Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
storm : nechci se hadat, koukni do jeho threadu http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=27956 fotky v příspěvku 7 a 9. tam jsou patrný hnědý špičky čepelí - imho přehnojení - zvlášť když pak nalije na maly kyti 1/2 dávku AH.
jinak co myslíš, že to může být?
Ahoj, diky za snahu o pomoc. Mno... prijde mi, ze se to nesiri, ale ty poskozene listy zloutnou a umiraj. Sem tam to najdu i na nejkym listku ve stredni casti kytky. Jsou to hnede flicky. Myslite, ze by takhle mohla vypadat i plisen??
Ted jsem v praci, ale hodim tu fotku nejakyho takovyho listu zitra pres den. Diky moc, ze na to nekdo mrkne.
Zdar,
mám podobný problém s "fleky" na listech. Přesto že již cca třetím rokem neměním pěstební podmínky: samozvažovací truhlíky+kokos+Vermi kompost, zavlažuji je stejně, hnojím je stejně (GH, 1/2 doporučeného dávkování) atd. , tak se mi teď poprvé, objevily na listech podivné fleky, které se zhruba do 10-ti dnů rozšíří po celém listu, a list je v háji Jsem přesvědčen, že za tím nejsou škůdci nebo nejací paraziti. Přehnojení ? ... nemyslím. Nejspíše asi nějaká choroba listů, nebo plíseň. Netuším.
Tolik mé poznatky ... vím, nic nového, ale jen jsem tak doplnil informace, a spíše také hledám "radu". Thx's (!:
Ahoj, takze ty fleky porad na listech jsou, nesiri se to nijak rychle (myslel jsem si prave ze plisne znici urodu za par dni, proto jsem zpocatku moc na plisen neveril), ale flicky tam porad jsou. Sem tam se to na nejakem listu objevi a ja ho musim utrhnout. Nejdrive jsou to tyto flicky, pak se rozsirujou, list zloutne a kdyz se tam necha tak se skrouti a uschne.
Fakt uz nevim co s tim, kazdopadne kdyz to o vikendu postrikam kuprikolem, asi tim nic nezkazim?....snad
Ma s tim nekdo zkusenost? Staci to postrikat jednou? Nebo se to musi opakovat? Neublizi to zdravym rostlinam? (nejsem si jisty jestli je to plisen)
Zdar. Hele s tema flekama mam stejny problem. Strikal jsem to kuprikolem, ale vubec to nepomahalo. Zkusil jsem to jeste previkurem. Ostrihal jsem poskozene listy na tyden byl pokoj, ale po tydnu zas fleky. Listy zežloutly a zkroutily se. Myslim, že to je plisen, ale nevim jak na ni.
=>Georgio - zdar....mno..to mne snad ani nedes...ze kuprikol nepomuze, myslel jsem, ze proti plisnimm pomaha spolehlive chjo ...tak ted nevim. Snad nekdo poradi
=>Olik - ty tvy fleky vypadaji sice lehoucce podobne ale to stejny to neni, vsimni si, ze tobe se orientujou jen tesne kolem zilek v listu, coz naopak u mne se zilkam spise vyhybaj a nejvic vznikaji v prostoru mezi nima, coz u mne ukazuje na plisen, zatimco u tebe bych si spis myslel nadbytek nebo nedostatek nejakeho prvku.
hmmm..to vypada na podobny problem..ale taky ho tam nevyresili Jeden povida prehnojeny...a druhej nedostatek fosforu Chjo.... no zkousel jsem asi dva tydny zalivat jen vodou a to tedy nepomohlo.... ted zkousim vice hnojit a prijde mi, ze se to siri pomalejc.
Je to proste pokus - omyl. Nekdo tvrdi prehbnojeny, nekdo malo hnojeny a nekdo plisen tudiz ted zkusim postrik kuprikolem a vice hnojit, podle reakce bud hnojit prestanu nebo jeste pridam. Problem je, ze kyti reaguje obvykle dost pomalu a aby se naplno projevilo, jestli jednam spravne nebo ne, tak to muze trvat klidne dva tejdny...a to uz muze byt pozde
Bez listi to moc dlouho neporoste
= iNVADER...tak jsem na to možná došel. Koukni se na kořeny. Já nich mám takovej bílej povlak...plíseň?? Jedu koupit Previkur a narvu ho do zálivky. Dám vědět....
Zdar, taky mne napadlo, že by to mohlo být od kořenů, ale už se k nim nedostanu abych to ověřil, protože bych je v substrátu "potrhal". Každopádně v mém případě, je docela možné, že problém je opravdu od kořenů, protože klony BB a SuperSK byly velmi kvalitně zakořeněné v hydru (rockwool), a já je měl ještě 5-6 dní jen "na vodě", než jsem je zasadil do substrátu v truhlíkách - usuzuji, že některé z kořenů to tak nezvládly, a proto plesniví nebo uhnívají ... proto snad ty fleky.
Původní příspěvek od Georgio = iNVADER...tak jsem na to možná došel. Koukni se na kořeny. Já nich mám takovej bílej povlak...plíseň?? Jedu koupit Previkur a narvu ho do zálivky. Dám vědět....
jen aby to nebyli ty jemný chloupky co jsou běžně u kořenů,každopádně jsem měl podobný problém a vyřešil jsem to peroxidem
Robass mas pravdu. Sice mi zdravých kytek moc nezbylo, ale je to tak. Jak jsem to tu procital tak ty fleky by mohly byt od prehojeni. Zkusil jsem zmerit Ph pudy a hodilo mi to 4.8 to asi taky nebude ok.
Georgio to PH je nějaký nízký,já to mám na vermikompostu a PH mám vždy kolem 5.8 a v odtoku kolem 6 a mám to ready,jinak ty fleky mužou být od přehnojení,každopádně doporučuju všem aby si preventivně koupili žlutý lepové desky (stojí 45 kč) a v případě že se na ně nalepí nějaký škůdce okamžitě přistoupit k boji proti nim.Každopádně kamarád co měl takový problém co tu zde se popisuje,nakonec zavinili svilušky nebo smutnice,přes den nikdo nic neviděl a poté co se dodali lepové desky mezi květináče,druhý den jsme měli jasno a vyřešeno,všechny tyhle svině napadají kytí a pak je big problém-tož z mé zkušenosti