Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
D@ni ja bych to ze zacatku rozhodne tak nehrotil s tim hnojenim, muzes jim jen uskodit.. ze zacatku pokud mas dobrou hlinu tak ma zivin dost a tak bych zacal radsi pozdeji, muzes kytule taky spalit..Ja osobne jsem pouzival smes kurincu s vodou a muzu doporucit Se zalevanim taky opatrne, zalezi kde to mas zasazene - nekde se vlhkost drzi dobre, ale treba v kvetinacich zas tak ne.. Takze zalivej min a na kytulich poznas ucinek At se dari a brzy pridej nejake foto
jeste k tomu zalevani, jestli se nepletu, tak tady nekdo rikal... Dodrzovat periodu sucha a mokra! Zem musi nejdrive dobre proschnout, aby koreny mohly dychat. Teprve potom ji muzeme zase zalit. Ja si vezmu klacek a pichnu dostatecne daleko od rostliny, abych neponicil koreny, potom poznam jaka hlina je. Jestli je vlhka, tak ji jeste necham a kdyz uz je dostatecne vyschla, tak zalevam.
ja nevim jak spravne to vlastne teda je? jä co mam kyticky na balkone tak kazdy rano o pul 6 je zalivam nebo dolivam vodu do tech podnosu co sou pod kvetnikama....jednou tak za 3 dny to proleju vodou cely jinak pak 2 dny davam jen do tech podnosu...pride mi to tak akorat kdyz pak po tech 3 dnech strcim do hliny prst tak uz je temer uplne sucha jak je furt tedka vedro... taky sem tedka skousel kdyz jim naplnim ten podnos uplne plnej tak kolem 1 h odpoledne uz to maj vysaty tak sem jim dneska nalozil 2 naplneni no a tedka kdyz sem tam daval brcko tak vypadaly ze by na noc snesly klidne zas... jak je to s temadle podnosama??? muze se tam dolejvat voda furt nebo ne??? me pride ze kdyz takle pari tak jim to rozhodne dela dobre tam tu vodu mit...
polievas dobre. s tym prstom to robim aj ja, ked neviem ci zaliat. ja mam "kvety" vo vedierkach ale na spode diery na odtok nemam a doteraz som s tym problem nemal, preto nepouzivam podnos. ja ked "kvety" zalejem rano tak cez den vyzeraju strasne zvednuto. slnko prehrieva hlinu, rastlina taha vodu do listov a to stresuje. mne sa osvedcilo najlepsie v podvecer. ked nepozorujes nejake zmeny zvednutie a tak podobne tak je dobre. korene si tahaju to svoje. este doplni ako je vysie napisne korene potrebuju dychat a to je tiez velmi podstatne. treba dat rozumnu pauzu.
palinoch: takle sem driv taky jel ve vedirkach a bez der abych ho rodicum neznicil ..ale je to fakt na picu ty diry tam rozhodne maji svuj dulezity vyznam...je dobry to obcas cely prolejvat ale kdyz nemas diry voda nema kam odtekat...navic je dobry pod tema kytkama mit ty podnosy a pak uz lejt jen dolu aby ta hlina vysichala a koreny mohly dejchat... rozhodne diry hele...
v tomhle mam jasno me se spise jedna o tom jestli nevadi kdyz maji vodu v tech podnosech celej den...na noc nedolejvam az rano a pak dle toho jak sajou..me pride ze cim vetsi parna tim vic toho sezerou
To záleží jakou máš v květníkách drenážní vrstvu. Když máš dejme tomu 3 cm, tak se nemusíš bát, že by byly utopený, leda by jsi měl v těch podnosech víc vody, než je drenážní vrstva. Jestli žádnou nemáš, hlína bude dole bahnitá, uhnívání kořenů. Vypijou toho víc, ale bacha nezalívat ze největšího vedra v poledne, ale to snad víš.
Zdravím,chtěl bych se zeptat když groweříme 2 a jedem na tyden pryc a není žádný ,,důvěryhodný´´ člověk co by to zaléval,tak stačí to pořádně zalít a myslíte že to ten týden vydrží ty kytky?
_Dr.Skunk_ tak ja ti nevim (to dolévání)
podle mě je pro kytí nejlepší když se proleje,pořádně. Necháš proschnout-aby kořeny mohly dýchat a růst. když strčíš prst do půdy a je furt vlhká tak proč zalívat.
Podle mne neudržovat kořeny v přelytým substrátu, ale střídat zalít-proschnout (nemyslím doslova naprach)
ja mám zase kvetinac no je to vlastne hrniec no a v tom mam zasadené 2 krasavice zalievam tiez asi tak az preschne no ja ten kvetinac mam polozeni dole na puodu a cez dierki mi prerastli korene a pokracuju v normalne v zemi je to pohoda
u kuřincu dávej bacha at nespálíš kořínky,udělej si zadarmo do kýble kopřivy,slepičince zalej vodou,nech kvasit ccca týden a poté zálévéj,nejprve začínej s menšími dávkami až si kytí zvykne tak přidávej.tu skvašenou vodu nařed vodou.at se ti daří.vše přimněřeně.