Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
cau groweros chtel bych se zeptat jak se dělá to hnojivo z kpřiv slyšel jsem že je to docela dobrý a korát nevím jak se to robí předem dík za pomoc a mnoho zdaru v roce 2008
proste das do nejakej nadoby koprivy, zalejes vodou a nechas vyluhovat cca 2 tyzdne alebo viac, potom to riedis asi 1:10, postupne mozes riedit menej, podla toho ako sa ti chovaju rastliny.
Mozes to pouzit, ako zalievku alebo postrek na listy
Já souhlasím s Colkem... Taky sem přemýšlel, že bych už teď zajel na moje políčko a jenom si to pořádně okopal (prorejt to) a promíchat to s kravským hnojem. Toho je tady u nás na Jihu poměrně hodně, takže by to nebyl problém. Jenom sem se k tomu ještě nějak nedostal =)
S jakym tak predstihem je nejlepsi zapracovat hnuj do zeme?
podle me bude urcite lepsi dyz ten hnuj zavezes treba ted nez dyz pockas trebas este mesic...aspon se to tam pekne rozlozi
...jak ja se natohleto netesim,takovyho hnoje se tam zas bude muset navest...minulej rok byla 80cm vrstva hnoje a 20cm hlina,vesel se tam valnik a pul kvalitniho guana od dedecka.....ale vetsi MORDOR nez to tam uslapavat za svitu slunka asi neznam...timto hledam kvalitniho uslapavaces odolnym zaludkem
Ja si myslim ze dolezite je upravit pH na sezonu a aplikovat nejake tie hnojiva(organicke)do pody,vyhlbit jami a poprehadzovat staru zeminu uz s novou pohnojenou+perlit,tu kvalitnejsiu podu davam hlbsie aj s perlitom a pieskom...najlepsie je ked sa pohnoji a prevzdusni,potom udupe a pred vysadenim prvych "fialiek" znova prevzdušní..
pH(6,5-7neutralne)= upravis-vapnom,dolomiticky vapenec,skrupiny z vajec,sepiova kost-skoro vsetko co obsahuje Ca....pH upravuj po aplikacii hnojiv lebo kazde hnojivo ma ine pH a tak ti narusi pH pody
PH JE DOLEZITE!!!!!!!!!!!!!
Ja si odkladam celu zimu skrupiny z vajec a mama cumi ze ci mi jebe ze naco mi to je!? a potom ich podrvim a primiesam s org. hnojivami do pody+to vapno...potom raz za cas podla hnojenia zalievam vapnovou vodou aby som nevisiel z osi 6,5-7 pH
No a ten super fosfát,na ten bych se šel radeji vysrát--chemicka sracka,kt.by som aplikoval len vo faze kvetu a v malych mnozstvach=rakovinotvorne sracky
Slovaci už sa konečne zorganizujme..a výdime do ulic..lebo Nam s každej strany seru do huby a My to žereme...STOP!!! ĎALEJ NIE!!
Dneska sem se s plnou igelitkou kravskýho hnoje konečně dostal na moje new místečko... Jelikož to mám docela kus od města a zapoměl sem doma lopatu, tak sem to tam nemohl ani pořádně prorejt a okopat. Ale ten hnůj sem tam pěkně rozprostřel. Je to kousek od lesa a půda je tam docela dobrá. Myslíte, že už to takhle mám nechat a počkat do dubna/května a pak tam rovnou zasadit, nebo tam mám ještě jednou zajet s lopatou a ten hnůj tam zakopat trochu do země?
Myslíte, že už to takhle mám nechat a počkat do dubna/května a pak tam rovnou zasadit, nebo tam mám ještě jednou zajet s lopatou a ten hnůj tam zakopat trochu do země?
Dle miho bys to teda mel urcite prorejpat!Vetsina tech zivin ti totiz zustane nahore a neco malo se ti vsakne dopudy...ale hlavne tu kytku budes potom sadit bud primo dohnoje coz neni 2x dobry a nebo budes stejne muset udelat douru pro ten val vod kvetniku takze hnojivo bude vlastne vokolo!
Bude to sice fungovat ale je to pekne vodbyty....
Ja bejt tou kyti tak se ti vodvdecim hooodne prumernou sklizni
Tak dobře, ještě tenhle tejden tam zajedu a tentokrát i s lopatou a pěkně to tam promícham... Nechám to uležet a v květnu startuju motorku a jedu tam sázet. Bohužel nemám kde si kytičky předpěstovat, tak budu sázet rovnou naklíčený semínka do země. To by asi fakt nebylo nejlepší, sázet semínka skoro do hnoje. Tak díky za radu, letos chci aby mi to konečně vyšlo!
Je dobrej nápad zasadit přímo do lesní půdy? Jaká je tak šance, že mi něco vyroste? Má to vůbec cenu? Mám už prakticky připravený místečko, který je hned kousek před lesem... tam je půda docela dobrá, ale chtěl bych něco zasadit i do okolí a všude jsou jen jehličnatý lesy. A s motorkou by se mi půda navážela dost těžko.
Původní příspěvek od Mara69 Tak dobře, ještě tenhle tejden tam zajedu a tentokrát i s lopatou a pěkně to tam promícham... Nechám to uležet a v květnu startuju motorku a jedu tam sázet. Bohužel nemám kde si kytičky předpěstovat, tak budu sázet rovnou naklíčený semínka do země. To by asi fakt nebylo nejlepší, sázet semínka skoro do hnoje. Tak díky za radu, letos chci aby mi to konečně vyšlo!
Až tam pojedeš stou lopatkou tak vem sebou další igelitku hnoje máš to při jedný cestě a určitě tím nic nezkazíš.Myslím si,že ty naklíčený semínka by bylo dobrý dát do substrátu pro výsev,stačí malá jamka vyplněná substrátem.Přeji bohatou úrodu SID.
kouří táta kouří máma kouří dcera kouří syn proč by nemohl prach a broky hulit taky Temelín ?
Jasný, igelitka hnoje je už naplněná a připravená. Lopatku už mám taky v báglu a hned zejtra ráno (ještě před školou) tam jedu... Jenom mám trochu obavy z myslivců a lesáku, protože nedaleko mojeho místa je dost posedů, tak aby mě tam neviděli =(( Rozhodl sem se, že i v okolních lesích se pokusím něco vypěstovat. Snad bude v lese stačit vykopat díru, nasypat tam nějakej substrát pro výsev a do toho rovnou šoupnout naklíčený semínka. Až se ty kořeny prorostou do tý původní lesní půdy, tak snad to kytičky přežijou. Jinak to bohužel udělat nemůžu, nebo aspoň nevím jak... Kdyby mi někdo poradil, jak to mám udělat jinak, vůbec bych se nezlobil =))