Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No treba ale nie vzdy to ludia chapu.:TOto zostalo po krasnej hore cez ktoru som chodil na policko....a to som sa bal tam obsekat kusok z malej liesky ,.,...
noo je to smutneee...je to tak uz raz ked sa jedna o peniaze u nas to takisto vyzera..takychto miest je cim dalej tym viac...pekne lesy pomaly miznu..a mam taky pocit ze cim dalej to bude len a len horsie
No u nas na slovensku je toho dost ..Proste je nejaky urbar ..tipek pride na urad da 800 Sk a ma povolenie na holorub aky tu vidite ..a ci tam vobec nieco zasadi to uz je uplne jedno,a len na jeho voli...
ja to neresim az tak moc, kdyz vezmu v podtaz ze jak nicej les samy lesnici..tim ze vysekam nejake kraky, mozna malej stromek a vysadim tam jinu zelen tak nicim neskodim..ten flek mam i vice let
Původní příspěvek od kripalu Jestliže se píše o hleduplnosti k přírodě čili ekologii, tak by v etice mělo být taky používání pouze přírodních BIO-prostředků.
Nemyslim si, žw by nutně muselo všechno bejt bio... neřikam, že bych to kropil pesticidama, ale netoxický věci, který nejsou bio, podle mne nevadí... nebo myslíš, že takovej kristalon přírodě nějak ublíží? jiná věc sou fungicidy... tam nedokážu objektivně říct, jak moc sou zlý... samozřejmě pokud se jedná o fungicid na bázi bakterií, tak škodlivost nulová, ale jestli nějak skutečně škodí fungicidy na bázi mědi (kuprikol), to nevim... stejně to nepoužívam
Chemické látky synteticky vyrobené mají negativní účinek na ekosystém.
Zrovna tak Kristalon není přírodní hnojivo povolené v ekologickém zemědělství, které jediné hospodaří v souladu ekosystémem.
Negativní dopady syntetických chemických látek se často zjišťují až po létech jako třeba látky používané v antikoncepci, které mění dokonce rybám pohlaví.
To jsou taky netoxické látky. http://www.rozhlas.cz/leonardo/priroda/_zprava/430682
snad sem pochopil o co se tu jedná... já si myslim ze v dnesni dobe se bez chemie neobejdem... treba kristalon sem pouzival ale jak jsem zmoudrel prisly na radu hnojiva z growshopu (naka ta chemie bude dnes asi ve vsem) zakladni je podle me nenechavat po sobe na poli bordel (petky, nedopalky, kvetinace...) v pripade prostrihu krovi co nejmene... ikdyz prostrih tomu neuskodi... PROSTE NEDELAT V PRIRODE BORDEL A TO SI MYSLIM STAČÍ. jinak tendle rok sem si řekl ze nedam vanish... pac sem slysel ze to muze zabit jezka... udelal jsem si s takove site takovou konstrukci ktera vypadala jako zmensenej model venzeni s ostnatejma dratama... skusil jsem doma.. slimak neprelezl, napich se a umrel... bohuzel na polito vzhledem k prudkemu desti nefungovalo a moje kyticky sezraly takovim zpusobem ze jeste ted se mi chce skoro brecet... Pristi rok se slimaci těšte, koupim opet vanish a k urode se nedostanete (hold zivot je boj)
Rostliny jsou vědomé bytosti Ohiyesa:
„Po pětatřicetileté zkušenosti osobně věřím, že něco jako "křesťanská civilizace" neexistuje. Domnívám se, že křesťanství a moderní civilizace si odporují a jsou spolu neslučitelné a že duch křesťanství a duch našeho pradávného náboženství jsou svou podstatou stejné.“
u bio hnojiv de o to, že při výrobě se mixujou složky jako hnůj, močůvka a podobný smradlavosti v určitym poměru, aby vycházely ty napsaný čísla, kdežto u ne-bio hnojek se vemou čistě ty potřebný prvky a sesypou se dohromady...
víceméně souhlasim s tim, co napsal coltivatore, nejde o to, aby grow byl naprosto "čistej" ale dělat těch zlejch věcí co nejmíň... bez vanishe bych se taky neobešel (ikdyž nakonec to bylo jedno, páč políčko si odnesl čořič)
eko, bio ... moc to používané termíny
dokud tu budou existovat megavelkochovy a pole a hlavně dokud se bude jen tak pěstit pro peníze a nenajde se pořádnej vztah k přírodě kterej člověk hledá těžko a dlouho a pak pochopí že ten biofenomén je na hony vzdálenej bio v pravym slova smyslu (harmonicky)
pro mě je třeba bio kytka taková, která žije nadivoko v půdě která nebyla nikdy ničím stříkána ani nějak negativněji upravována) a má hlavně zachovanou svou původní stoprocentní chut i sílu
stačí si zajít do tesca koupit si ty jejich bio sračky a pak ochutnat nějaký pořádný organický jablko
organic culture
přesně, proto letos pojedu většinu kytek divoce... prostě je necham růst, nebudu je hnojit nic (teda jen velmi mírně masokostní moučky a kopřiv), akorát vyškubu ty neperspektivní, aby neclonily...
Tak já bych se vyjádřil jen k těm zlodějům, máme tady krásne 30.září a všechno jen září a v noci když spíš tak se přijdou podívat jak je na tom tvoje úroda a když jsi dobrý pěstitel pekně ti to oskubou. Bohužel jsem neudělal žádné opatření, spoléhal jsem na dobre lidi co jim bylina dava moudrost ale dnes jsem přišel o nejlepší a nejzralejsi model model svého letošního roku kterému chybělo ještě tak 20 dni, ještě mi zbyli dvě jiné ale rozhodně naboucham hřebíky do fosen a rozmistim. Vezmu si stan a tyč a věřte že budu lámat nohy.