu jiný postup. .tka nevím ale řekl bych že to udelám přesně podle tebe
Vycházím z receptu tety Bushky www.bushka.cz Nejdříve se vaří vazelína s listím, listí se pak odstraní a přidají se sušené palice a znovu několikrát vaří...
Kde jsi našel jiný postup?
citace:
Původní příspěvek od bubik vcelar: moc hezky - jaky mnozstvi palic a lupeni ti teda vychazi na 1 kg vazeliny..?
Na tuhle otázku nebude jednoduchá odpověď V druhém kole jsem použil 21kg vazelíny. Nakonec z toho bylo 192 kelímků po 100ml což by mělo být 80g masti v kelímku- když jsem kelímky pak vážil, tak jeden kelímek obsahoval cca 85-90g masti. Když budu počítat kelímek 85g x 192 kusů kelímků = přes 16 kilo čisté konopné masti!
Mast byla ve 40 sklenicích a do každé jsem doslova narval 25g sušených palic -- což je celkem 1 kg sušené marihuany
Když to opět proženem matematikou, tak na jeden kg masti vychází přes 60g palic A nebo ještě jinak- na jeden kelímek padlo více jak 5g palic!
Původní příspěvek od včelař ... uvařená směs- nevím proč, ale na fotce vypadá o dost světleji než v minulé várce masti.
Dle mojí zkušenosti záleží kolik toho dáš a jak staré je konopí.Když vařím třeba v květnu,tak při stejném množství je mast světlejší než v prosinci
Když jsem zkoušel přidat jednoho samce,tak mast měla díky pylu barvu včelího medu