Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny growery. Už to pár dní kvete. Nejhezčí je OB, "černá" Passion a jedno pheno Papayi.
Celé odpoledne jsem upgradoval skříň. Přemísťoval jsem větráky, zvedl jsem lampu o 10cm a přidal jsem 2 odtahové větráky, takže se mi mění vzduch ve skříni tak 500x za hodinu a hučí to jak prase Je to proto, že tam chcu dát zítra pacháče vlastní výroby. Po předešlých zkušenostech s přehříváním jsem udělal velkou rezervu ve výkonu. Pacháče budou tentokrát venkovní, aby se neplýtvalo místem uvnitř. Taky by měly utlumit hlučnost asi tak o 60 - 70%(dnes odzkoušeno).Potom tu dám foto a nákres.
Jinak to tam polámané a pozohýbané jak sviňa. Prostě se to zvrhlo v něco mezi bushem a SOGem, protože se mi holky začaly nějak samovolně větvit aniž bych je zaštipoval. Příště radši přepnu hned po zakořenění.
skood: Úsporku mám teď tak 25cm od vrcholků. Málem mi to už dorostlo až k ní To je výhoda úsporek. jsou vhodné do malého prostoru. ta 200w netopí víc než ta 125w. Dokonce bych řekl, že jak má větší plochu co do délky tak i do šířky(má 50x10cm kdežto ta modrá na růst tak 37x7cm odhadem), tak topí míň a líp se chladí. Dokud se jí kytky nedotýkají můžou být i 1cm od úsporky. Ale to snad už nenastane. pozdě jsem to přepnul no
Ještě jedno foto, aby bylo vidětjak to mám na doraz u stropu. Tím jsem se dostal na použitelnou výšku ve skříňce 60cm. Kdybych je měl v truhlíku, tak můžou mít klidně půl metru. Myslím, že ty petky jsou optimální. Víc než 35 cm v tak hustém křoví je zbytečných.
Dneska jsem vyrobil pachové filtry. V pohodě to protlačí 2 větráky dané na sebe a teplota ve skříni je 27,5C. Samozřejmě žádný smrad. Hluk to snižuje nakonec odhadem tak o těch 50%
Filtr před zalepením. Asi si říkáte co je to tak primitivní. Je to zkrátka dělané na zasunutí do otvorů přímo ve skříni. Utěsnil jsem to lepidlem na akvárka, aby to šlo lehce vytáhnout a znova napěchovat jak už nebude fungovat na 100%
Tak po týdnu totální husťárna Kytek jsem dal opravdu příliš mnoho anebo jsem je měl přepnout radši hned. Potom tady udělám takový malý fotopřehled všech odrůd jak budou hotové palice Favoriti jsou OB a Papaya. Passion zatím nic moc, ale má zajímavou vůni - připomíná mi to nějaké ořechy.
Upgradoval jsem dnes matkárnu. Úsporky mi tam už nevisí, ale objímky jsou tam pěkně napevno. Taky přibyl lepší větrák na odtah a vzadu pacháč ze dvou slepených ubrousků a vrstvou uhlí mezi nima. Do osazenstva přibyl Chronic. Měl sem mít NL, ale nakonec jsem si vzal tuto odrůdu. A kupodivu se mi tam podařilo nacpat všech 7 květináčků.
Tak je to přibližně 20 dní. Dneska byly holky na procházce venku a pózovaly. Udělám tu takové předběžné zhodnocení, protože jsme už ve třetině květu Začnu tím co mě nejvíc zklamalo:
Fialové("černé") pheno Passion - řez z F2 outu. Venku vypadala pěkně. No třeba jí to jenom dýl trvá a ještě se ukáže
Pokračuje další Passion. Asi se stala chyba někde při řízkování a mám pheno o kterém ani nevím, že bylo Opravdu husté palice a drobné květy, ale trošku menší. Zápach skoro žádný. Na druhou stranu to ještě může dopadnout zajímavě jak začnu s blossom builderem a začne to naboptnávat
Původ je stejný jako u ostatních passionů. F2 semínka s hodně variabilním potomstvem.
No a teď si dáme pro změnu něco jiného... ne kecám ještě tu mám růžové pheno Passion. V outu byla slušná a v indooru si vede z dané odrůdy v mém osobním hodnocení nejlíp, i když podle vzrůstu to tak možná nevypadá Ale to aroma a "lepivost" se prostě musí ocenit