Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nazdar.
Neviem to niak vykukat z tych obrazkov, tie rastlinky su stale len v kockach alebo uz polozene na rohozi? Ako zalievas? A s cim? Ake mas EC zdrojovej vody?
Mne osobne tie rastlinky prijdu tak, ze su proste hladne.
''Múdry človek sa poučí na chybách iného, hlupák sa nepoučí ani na vlastných.''
Ahoj.
Zálivka je PH 5,8 EC je 0,88
Kytí je už na rohožích
Tímto hnojím, myslíš že jsou hladné? Mám strach že jim něco nadbýva
Mrkni na to ještě
Díky za radu
No jestli mas EC 0.88 na tak male kytky tak bych rekl ze maji spalene koreny. Nedival ses na koreny?? Podle te velikosti kytek bych nastavil maximalne EC 0.6.
Jo a jeste jedna vec. Mel si nechat vylezt koreny z kostek nekde venku, ne v NFT. Protoze kdyz nemas koreny venku z kostek a kostky jsou neustale nacucane, tak ty koreny uhnijou...
Chce to proste nechat prokorenit v parnicku na zvlhcenem perlitu a potom az jsou koreny venku dat do NFT.
ps: Zkontroluj koreny hlavne. Jo a na netkanku se vyser, jede to i bez ni...
Ale vždyť z malé kostky byly již prorostlé. Po zasazení do velké kostky byly v matkárně pod zářivkou ještě tak 4 dny. Na stole začaly schnout až tak po 7 dnech, tak nevím proč? Zjistil jsem že uprostřed svícení je vlhkost jen 40-45% tak si myslím že je to tím, včera jsem vypnul velký ofuk. Zůstal jen jeden ventilátor na přítahu a jeden menší na ofuku. Nainstaloval jsem zvlhčovačku (z fixírky jež jsem pro tento účel vyrobil). Ihned tam vyletěla vlhkost na 80% tak uvidím dnes jak se jim bude dařit.
Původní příspěvek od FrYnK Ec 0,88 je malo.... jsou hladovy prikrm je a budou v pohode...klony startuju na ec 1,4 a uplne v pohode...takze bych se nebal jim pridat...
WTF? Já hydro nejezdím, ale tohole miminko fakt nepotřebuje vetši ec jak 0.8...vždyť to jede ze semínek, to není jak 15-ti centimetrovej klon s pořádnejma kořenama.
Já bych to tipnul na to, že si neproplách rohože a tudíž v kořenové oblasti pH>>5. Ať se daří...
Dvě kostky jsem vytáhl i když jsem tím přetrhl kořeny. Jsou pěkně bíle. Nemám zdání jak vypadají když jsou spálené, jel jsem vždy Outdoor ve hlíně a tam jsem jim kořeny neokukoval. S tím proplachem rohoží jsem to měl trošku horší. Jedu v domě kde není voda a tak si ji dovážím tudíž bez vany. Nechal jsem je jen jednou prolít na stole a po 24 hodinách jsem vodu vylil. Potom tam šly hned hnojky a PH jsem srážel až tam. Na 80 litrů roztoku padlo skoro 1,5 dl kyseliny fosfor.
Zatím si to rostou i když značně žluté. Dokud žiješ je všechno OK
Help!
Škoda mluvit
Na proplach rohoží jsem si připravil asi 50 litrů vody na PH5 a tam se prolévaly 24 hodin. Potom tam šly hnojky a PH na vtupu bylo 5,2. Po protečení rohožema PH vylétlo asi na 6,6 tak jsem dodatečně na druhý den srážel na 5,4
Mám strach to EC zvednout
WTF? Já hydro nejezdím, ale tohole miminko fakt nepotřebuje vetši ec jak 0.8...vždyť to jede ze semínek, to není jak 15-ti centimetrovej klon s pořádnejma kořenama.
Já bych to tipnul na to, že si neproplách rohože a tudíž v kořenové oblasti pH>>5. Ať se daří...
mozna jsem mel jeste napsat ze mam ec samotny vody 0,6 tak proto davam 1.4 ale i tak to proste davaj v pohode... kdyz delam klony tak kostky napufruju na ec 1.2 tak nevim proc by pro takovoule rostlinu melo byt moc 1.4 kdyz kytka bez korenu zvladne 1.2 navic takvvahle kytka ze seminka by mela mit uz davno vetsi korenovej bal nez nejakej zakorenenej klon...
jinak nechci nejak podcenovat vliv ph na rostliny a prijem zivin ale i s vodou z kohoutku bez upravenyho ph a spravnym ec se do da celkem v pohode a nevypada to takhle.... muj nazor je ze ph na vine rozhodne neni... tak to zkus jenom rucne. namichej si ec 1.2 a prolej jenom rohoz u jedny kytky a uvidis co o udela za 3 dny
Původní příspěvek od alias04 Škoda mluvit
Na proplach rohoží jsem si připravil asi 50 litrů vody na PH5 a tam se prolévaly 24 hodin. Potom tam šly hnojky a PH na vtupu bylo 5,2. Po protečení rohožema PH vylétlo asi na 6,6 tak jsem dodatečně na druhý den srážel na 5,4
Mám strach to EC zvednout
Tož pokud jsi to delal takhle,tak no problemo,to jim vadit nebude.
Jednoznačne dát nahoru ec jak psal Frynk.
Frynku a ty by ses možná divil kolik lidí s RW dojelo práve na jeho špatny napufrování,jsou lidi co mají z kohoutku i pH přes 8,0 a pokud ho nestáhnou tak mají problem.
V tom případe jsou problemy zpusobeny 90% práve tím,že kytky nepříjmají živiny jak mají v důsledku špatnyho pH.Což ovšem není tenhle případ...
Tak vážně nevím důvod toho žloutnutí, jediné čím jsem si jistý je PH v rozmezí 5,2-5,5
Hnojky mám z druhé ruky a nevím jak je měl skladované přes zimu, bral jsem je z garáže v únoru a byla tam pěkná kosa, takže jestli tam byly celou zimu tak mohly přejít mrazem a ten jim třeba uškodil
Vážně už nevím čím to může být, snad ještě vlhkost mi dost kolísáv rozmezí 60-80%, ale byly i dny kdy jsem tam měl i 40% a neměl jsem jak to zvednout, včera respektive dneska je tomu konec. Nemohl to usýchaní způsobit ten suchý vzduch?