Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » Tip jak si připravit substrát na outdoor,jáma a dobrá hlína je základ !
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4

děláte pořádný jamy pro kytky?
This poll is closed.
rozhodně 56 60.87%
ne chci mít chcípáky 36 39.13%
Total: 92 votes 100%
  [Edit Poll (moderators only)]

Autor
Téma 
Konoptik
Nový Člen

Karma uživatele Konoptik - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

jaak řiká melvin ...každej at pěstuej podle svyho,aaale hlavně Pěstujte....!!..

Old Post 24-07-2009 v 13:35 PM
Konoptik je offline   Profil uživatele Konoptik   Find more posts by Konoptik   Foto galerie člena Konoptik   Click here to Send Konoptik a Private Message   Add Konoptik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

Pokud to jde, přinesu vlastní hlínu. Rozdíl bývá značný.

Mám ale jedno pole, kde mi rostou chcípáci. Hlínu jsem tam nedonesl a asi ani nepřinesu - je to hodina a půl cesty pěšky, takže se mi s tím fakt nechce tahat! Proto tam sázím pěkně "na husto", aby z toho aspoň pár šišek bylo.

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 24-07-2009 v 16:23 PM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Stoned_r41d3r
Utter rude infantile pillock

Karma uživatele Stoned_r41d3r - 66% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

... Objeveni pestitelsky Ameriky v roce 2009, prispevek k nejakymu tematu, ze kteryho se stalo tema, nebo dalsi zbytecnej topic?

Jinak k ,,tematu''- viz. Morgan, souhlas.

za druhe - 40l jama jest ve vetsine pripadu zbytecnej luxus. Kdyby jama na 15-20l substratu, nereknu, ale 40l mi prijde pro ucely vetsiny pestitelu jako pekne prestreleny cislo.

Kompfasujete všichni co jste stáli za dveřmi vy mrdky.

Old Post 26-07-2009 v 18:38 PM
Stoned_r41d3r je offline   Profil uživatele Stoned_r41d3r   Find more posts by Stoned_r41d3r   Foto galerie člena Stoned_r41d3r   Click here to Send Stoned_r41d3r a Private Message   Add Stoned_r41d3r to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pan Ker
Stálý Člen

Karma uživatele Pan Ker - 81% Pěstitelská

Re: jáma a dobrá hlína je základ ! Příspěvek č. 20

citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers
KDYŽ CHCETE MÍT DOBRÝ VELKÝ ZDRAVÝ KYTKY UDĚLEJTE JIM POŘÁDNÝ MÍSTO NA KOŘENY (aspon 25ti litrové jamy) A KUPTE JIM KVALITNÍ HLÍNU, JE TO LEPŠÍ NEŽ MÍT MALOU KYTKU V KVĚTINÁČI A FURT JI DOHNOJOVAT

když se tady rozhlížim po outdoor threadech vidím hodně základní chybu...samozřejmě když někdo potřebuje mít malou kytku přizpůsobí si to ale hodně lidí by měly pořádný kytky kdyby nebyli blbý (nebo líný) !!!

sry nedalo mi to

A v přírodě snad úrodná hlína neexistuje? Není jednodušší si najít místo, kde už kvalitní substrát je, než se tahat s kupovanym? To už jsou lidi opravdu tak zhejčkaný penězma a growshop reklamama, že nerozuměj svýmu okolí, přírodě?

outdoor 2005 > 6 > 7 > 8 > 9 > 10 > 11...

indoor 400w round 1 > 2

Old Post 27-07-2009 v 23:27 PM
Pan Ker je offline   Profil uživatele Pan Ker   Find more posts by Pan Ker   Foto galerie člena Pan Ker   Click here to Send Pan Ker a Private Message   Add Pan Ker to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kouba
Stálý Člen

Karma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% Pěstitelská

Příspěvek č. 21

Pan Ker

nezapomínej brát v potas ze NE vsude jsou urodný nížiny, tady na moravě by jsi v původní hlíně nevypěstil ani kopr.... ale jelikož jsem taky tohle řešení viděl jako ideální tak jsem našel hodně starý tak 200 metrů dlouhý a 2 m vysoký nános mulčovací kůry která po rádce let zarostla krovím a kopřivamy. .....roste to tam samo bez jakeho koliv hnojení nebo tak ale o proti kytkám které jsem sadil do vlastní hlíny je to rozdíl ...

http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=510015#post510015

http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=508588#post508588

Old Post 28-07-2009 v 07:10 AM
kouba je offline   Profil uživatele kouba   Find more posts by kouba   Foto galerie člena kouba   Click here to Send kouba a Private Message   Add kouba to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 22

raider - no jo a vo to je to lepší že i dneska hodně lidí nedělá a diví se jaktože sou kytky tak malý :ó ... morgan si asi nepřečetla větu "samozřejmě když někdo potřebuje mít malou kytku přizpůsobí si to" čimž bych zaplácl příspěvky typu at si každej pěstuje jak potřebuje žeano...zbytečnej topic to nebude pokud si někdo uvědomí že je to opravdu základ. mě kdyby někdo řekl hned na začátku vykopej velkou jamu namíchej kvalitní hlínu z tohodle a tohodle tak by mě to ušetřilo spoustu otázek proč to neroste a spoustu času taky
40litrů sem už dávno editl na 25 jestli sis nevšiml

pan ker - souhlas ale ne všude je fakt dobrá hlína. ono stejně většinou ty kořeny propustí do původní země a rostou dál. a nemálo si vezmou z hlíny kterou namíchávám...co se týče hlíny z growshopu já osobně sem si tam koupil jenom wormhumus a zbytek se dá sehnat v normálnim zahradnictví a dá se udělat kvalitnější mix za menší cenu...jinak rozumět přírodě- hmm koukni se do podpisu tam se dá najít inspirace z přírody nemálo

tak at vám to roste

Naposledy upravil 28-07-2009 v 18:32 PM

Old Post 28-07-2009 v 10:15 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Apartman
Goofer

Karma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 23

Hmm, jsem zvědav, jak ještě vyrostou...ale 100%ně těch 30-45litrů nevyužijou na 100%. To tam snad alespoň necháš na příští rok, ne?

Tak jasný, satívy, který mívaj přes 2m si tu vlhkost v obdobích sucha berou z 0,5m pod zemí, možná i víc.
Nečetl jsem úplně FAQ abych si domyslel, že satívy jsou původem z indických údolí(déle zrají, snesou vyšší vlhkost), i budou asi potřebovat víc půdy než indicy, které rostou na úpatích skal a hor v Indii a Nepálu, Afghanistánu.

Naproti tomu indicy jsou z indických hor,-proto asi musej dřív dozrát než přijde zima, nerostou do obřích rozměrů, aby je vítr nerozmlátil, ve vyšších výškách bývá většinou i menší vlhkost (V Indickém podnebí). A stačí jim bohatě 10-15litrů.

Každopádně je lepší pěstovat rovnou v Zemi-rostlina je s její energií lépe propojena, je vitálnější a méně často dehydrovaná.

Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.

Naposledy upravil Apartman 01-08-2009 v 10:38 AM

Old Post 01-08-2009 v 10:17 AM
Apartman je offline   Profil uživatele Apartman   Find more posts by Apartman   Foto galerie člena Apartman   Click here to Send Apartman a Private Message   Add Apartman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Apartman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MagicHerb
Stálý Člen

Karma uživatele MagicHerb - 43% Pěstitelská

Příspěvek č. 24

Souhlas s tvym návodem.Mě se letos hlavně osvědčil ten SYMBIVIT.Je to pecka hlavně teda do květináče.Musim taky zmínit GUANO,který je myslim klasika,když se to nepřehání tak jsou výsledky 100% a bohatě to stačí tam kde je v půdě málo živin.

No a nechápu proč někdo odsuzuje kvalitní substráty z Growshopů.Mě příjdou hodně dobrý a tolik to taky nestojí pokud někdo neplánuje megapěst(stačí na předpěst-při outu).

Jinak taky souhlasim s tim,že by měl každej Grower co jede out poznat svoje okolí a najít si flek s dobrym ekosystémem+se naučit poznat dobrou a výživnou zeminu.

Old Post 01-08-2009 v 10:21 AM
MagicHerb je offline   Profil uživatele MagicHerb   Find more posts by MagicHerb   Foto galerie člena MagicHerb   Click here to Send MagicHerb a Private Message   Add MagicHerb to your buddy list     Navštiv homepage uživatele MagicHerb! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dubovej
Stálý Člen

Karma uživatele dubovej - 85% PěstitelskáKarma uživatele dubovej - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 25

tady o tom ani potom, naprosta pravda a souhlas se zakladatelem threadu

RODINEJ OUTDOOR 09

Old Post 02-08-2009 v 23:39 PM
dubovej je offline   Profil uživatele dubovej   Find more posts by dubovej   Foto galerie člena dubovej   Click here to Send dubovej a Private Message   Add dubovej to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 26

citace:
Původní příspěvek od Apartman
..ale 100%ně těch 30-45litrů nevyužijou na 100%. To tam snad alespoň necháš na příští rok, ne?

mno když si spočítám že tam budou cca 4 měsíce tak si myslim že ten prostor využijou ! dával sem je tam z květníku prorostlýho takže kořenovej základ do všech stran...
taky sem zvědavej jak ještě popojedou. ale jak říkám - kdyby nebylo luxusní počasí bylo by to úplně jiný

Old Post 03-08-2009 v 08:18 AM
kouba
Stálý Člen

Karma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% Pěstitelská

Příspěvek č. 27

RespectFlowers

ty tady píšeš že dáváš na jednu kytku cca 30-45litrů , já davám 10-15l a přes to je v našich kytkách dost velký rozdíl takže bych řekl že ten půdní základ je hodně duležitý ale záleží i na jiných faktorech.

http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=510015#post510015

http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=508588#post508588

Old Post 03-08-2009 v 09:52 AM
kouba je offline   Profil uživatele kouba   Find more posts by kouba   Foto galerie člena kouba   Click here to Send kouba a Private Message   Add kouba to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zlosin*
Stálý Člen

Karma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% Pěstitelská

Příspěvek č. 28

citace:

Nečetl jsem úplně FAQ abych si domyslel, že satívy jsou původem z indických údolí(déle zrají, snesou vyšší vlhkost)

co tak vím já, tak sativy pocházejí někde z rovníkové Afriky... někde jsem to kdysi myslím četl

Pozdní pole 2010 n.l

Zlosinův harémek 2009 n.l

1. ZlosinBox* 150 sodík..Superskunk - sklizeno....AK-47 a Durga Mata - SKLIZENO

Shiva Shanti II 2x26 w cfl ---> 150 w Hps -----> kytky šli do OUT 2011

Zlosinův* harémek 2011,ano,rok před koncem světa

Afghan Delight,Shaman,Bubblebeer,Doublegum

"Čím víc se o to staráš,tím dřív se ti to posere... [/COLOR]

Old Post 03-08-2009 v 10:16 AM
Zlosin* je offline   Profil uživatele Zlosin*   Find more posts by Zlosin*   Foto galerie člena Zlosin*   Click here to Send Zlosin* a Private Message   Add Zlosin* to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 29

mno když zajdem do extremu tak cannabis prý dostali lidé v africe před dávnými časy od obyvatel z planety Sirius B
nikdo nedokáže potvrdit ani vyvrátit tak pls bez další diskuze

kouba - právě imho je obrovskej rozdíl mezi 10 a 30 ti litrama, větší než přímou úměrou. o tom že jiný faktory jsou taky důležitý o tom žádná...v našich kytkách rozdíl je - já sem je dával ven teprve skoro před měsícem a mám je do keře a vsadím se že kdyby ty tvé měly podmínky jako moje tak je máš daleko daleko lepší tedka !

shrnuto podtrženo každej rozumnej člověk ví že jáma a dobrá hlína je základ kterej ovlivnit můžeme a to co ovlivnit nemůžeme nemá smysl rozebírat (počasí)...bych to tu možná i uzavřel co

Naposledy upravil 03-08-2009 v 17:49 PM

Old Post 03-08-2009 v 12:04 PM
J@m@L
Stálý Člen

Karma uživatele J@m@L - 76% PěstitelskáKarma uživatele J@m@L - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 30

Ja čo som robil tento rok jamy, tak som to spravil tak, aby som nemusel sa veľmi starať o vlahu, tak som rozdelil substrát na časti (jedna časť íl, druhá svoj substrát)... Takto som išiel vyššie a vyššie, až nejakých 10 cm som dal len svoju zem, aby zozačiatku sa rastlinka netrápila... Síce to rastlinu brzdí, až sa prekope tým ílom, ale zase to dobre drží vlahu

Ale súhlasím, že čím väčšie jamy (jak do šírky, tak do hĺbky), tým lepšie!

Old Post 10-08-2009 v 17:35 PM
J@m@L je offline   Profil uživatele J@m@L   Find more posts by J@m@L   Foto galerie člena J@m@L   Click here to Send J@m@L a Private Message   Add J@m@L to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Apartman
Goofer

Karma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 31

Snažím se ten jíl dávat spíše ke dnu jámy, a substrát k povrchu.
Bych to shrnul:Optimum:
Sativy-30L
Indicy-15L
Indica/Sativa-něco mezi tim
Rudealis-3L

Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.

Old Post 10-08-2009 v 17:52 PM
Apartman je offline   Profil uživatele Apartman   Find more posts by Apartman   Foto galerie člena Apartman   Click here to Send Apartman a Private Message   Add Apartman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Apartman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zlosin*
Stálý Člen

Karma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% PěstitelskáKarma uživatele Zlosin* - 70% Pěstitelská

Příspěvek č. 32

citace:
Snažím se ten jíl dávat spíše ke dnu jámy, a substrát k povrchu.
Bych to shrnul:Optimum:
Sativy-30L
Indicy-15L
Indica/Sativa-něco mezi tim
Rudealis-3L

takže z toho hoši vyplývá: pěstujte ruderalis

Pozdní pole 2010 n.l

Zlosinův harémek 2009 n.l

1. ZlosinBox* 150 sodík..Superskunk - sklizeno....AK-47 a Durga Mata - SKLIZENO

Shiva Shanti II 2x26 w cfl ---> 150 w Hps -----> kytky šli do OUT 2011

Zlosinův* harémek 2011,ano,rok před koncem světa

Afghan Delight,Shaman,Bubblebeer,Doublegum

"Čím víc se o to staráš,tím dřív se ti to posere... [/COLOR]

Old Post 11-08-2009 v 10:32 AM
Zlosin* je offline   Profil uživatele Zlosin*   Find more posts by Zlosin*   Foto galerie člena Zlosin*   Click here to Send Zlosin* a Private Message   Add Zlosin* to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:01 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás