Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Zákon a Právo » LEGALIZUJTE VŠECHNY DROGY!!!
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 »
Autor
Téma 
cosmos
Stálý Člen

Karma uživatele cosmos - 22% PěstitelskáKarma uživatele cosmos - 22% Pěstitelská

Pohodička Příspěvek č. 17

to Al-ban...děkuji za reakci...ale těžko by někdo, kdo by dostal chemický průkaz mohl nevědět jak působí heroin
...určitě by se i přeze vše našlo dost takových, kteří by chtěly zkusit i tvrdé drogy...zkusil by to a zjisti že mu to nic nedává, ale jaksi nemuže sám skončit...a ten by potřeboval léčení
...nevim zda je mozne užívat tvrdá drogy bez vzniku závislosti...závislý by drogu a další věci by museli dostávat zdarma nebo být posláni soudně na léčení...jinak by asi stejně začali krást
...ten kdo by nedostal chemickej průkaz by se stejně mohl obrátil na černej trh, který by určitě zcela nezmyzel
...i tak by měla legalizace výhody ale nezda se my to příliš přijatelné...chtělo by to obrovskou toleranci mezi lidma...spíš rozšířit nabýdku drog co nezpůsobujou těžkou závislost....
zdravím z kosmu

[Edited by cosmos on 02-05-2002 at 07:54 PM]

Old Post 02-05-2002 v 17:49 PM
cosmos je offline   Profil uživatele cosmos   Find more posts by cosmos   Foto galerie člena cosmos   Click here to Send cosmos a Private Message   Add cosmos to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dude
Shpongler

Karma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

současná drogová politika je jedno velký pokrytectví, souhlasim, že by bylo naprosto nejlepší zlegalizovat všechny drogy spojeno s příslušnou prevencí a informovaností. Komu současná heroinová prohibice pomáhá???
Mafii! Ne lidem! Pouze prohibice šroubuje ceny tak nahoru, normálně by dávka stála pár korun, feťáci by nemuseli páchat trestnou činnost, aby měli na drogy.

Kolik z vás nebere heroin proto, že je ilegální?? Většina lidí nebere heroin protože ví o tom, jaký je to svinstvo.

Navíc kvalita drogy je naprosto špatná, díky absolutně žádnýmu dozoru nad trhem, samotnej heroin (čistej) je sice návykovej, ale takhle řezanej zabíjí mnohem mnohem víc. Je to jak za alkoholový prohibice ve Státech - otrav alkoholem bylo mnohem víc než po zrušení.

Dále obrovský prachy, který se tu objevujou, se potom dají zneužívat k politickym účelum - kdo má největší zájem na udržení současné drogové politiky - zase narkomafie - co se dá s těma prachama udělat? Podplatit politiky aby udrželi náš monopol.

Kolik je teď dealeru chlastu, který ti nabízej nějaký levný zboží? Moc ne, prostě se jim to nevyplatí.

Jo, ještě - kjegele, možná by sis mohl upravit svuj názor na závsilý lidi, ne všichni jsou trosky -

William S. Halsted - jeden z největších amerických chirurgů, byl přes dvacet let závislý na morfiu, aniž by mu to zabránilo žit plodná rodinný a uspěšný život.

Co řekl Dr. Jerome H. Jaffe, ředitel úřadu prezidenta Nixona pro prevenci drogové závislosti: "Závislý člověk, který má možnost získat adekvátní dávku drogy skrze legální kanály a má adekvátní příjmy, obvykle bývá řádně oblečen, dodržuje svojí výživu a je schopenzvládat svoje společenské a pracovní povinnosti v přijatelné míře. Obvykle se těší dobrému zdraví a je obecně těžko odlišitelný od jiných lidí."

Málo se ví, že do šedesátých let běžel v Anglii projekt, skrz který bylo heroinovým uživatelům legálně předepisován heroin , bez jakýchkoliv problémů - např. v roce 1951 bylo v celé zemi 301 závisláků. Bohužel pod vlivem americké propagandy byl projekt později ukončen.

Takhle bych mohl psát celý věky a byla by toho spousta. Kdyby to někoho zajímalo, tak se ještě rozepíšu: případné zájemce odkazuji na jednu z nejvýznmějších studií v tomto oboru (in English), která odkrývá to, co vám establishment nikdy neřekl (a asi neřekne) "he The Consumers Union Report - Licit and Illicit Drugs" na http://www.druglibrary.org/schaffer...s/cu/cumenu.htm

V žádnym případě neobhajuju nebo dokonce nepropaguju užívání tvrdých drog!!! Pouze brojim proti pokrytectví!!!

OBČANÉ VŠECH ZEMÍ, UVOLNĚTE SE!!!

Marijuana nezabíjí Marijuana není přestupní drogou * Úspěšnost represe
Grow #2 * Grow #3 - Everybody can grow * MUSHROOM GROW

OUTSIDER BY CHOICE

Old Post 02-05-2002 v 18:56 PM
Dude je offline   Profil uživatele Dude   Find more posts by Dude   Foto galerie člena Dude   Click here to Send Dude a Private Message   Add Dude to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nemo
Stálý Člen

Karma uživatele nemo - 63% PěstitelskáKarma uživatele nemo - 63% Pěstitelská

Dotaz Příspěvek č. 19

Já jsem ten článek nepochopil tak, jako že by se měly zkoušet opravdový drogy. Já jsem to pochopil tak, jako že by se vyrobilo něco, co by simulovalo ty pocity a to hlavně ty negativní pocity.
Jasně, že s tím opatrně ale mně spíš šlo o to, aby se o této věci ZAČALO VŮBEC DISKUTOVAT a ne se pokrytecky tvářit, jako že to nějak dopadne s vyhlídkou "Uf to jsem si oddechl, že to nepotrefilo mýho kluka ale sousedovic holku".

Cosmosi, přečti si prosím ten článek pořádně. Díky.

to Mr.Grass: z tvé odpovědi jsem teda jelen. Četls ten článek co je na počátku tohoto tématu nebo nějaký jiný?
Taky přece když ti ve vedlejším státě zjistí, že tady asi mafie neškrtne a u nich ano, tak se z toho snad poučí. Ne? (No možná jsem naivní.)

Dude díky. Není co dodat. K+ dnes a navždy.

nemo

Old Post 03-05-2002 v 01:08 AM
nemo je offline   Profil uživatele nemo   Find more posts by nemo   Foto galerie člena nemo   Click here to Send nemo a Private Message   Add nemo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
viridis
virtuální člen

Karma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

Podle mne neni problem v drogach, ale v pristupu spolecnosti k nim: spolecnost se je snazi zakazy vymytit. Ale ony tady jsou a budou - jen mene dostupne, tedy drazsi. Takze se daji sehnat za pouziti nelegalnich zdroju prijmu, Coz se ovsem neprijemne dotyka tech, kteri maji vliv na represi - vetsinou tvori ekonomicky silnejsi vrstvu a prostredky se daji u nich trestnou cinnosti nabyt, coz je opet utvrdi v jejich postoji.

Jen na okraj - nemel by byt bohatym odebiran majetek, aby byli ochraneni pred majetkovou trestnou cinnosti ?

To jsem jen odbocil - predstavte si situaci, zcela beznou v zivote vetsiny lidi: doma mate bar, v baru par flasek.

Situace 1: bar je uzamcen, deti jsou denne napominany, ze do nej nesmi; deti jsou magicky pritahovany 'zakazanym' obsahem.

Situace 2: bar je normalne pristupny; deti bez napominani vi, ze obsah neni pro ne a je jim to fuk.

Ktera rodina na tom bude lepe, kdyz rodice na par dni odjedou a zapomenou na stole klic od baru ?
Paralela na threadu 3576 ???

elektrika čerpadélko z filmovky vysokotlake cerpadlo hydromat pojezd
modif. bubbler
(S)měj se dobře !

Old Post 03-05-2002 v 08:24 AM
viridis je offline   Profil uživatele viridis   Find more posts by viridis   Foto galerie člena viridis   Click here to Send viridis a Private Message   Add viridis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tahua
Stálý Člen

Karma uživatele tahua - 53% PěstitelskáKarma uživatele tahua - 53% Pěstitelská

Upozornění Úplná legalizace - svoboda nebo krach?!! Příspěvek č. 21

to nemo a všichni ostatní :

Jistě máte pravdu že komplexní legalizace bez rozdílu druhů je asi lepší než částečná a že by dozajista fungovala tak jak jí přední odbornící na danou problematiku několikrát popsali, jenže jako vždy to má své ale!!
Uvědemte si prosím že narkoman závislý na heroinu a pervitinu po dlouhodobém užívání ztrácí jako jednu z prvních vlastností schopnost rozpoznání času, v praxi to znamená že spí kdy chce a když nespí tak fetuje. Heroin není pivo nebo vodka a kdo ho bere nemá sílu na nic jiného, takže systém řidičáků na drogy by u nás nevyhnutelně vedl ke krachu celého státu (časem by nikdo nemakal a všichni by chtěli drogy jako součást léčby svojí závislosti).
Navíc jak vidíte informovanost u široké veřejnosti je mdlá, jestliže je tu někdo schopen napsat "Jsem proti všem drogám který se píchaj", proboha heroin nemusím aplikovat nitrožilně, ale většina lidí to dělá proto, že je to nejefektivnější způsob jak ho zužitkovat.Stějně by se dala aplikovat i ganja, ale s lidmi, kteří mají o drogách takto povrchní informace je rozsáhlejší diskuze na snadě.
Myslím že myšlenka simulací stavů opojení a absťáku by měla tvořit základní kámen protidrogové prevence a dozajista tomu tak v budoucnosti bude.
Nicméně úplná legalizace je blábol a pitomost!!!
Co drogy další, není přece jenom perník,braun,apodob. co třeba crack a P2P...víte co to dělá s lidma...to jsou drogy jejichž aplikace (v dlohodobějším horizontu) vyvolává u uživatele tak zběsilou závislost zě je schopen bez váhání vraždit. A co když ji nedej bože nebudou v jeho středisku legálních narkomanů zrovna mít (jako občas něco nemají v každém krámu) nebo co když pojede autobusák moc pomalu. Já vím jsou to spekulace ale podle mě vede cesta směrem dokonalejší prevence a ne úplné legalizace bez rozdílu.
Těžkej feťák si nemůže říct včera jsem měl dneska si nedám, heroin není pivo a umí způsobit těžkou závislost u méně psychicky odolných jedinců i po první dávce!!
Jsem pro dekriminalizaci pěstění a užívání marihuany, pro lepší a hlavně kvalitnější prevenci (s větší finanční podporou od státu) a jsem pro radikálnější a tvrdší postihy drogových gangů (třebas i na hranici zákonosti).
No pomalu budu končit...už jsem se vykecal ža dost!!!!

[Edited by tahua on 03-05-2002 at 10:44 AM]

Old Post 03-05-2002 v 09:42 AM
tahua je offline   Profil uživatele tahua   Find more posts by tahua   Foto galerie člena tahua   Click here to Send tahua a Private Message   Add tahua to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dude
Shpongler

Karma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% Pěstitelská

tahuo, Příspěvek č. 22

ještě maličko zareaguju:

- tvrdší postihy drogových gangů - drogový gangy existujou právě díky prohibici, tady represe stejně nic neudělá, sice se ve zprávách dozvíme, že bylo zadrženo kilo nebo půltuny heroinu, ale tim se stejně nic nevyřeší, většinou se obětujou malý rybky a ty se nahradí novejma, šéfové zůstavaj furt stejný, pokud bysme touhle cestou vymýtit užívání, tak pouze za cenu naprostého policejního státu a ani to by stejně nepomohlo (viz státy, kde je za drogy třeba trest smrti)

- úplná legalizace nemusí nutně znamenat to, že bude heroin na poličkách v supermarketu - spíš de o vybudování systému distribuce already závislym jedincum, protože současnej systém opravdu nepomáhá nikomu jinýmu, než narko mafii a samozřejmě pro politiky je vždycky jednodušší odsoudit než se snažit kontraverznějšim způsobem pomoct (např. absolutní populismus okolo vybudování aplikačních místností pro narkomany)

Jinak znovu doporučuju všem angličtinářum odkaz v mym minulym příspěvku, případně
http://www.druglibrary.org/schaffer/index.HTM

Peace

OUTSIDER BY CHOICE

Old Post 03-05-2002 v 15:11 PM
Dude je offline   Profil uživatele Dude   Find more posts by Dude   Foto galerie člena Dude   Click here to Send Dude a Private Message   Add Dude to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nemo
Stálý Člen

Příspěvek č. 23

tahuo, přece si vážně nemyslíš, že situace kdy ne všichni lidi užívají drogy je výsledkem zákazu!
U mě byl na návštěvě Fin se svými dvěma dětmi a ten si (podobně jako ty) myslel, že kdyby ve Finsku nebyla prohibice, tak by tam všichni začali chlastat tak moc, že by na to společnost doplatila. Tak proč se tato apokalyptická vize nestala skutečností u nás? Moje odpověď je: Protože to je blbý názor. Podle mě je potřeba, aby se společnost naučila s drogami žít, snížila negativní dopady na minimum a netvářila se, jako že neexistujou. Myslim, že Dude to pochopil jasně K+
Nezlob se na mě ale tvoje argumenty jsou z šuplíku pocitů a ne racionality, na rozdíl od argumentace autora úvodního článku.
A ještě: na světe je mnoho a známých lidí, kteří dlouhodobě užívají tvrdé drogy a fungují. Mohou si to dovolit, protože na ně mají peníze.
Já osobně bych do tvrdých drog nešel, i kdybych na ně měl prachy. Zkusil jsem si dvakrát pervitin a hned mi bylo jasný, že není problém na něm ujet.
Samozřejmě, že informovanost veřejnosti o drogách je mdlá ale snad taky proto tady o tom diskutujeme nebo ne?

nemo

Old Post 05-05-2002 v 03:34 AM
nemo je offline   Profil uživatele nemo   Find more posts by nemo   Foto galerie člena nemo   Click here to Send nemo a Private Message   Add nemo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rezonance
Stálý Člen

Karma uživatele rezonance - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 24

No, já si myslím, že buď jsme skutečně vyspělá civilizace, jak o sobě rádi mluvíme a pak snad nad sebou nepotřebujeme všemocného policemana, který nás bude držet všechny na uzdě - pak si myslím, že není potřeba zakazovat cokoliv a každý jedinec, neodchyluje-li se od většiny v této společnosti, sám usoudí, co je vhodné a co nikoliv. Myslím, že člověka rozumného, stačí upozornit, na co si má dát pozor, jaké následky může od čeho očekávat a dotyčný se pak do řady homo sapiens sapiens zařadí, či odpadne. Bude to ale jeho svobodná vůle a bude muset počítat s tím, že ne vždy mu bude moci být pomoženo. Nebo si tu vyspělou civilizaci jen namlouváme a v tom případě mě jímá úzkost při představě, že bychom byli takové stádo debilů, které si bez rozmyslu začne do těla prát všemožné svinstvo jen kvůli několika zajímavým okamžikům a nebudeme přemýšlet, jak to bude vypadat za 20 let. Pokud bychom takové stádo měli být, jsem opět pro legalizaci a dobrovolné vymření, neboť v takovém případě nemáme nárok na místo ve vesmíru. Tedy pardon - nemyslím si, že by velká většina lidí patřila mezi takové debily, spíš se domnívám, že kdo skončil na jakémkoliv návyku - ať se jedná o nikotin, nebo heroin - patří většinou mezi lidi, kterým to bylo nějakým způsobem "předurčeno", ať již nevhodnými rodinnými poměry, nebo neschpností žít prostě jinak. V každém případě se ale jedná o značnou menšinu, která si tvrdou drogu vždy nějak obstará, ať to stát bude hlídat sebevíc. Prostě zákaz nic nevyřeší.
To Dude a Nemo : oboum K+ !!!

Ahoj, Rezonance.

Old Post 05-05-2002 v 17:41 PM
rezonance je offline   Profil uživatele rezonance   Find more posts by rezonance   Foto galerie člena rezonance   Click here to Send rezonance a Private Message   Add rezonance to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nemo
Stálý Člen

Palec nahoru Příspěvek č. 25

rezonance souhlasím s tebou souhlasím, i když mi trochu mrazí v zádech.
K+ tobě.

nemo

Old Post 05-05-2002 v 23:58 PM
tahua
Stálý Člen

Karma uživatele tahua - 53% PěstitelskáKarma uživatele tahua - 53% Pěstitelská

Příspěvek č. 26

to dude:
A ptal jsi někdy nějakýho feťáka jestli by šel a dobrovolně se nechal zapsat a pravidelně chodil k doktorovi, kdyby mu tam pak dávaly jeho drogu a on si ji mohl bez obav píchnout? Já jsem se o tomhle bavil jen s pěti lidma, kteří jsou závislí na heroinu a ani jeden by nikdy tohle dobrovolně neudělal.Oni nestojí o nějaké fetování pod dozorem....takže nevím jestli ta centra nebudou tak trochu zbytečná!!! Jasně že to není hodnověrný průzkum, ale většina by jistě byla proti.
Navíc jsem nikdy neřekl, že by heroin měl být na poličkách v supermarketu.

to nemo, dude: Já nejsem proti státem řízenému podávání drog sledovaným narkomanům, ale úplná legalizace, kdy aplikaci drogy mi zajišťuje pouze získání nějakého pofidérního řidičáku na drogy je blbost a to že se systém nezhroutí je stejná pocitovost jako moje argumenty....takhle daleko se ještě nikdo neodvážil....proč asi???Možná že to ve svém příspěvku naznačila rezonance.
A ještě k těm lidem co berou a fungují....pokud jsi myslel stejné lidi jako já (slavné osbnosti rocku, literatury atd.) pak jsi použil myslím špatný příklad protože majetek těhle lidí se měří na statisíce US dolarů a to je něco jinýho než modelová situace o které jsem hovořil.

Já se s Vámi nehodlám přít jestli je úplná legalizace všech drog dobrej nebo špatnej nápad....protože to je zatím úplně fuck a v horizontu naší země se toho s největší pravděpodobností nedožijou ani moje děti.
jinak K+ Vám oběma za zvyšování informovanosti o drogách u české populace.

Old Post 06-05-2002 v 06:32 AM
tahua je offline   Profil uživatele tahua   Find more posts by tahua   Foto galerie člena tahua   Click here to Send tahua a Private Message   Add tahua to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bmj
Nový Člen

Karma uživatele bmj - 0% Pěstitelská

odpověď Příspěvek č. 27

To Al-Ban - Já vím, že tam nebyla zmínka o praktickém zkoušení drogy ale zatím tady žádné simulace drog bez vedlejších účinků nejsou. Jediné náhrady jsou drogy méně škodlivé s podobnými účinky (metadon atd.). Proto říkám zkoušení drog, protože když to vezmu vážně a chtěl bych s tím provést něco již teď, nezbývá nic jiného než praktická zkouška s teorií, samozřejmě pod dohledem specializovaného pracovníka Dropu nebo tak nějak. Ono myšlenka simulace účinků drog jinými náhražkami či virtuální simulace je dobrá ale nejméně do 20ti let neuskutečnitelná. Bohužel, ale je dobré, že tady o tom již teď diskutujeme. Ten článek si přečti i ty NEMO a jistě mi dáš zapravdu, že teď není možná určitá simulace jiným prostředkem než zase jinou, podobnou drogou.
Sun in your minds. Rastafari
BMJ

bad-card

Old Post 09-05-2002 v 12:07 PM
bmj je offline   Profil uživatele bmj   Find more posts by bmj   Foto galerie člena bmj   Click here to Send bmj a Private Message   Add bmj to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Al-Ban
Stálý Člen

Karma uživatele Al-Ban - 46% PěstitelskáKarma uživatele Al-Ban - 46% PěstitelskáKarma uživatele Al-Ban - 46% PěstitelskáKarma uživatele Al-Ban - 46% Pěstitelská

to bmj Příspěvek č. 28

Jo určitě máš pravdu v tom, že je dnes ještě neuskutečnitelné aplikovat nějaké náhražky simulující stavy po heroinu bez jeho negativních účinků. Teď mě tak napadá, že kdyby to možné bylo, tak máme problém vyřešený . Ale už v současné době bych se té legalizace nebál a pro začátek bych třeba zařadil do povinné školní četby Johnovo "Memento" nebo knihu "My děti ze stanice ZOO" + ty přednášky a rozhovory dětí se závisláky.

Old Post 09-05-2002 v 15:33 PM
Al-Ban je offline   Profil uživatele Al-Ban   Find more posts by Al-Ban   Foto galerie člena Al-Ban   Click here to Send Al-Ban a Private Message   Add Al-Ban to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dude
Shpongler

Příspěvek č. 29

citace:
Původní příspěvek od tahua
to dude:
A ptal jsi někdy nějakýho feťáka jestli by šel a dobrovolně se nechal zapsat a pravidelně chodil k doktorovi, kdyby mu tam pak dávaly jeho drogu a on si ji mohl bez obav píchnout? Já jsem se o tomhle bavil jen s pěti lidma, kteří jsou závislí na heroinu a ani jeden by nikdy tohle dobrovolně neudělal.Oni nestojí o nějaké fetování pod dozorem....takže nevím jestli ta centra nebudou tak trochu zbytečná!!! Jasně že to není hodnověrný průzkum, ale většina by jistě byla proti.

Hm, spousta asi ne, ale už jsem s pár jehlařema mluvil, s některejma i po "léčbě" a spousta by ráda vyskočila z toho začarovanýho kruhu a tohle by jim určitě pomohlo - vem si metadonovou substituci, i když má svoje mouchy, je mnohem účinější než klasický způsoby.

Ještě jedna historka na závěr: Minulý léto sme byli s kamarádama na vandru někde v jižních čechách, seděli jsme kousek za ČEskym Krumlovem v hospůdce někde na náměstí.
Hrajeme karty a protože sme vypadali asi tak nějak "alternativně", přisedl si k nám chlapík, tak okolo 45 let.
Fakt hodně zvláštní, hodně emocionálně citlivej, dost chytrej. Dali jsme se do řeči a z chlapíka vylezlo, že se vrátil po půl roce z léčebny, kde byl zavřenej a teď jede zpátky do prahy a ví, že zasse stejně pude pro svojí dávku na Mírák, že ho to sere, ale léčebna neudělala nic. Ukazoval nám svoje deníky, svoje obrázky, fajn chlapík.
Teď vlastně nevim, co jsem chtěl svojí historkou říct, ale asi to že feťáci sou taky lidi...

OUTSIDER BY CHOICE

Old Post 10-05-2002 v 14:42 PM
bmj
Nový Člen

Palec nahoru to Al-ban Příspěvek č. 30

Správně, bez výhrad s tebou souhlasím. Tyto knihy, které jsi jmenoval bych určitě do povinné četby již na základních školách zařadil.
A s těmi rozhovory a diskusemi rozhodně souhlasím také. Jsou to totiž lidé, kteří ti řeknou pravdu narovinu. Kladné i záporné stránky drog. Tyto diskuse by ale měli probíhat bez dohledů kantorů, protože mnoho školáků by bylo ovlivněno jejich přítomností a nezeptalo by se na určitý problém, který ho třeba zrovna trápí či zneklidňuje. Kantoři totiž nejsou vždy tak nestranní a poté by ten dotyční člověk měl špatné jméno a pověst a lidé by ho mohli předem odsuzovat pouze pro tu onu blbou otázku. Proto rozhodně bez učitelů.

bad-card

Old Post 11-05-2002 v 10:08 AM
bmj je offline   Profil uživatele bmj   Find more posts by bmj   Foto galerie člena bmj   Click here to Send bmj a Private Message   Add bmj to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bmj
Nový Člen

Dotaz to all Příspěvek č. 31

Já nevím proč, ale myslím si, že drogu si člověk, když chce, vždy obstará. Je jedno jestli legálně nebo nelegálně. Já jsem pro úplnou legalizaci pod podmínkou jak jsem již zmiňoval úplného seznámení s drogou + třeba plnoletost. Ona již ta nelegalizace drogové gangy podporuje. Vydělávají tvrdé prachy jen proto, že je to nelegální a lidé to shání. Kdyby si mohli pěstovat či vyrábět drogy sami tito parazité by jistě během pár desítek let vymizeli.
Přece se všude mluví o demokracii a o právech člověka, tak proč by nemohl mít právo udělat si se svým životem co chce. Dobrá když bude závislý a bude se chtít z toho dostat byli by zde určitá střediska na pomoc ale jestli v tom chce zůstat, je to jeho rozhodnutí a nikdo ho nemůže nutit.
Jak říkal OSHO (budhistický myslitem) ve svém desateru člověka - "Člověk má 3 základní práva - právo na život, právo na lásku a právo na smrt." Tak jestli chce člověk umřít zaviněním drog je to JEHO ROZHODNUTÍ. Byl by informován ale dál by to bylo jen na něm samotném, jak se svým životem naloží.
Legalizace není o tom jestli lidé budou či nebudou brát drogy, je to o tom zničit lidi, kteří na drogách vydělávají peníze.
Pro mne by byl rozdíl jestli byl upadl z drog prodávaných mi lidmi, kteří na mne (kdybych zemřel následkem drog) vydělávají (vlastně zabíjí člověka a vydělávají na tom) nebo jestli bych zemřel na následky drog, které jsem sám vypěstoval či vyrobil.
Jde mi o to aby lidé na drogách nevydělávali.

bad-card

Old Post 11-05-2002 v 10:29 AM
Patule
Nový Člen

Karma uživatele Patule - 33% Pěstitelská

- Příspěvek č. 32

-

[Edited by Patule on 13-08-2002 at 09:28 PM]

Old Post 12-05-2002 v 10:19 AM
Patule je offline   Profil uživatele Patule   Find more posts by Patule   Foto galerie člena Patule     Add Patule to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 21:44 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás