Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » Pěstujeme s pomocí (nejen) Měsíce
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Host
Host

Příspěvek č. 17

ono síla úplnku/novu je asi i v jinejch věcech než že šťáva je u kořenů nebo navrchu

btw - stejně ta sklizeň takhle dobře nevychází většinou žeano

Old Post 28-04-2009 v 07:46 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Apartman
Goofer

Karma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

Tak dobře, citace zase z jiné knihy:
Nov: Přestavuje růst a vitalitu, je to ideální období pro nový začátek, půst nebo například redukční kůru. Přináší nejlepší chvíle pro smíření a meditaci-ale také k vytrhávání plevele.

Měsíc dorůstá: Uskutečnují se rozhodnutí, která byla učiněna při novu, je to čas růstu a budování, sbírání sil. Pozitivní fáze pro chov dobytka, peněžní obchody a stavbu domácího krbu. Rostliny lépe rostou

Úplněk: působí nejsilněji, všechno se zintenzivňuje, obohacuje.Příznivě ovlivňuje sklizeň medu a zavařování ovoce a zeleniny. Pozor: spor může při úplňku přerůst v násilí:

Měsíc ubývá: Fáze ulehčení, odhazuje se balast. Je to správná doba abychom se osvobodili od problémů, ať už tělesných či duševních, a abychom se uvolnili. Vhodný čas na operace a návštevu lékaře.

Měsíc šíří i za těch nejjasnějších nocí světlo o intenzitě 0,25-0,5luxů,
zatímco Slunce svítí na bezmračné obloze intenzitou přibližně 100000luxů

Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.

Naposledy upravil Apartman 28-04-2009 v 09:53 AM

Old Post 28-04-2009 v 08:08 AM
Apartman je offline   Profil uživatele Apartman   Find more posts by Apartman   Foto galerie člena Apartman   Click here to Send Apartman a Private Message   Add Apartman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Apartman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
meso
Stálý Člen

Karma uživatele meso - 38% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

ja som to videl v lunárnych kalendároch len v závislosti na znameniach, na ktoré vplýva v konkrétnych fázach mesiac. napr. kozorožec - koreň, váhy - kvet, býk - koreň, ryby - list. s tým, že na nich vplýva pozitívne a vtedy ich treba kŕmiť a starať sa o ne.

Old Post 20-05-2009 v 00:16 AM
meso je offline   Profil uživatele meso   Find more posts by meso   Foto galerie člena meso   Click here to Send meso a Private Message   Add meso to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 20

černej nov, bílej úplněk

ještě to upřesním s tim novem - prý v úplnku kdy je nahoře nejvíce vody ale s ní i jiný látky a alkaloidy...tak že tam sice sou ale rostlina dokončuje cyklus zpracování těch alkaloidů atd do fáze novu, kdy se rozjíždí nový cyklus..."je to ideální období pro nový začátek"jak je výše napsaný...a platí to sto pro pro léčivé byliny a já myslím že se cannabis dá považovat za léčivou bylinu

Naposledy upravil 21-05-2009 v 14:09 PM

Old Post 21-05-2009 v 13:50 PM
_Dr.Skunk_
Stálý Člen

Karma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 21

ja se snazim sklizet za uplnku prej ma kytka nejvetsi prudukci THC nevim jestli je to pravda ale neco na tom mozna bude

Poteseni 2008
Poteseni 2009
Poteseni 2010
Poteseni 2011
Poteseni 2014
Poteseni 2015
Poteseni 2017

Old Post 22-05-2009 v 18:14 PM
_Dr.Skunk_ je offline   Profil uživatele _Dr.Skunk_   Find more posts by _Dr.Skunk_   Foto galerie člena _Dr.Skunk_   Click here to Send _Dr.Skunk_ a Private Message   Add _Dr.Skunk_ to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
meso
Stálý Člen

Karma uživatele meso - 38% Pěstitelská

Příspěvek č. 22

romantika

Old Post 22-05-2009 v 21:58 PM
meso je offline   Profil uživatele meso   Find more posts by meso   Foto galerie člena meso   Click here to Send meso a Private Message   Add meso to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kripalu
Stálý Člen

Karma uživatele kripalu - 10% PěstitelskáKarma uživatele kripalu - 10% PěstitelskáKarma uživatele kripalu - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 23

Já jsem letos prvně dal klíčit dle Výsevního kalendáře Marie Thunové (Výsevní dny), který používají bio-zemědělci a liší se od lunárních kalendářů např. Krásné paní. U Mandaly#1 jsem měl klíčivost 100 % a u kytky NoName mi vyklíčilo 42 ze 44 semen.
http://www.biospotrebitel.cz/page.p...question_oid=76
"Jak to, že se Výsevní dny liší ve svých údajích od některých jiných kalendářů?
04-02-2008

Je to proto, že běžné lunární kalendáře vycházejí z astrologického dělení zvěrokruhu na 12 stejných znamení po 30° s jarním bodem v 0° Berana. Zde se Slunce nacházelo v den jarní rovnodennosti asi před 2000 lety, kdy byl v Babyloně – na základě skutečného postavení hvězd na obloze – tento zvěrokruh ustanoven. V důsledku jevu zvaného precese však dochází k posunu jarního bodu, a to o 1° za 72 roky, což za oněch 2000 let představuje už téměř 30°. Dnešní postavení hvězd na obloze tak už naprosto nesouhlasí s tím, co uvádějí lunární kalendáře. Paní Thunová ve svých pokusech ověřila, že pro rostliny, průběh povětrnosti atp. je určující skutečný stav na obloze, tj. postavení planet, resp. Měsíce před daným souhvězdím. Žádný z ostatních kalendářů nevychází z pokusů, ale jen z tradic, které vznikly před staletími, kdy zřejmě zachycovaly reálné dění v přírodě. Nereagují však už na změny, k nimž v přírodě dochází.

Další rozdíl je dán tím, že astrologická znamení jsou všechna stejně velká (30°), zatímco astronomická souhvězdí mají různou velikost – Panna je například na obloze velmi rozsáhlá a Měsíc se v ní zdrží skoro 4 dny, zatímco Váhy jsou malé a Měsíc jimi projde za půldruhého dne. Snad toto vysvětlení přispěje k lepšímu pochopení Výsevních dní i kosmického dění.

Radomil Hradil, odborníka na biodynamické zemědělství a překladatel publikací Výsevní dny. "

Biodynamika prakticky - Biodynamické kalendáře
http://biodynamika.cz/article.php3?id=51

Rostliny jsou vědomé bytosti
Ohiyesa:
„Po pětatřicetileté zkušenosti osobně věřím, že něco jako "křesťanská civilizace" neexistuje. Domnívám se, že křesťanství a moderní civilizace si odporují a jsou spolu neslučitelné a že duch křesťanství a duch našeho pradávného náboženství jsou svou podstatou stejné.“

Naposledy upravil kripalu 23-05-2009 v 10:13 AM

Old Post 23-05-2009 v 09:08 AM
kripalu je offline   Profil uživatele kripalu   Find more posts by kripalu   Foto galerie člena kripalu   Click here to Send kripalu a Private Message   Add kripalu to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 24

kripalu - díky za rozšíření : ) biodynamický pěstování sem začal se zajímat a nějak přecházim sem a tam a tak se mi to zrovna hodí btw - neprocházel sem to nějak víc ale zaujala mě věta "V přístím dílu se podíváme na některá fakta o půdě." což se taky hodí
- spěchám od pc a nejsou tam i odkazy na další čísla? díky

Naposledy upravil 28-05-2009 v 18:05 PM

Old Post 23-05-2009 v 10:27 AM
kripalu
Stálý Člen

Karma uživatele kripalu - 10% PěstitelskáKarma uživatele kripalu - 10% PěstitelskáKarma uživatele kripalu - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 25

Na úvodní stránce na konci je seznam článků, ale to pokračování o půdě tam není. Mělo tam být více článků ze sekce Biodynamika prakticky.
http://biodynamika.cz/

V článku Biodynamika prakticky – úvod – psal:
"Tématicky jsem připravil témata jako biodynamické kalendáře, fakta o formování půdy, život hromady kompostu, biodynamické přípravky, úloha plevele a hmyzu v přírodě a rotace polí a zelené hnojení.
http://biodynamika.cz/article.php3?id=50"
Psal jsem dotaz autorovi, tak uvidíme.

Ohiyesa:
„Po pětatřicetileté zkušenosti osobně věřím, že něco jako "křesťanská civilizace" neexistuje. Domnívám se, že křesťanství a moderní civilizace si odporují a jsou spolu neslučitelné a že duch křesťanství a duch našeho pradávného náboženství jsou svou podstatou stejné.“

Naposledy upravil kripalu 23-05-2009 v 13:02 PM

Old Post 23-05-2009 v 12:31 PM
kripalu je offline   Profil uživatele kripalu   Find more posts by kripalu   Foto galerie člena kripalu   Click here to Send kripalu a Private Message   Add kripalu to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 26

hh sem jak děcko co potřebuje vodit za ručičku - kdes objednal ty výsevní dny marie thun? nedaří se mi to najít . díky

jinak jak tam píšou tu farmu kdesi ve státě NY to by nemuselo bejt marný se tam podívat škoda že nejsem student ... dík za užitečný odkazy

Naposledy upravil 29-06-2009 v 10:34 AM

Old Post 29-06-2009 v 10:11 AM
Ortaniel
Stálý Člen

Karma uživatele Ortaniel - 93% PěstitelskáKarma uživatele Ortaniel - 93% PěstitelskáKarma uživatele Ortaniel - 93% PěstitelskáKarma uživatele Ortaniel - 93% PěstitelskáKarma uživatele Ortaniel - 93% PěstitelskáKarma uživatele Ortaniel - 93% PěstitelskáKarma uživatele Ortaniel - 93% PěstitelskáKarma uživatele Ortaniel - 93% PěstitelskáKarma uživatele Ortaniel - 93% PěstitelskáKarma uživatele Ortaniel - 93% PěstitelskáKarma uživatele Ortaniel - 93% PěstitelskáKarma uživatele Ortaniel - 93% PěstitelskáKarma uživatele Ortaniel - 93% PěstitelskáKarma uživatele Ortaniel - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 27

Sice to tu není psané, ale já jsem hodil semínka do vaty 9.4.(mám svátek) čili v úplňku a ven šly den před úplňkem (8.5.) čili se snažím plus mínus dodržovat uplňkovou tradici a rád bych aspoň něco sklidil v říjnu na úplněk. Ten vychází na 18.říjen což by při troše štěstí mohlo být už něco ready.

Jináč až o týden později, kdy mám narozky

Akorát s tím zaléváním to nějak nevidím extra dodržovat ani nejde, protože venku taky prší jak se tomu zrovna chce a né že je den "květu" podle Měsíce a zalévat by se nemělo.

NIcméně něco pravdy na tom všem bude.

Old Post 29-06-2009 v 12:03 PM
Ortaniel je offline   Profil uživatele Ortaniel   Find more posts by Ortaniel   Foto galerie člena Ortaniel   Click here to Send Ortaniel a Private Message   Add Ortaniel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kripalu
Stálý Člen

Příspěvek č. 28

citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers
hh sem jak děcko co potřebuje vodit za ručičku - kdes objednal ty výsevní dny marie thun? nedaří se mi to najít . díky

jinak jak tam píšou tu farmu kdesi ve státě NY to by nemuselo bejt marný se tam podívat škoda že nejsem student ... dík za užitečný odkazy

Já jsem je koupil v prodejně zdravé výživy, kde jsem si je nechal objednat od dodavatele (asi PRO-BIO).
Jinak je můžeš objednat tady:
http://www.pro-bio.cz/cms/clanek/19...5f34eb86d899cbe
http://www.vhpress.cz/index.php?page=knihy

Jsem rád, že ti ty odkazy sloužej.

Ohiyesa:

Old Post 29-06-2009 v 15:08 PM
Bodie
Nový Člen

Karma uživatele Bodie - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 29

citace:
Původní příspěvek od Ortaniel
Sice to tu není psané, ale já jsem hodil semínka do vaty 9.4.(mám svátek) čili v úplňku a ven šly den před úplňkem (8.5.) čili se snažím plus mínus dodržovat uplňkovou tradici a rád bych aspoň něco sklidil v říjnu na úplněk. Ten vychází na 18.říjen což by při troše štěstí mohlo být už něco ready.

Jináč až o týden později, kdy mám narozky

Akorát s tím zaléváním to nějak nevidím extra dodržovat ani nejde, protože venku taky prší jak se tomu zrovna chce a né že je den "květu" podle Měsíce a zalévat by se nemělo.

NIcméně něco pravdy na tom všem bude.

jo přesne sem to mel i já ale to zalevani je proble a hnojeni take ale přiroda to tak chce. určite ten mesic má vliv protože bez mesice by se nestřidalo roční obdobý nebylby přiliv odliv atd.

http://www.amnesty.cz/

JAH

Old Post 01-07-2009 v 22:30 PM
Bodie je offline   Profil uživatele Bodie   Find more posts by Bodie   Foto galerie člena Bodie   Click here to Send Bodie a Private Message   Add Bodie to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 30

Lunar Calendar od Bushdoctor
http://www.bushdoctor.at/index.php?section=mond&id=mond

Naposledy upravil 20-09-2009 v 13:04 PM

Old Post 03-07-2009 v 14:23 PM
Host
Host

VÝSEVNÍ DNY 2009 Příspěvek č. 31

hh tak mi za 70,- Kč přišlo cd a na něm pdfko výsevní dny marie thun 2009 házim to na edisk

http://www.edisk.cz/stahni/43433/vy...pdf_1.77MB.html

Old Post 16-07-2009 v 09:15 AM
sacul
Stálý Člen

Karma uživatele sacul - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 32

citace:
Původní příspěvek od Bodie

jo přesne sem to mel i já ale to zalevani je proble a hnojeni take ale přiroda to tak chce. určite ten mesic má vliv protože bez mesice by se nestřidalo roční obdobý nebylby přiliv odliv atd.

Muzu se zeptat jak jsi dosel na to ze bez mesice by se nestridaly rocni obdobi? S tim prilivem a odlivem je to pravda, ale to je tak vsechno.. pri uplnku je Mesic uplne ten stejny mesic akorat je zastineny Zemi tak nevim jaky by to melo mit vyznam pro rostliny ze by ta trocha odrazeneho zareni od Mesice? Spis je to takova mystika, kterou (nekteri) lide nedovedli do nedavnych dob pochopit, vzhlizeli k Mesici a zivlum jako k necemu zazracnemu

Old Post 16-07-2009 v 17:38 PM
sacul je offline   Profil uživatele sacul   Find more posts by sacul   Foto galerie člena sacul   Click here to Send sacul a Private Message   Add sacul to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:21 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás