Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
proof or GTFO!!
az mne presvedcis, ze se mrzka flora vymkla evolucni kontrole a ze jsem byl velmi prizemni, co se tyce hranic krizeni, pak pozadam Hlavu, aby mne kazdej sudej vikend po slunovratu dal karmu do cervenejch
"nevidel jsem to na vlastni oci", uz jsem slysel na vlastni usi v tisice a jedne urban legends nejmin 2x (v predmluve)
Roubovaní opravdu funguje, kdo řiká že ne tak to proste neumí. Netušim jak je to s tema GÉÉNAMA ruznejch odrud mezi sebou. Co jsem delal ja tak to byly vždy stejné odrudy a uplne v pohode se necha na 1 řízek naroubovat dalších X větviček. Základ je aby kytí byly mlaď ounký a čilí, poté musí být velká vlhkost vzduchu jako u nových řezanu místo spojení poprašim stimulaxem 1 a zalepím el. paskou. Pak už nezbývá než jen čekat.
A po srůstu,přesadit do jednoho širšího než vyššího květináče,a pokračovat technikou SuperCropping--http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22341--- což by mohlo zvýšit výnos a hlavně kvalitu.Mohlo by to být řešení k určitým nevýhodám pěstování pod CFL.Sirší květináč by lépe odpařoval vodu a zároven živil dvěma kořeny jednu květinu.Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě,co by se dělo,kdyby se na stonek s kořeny odrůdy(indica?)mimořádně geneticky disponované na výživu velkého množství květů naroubovala sativka se slabším výnosem(J.Herrer).-viz video odkazy výše.Nezkoušel jste to někdo?Roubovací téma je rozhodně velice zajímavé,neuzavřené,a vyloženě se nabízí matkařům k experimentování.
Jo dalši slepá ulička , klidně s tim ztrácej čas , http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=1 , je to nanic , misto doby než by se to chytlo ti zakořeni X klonu a spolehlivěji , podival se do tech odkazu , typek to zkoušel 3x osobně ho znám a vim od něj že to nefunguje , hotovo , Hlava
Osobně myslím že by to jít mělo. Efekt nevidím v rozmnožení, srovnání s řízky je myslím pasé. Efekt vidím v tom že by podnož s bujnější vegetací jako nosič zásobovala méně vegetativní formu. To by napomohlo k vyššímu výnosu cenné ale málo výnosové formy. Jako příklad může posloužit např. dnes běžné roubování melounů. Jsem z regionu kde melouny běžně dozrávají, mohu tedy sám porovnat. Jak známo meloun vyžaduje teplo, humózní zeminu a vydatné zásobení vodou. Po naklíčení v ranné, fázi pokud nejsou ideální podmínky zastaví růst, a velmi neochotně se opět dostávají do tempa. Tak se stane že později na nedomrlé rostlině vidíte růst neůměrně velký plod který nemá šanci dozrát. Z velké části lze toto eliminovat roubováním na podnož dýně. Této ochlazení nevadí, a má velký nárůst a to i v chudších půdách. Výsledkem je bohatě rostlý meloun schopný produkce několika velkých plodů i za podmínek kdy občas dojde k nějakým výkyvům ať vlhkosti či teploty. Vezmete li v potaz že by jste tedy méně vegetativní kultivar naroubovali na podnož kultivaru u kterého např. není problém narůst 2,5 m co tím je možné získat ? To že by bylo možné při zaštípání a rozvětvení zvýšit výnos na takto roubované rostlině. Vezmu li v potaz že je hodně lidiček co mají na dvorku v květníku 3 kytky a nenaženou výnos množstvím, je to pro ně jistě ve výhledu zajímavá možnost, nehledě na to že by problematičtější rostlinu bylo možno vypěstovat s menším úsilím a pílí.