Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nechceš vyskúsať aspoň kokos ručne zalievaný? V kokose rástli rastlinky rýchlejšie, používal som hnojivá Plagron Alga Grow a Bloom, s tým nebol problém. Výnos v kokose bol tiež o niečo vyšší. Akurát treba dávať obrovský pozor na vädnutie rastlín pri vysokých teplotách, to je naozaj kruté. Párkrát sa mi stalo, že rastliny mali dosť zvädnuté listy, až som mal strach, že to nerozdýchajú. Stačilo však poliať a o pár minút boli zase krásne ako predtým.
No ťažko povedať. Rastliny vädli prevažne cez tie najväčšie teploty, čo boli - vtedy bolo v skleníku cez 45 °C, takže dosť masaker. Nerobili to však všetky, iba tie najväčšie. Boli zasadené v cca 36 l nádobách, rastliny boli vysoké cca 2 - 2,5 m. Väčšinou som mal čas na to dohliadať, preto som zalieval podľa potreby. Ak som však zalial doobedu, cez deň nebol problém s vädnutím, iba v tých extrémnych prípadoch. Možno by stačilo vtedy iba zaliať väčším množstvom, ale to som nepotreboval, keďže som ich cez deň kontroloval.
Původní příspěvek od mimofuckinrock Zdravím všetkých
Tiež ma zaujíma hydro v sklenníku. Na svojom pozemku však nemám elektrinu, takže sa to tým pádom dosť obmedzuje...
Obrazok: Ak som dobre pochopil Disasterov drip do piesku.
Najdolezitejsia otazka je pre mna, či by šiel spraviť rozvod do kapilár bez cerpadla (kedze nie je elektrina... tusim aj vo vysutych zahradach sa naslo nieco ako hydroponia, takze ak to slo vtedy...)
2Ramon: Dufam, že je ok že som ti to sem vopchal do threadu
Ak môžem ja - väčšia nádoba so zásobou vody a potom nejaky reg. ventil na baterky.Napadla ma teraz tá vec, co strieka na verejnych zachodoch te bezvadny odér:-) - raz za čas strekne nejakú dávku a určite to nie je napojené na 220V ...ventil, ktorý sa otvorí na nejakú minútku dve 3xza deň nebude mať veľkú spotrebu...
Proste niečo, čo Ti otvorí ventil niekoľkokrát denne na nejaký čas. Potom už len vychytať to, aby Ti voda stekala rovnako ku každej rastlinke...prepáčte, nejako sa moc nevyznám v tých všetkých hydroponických systémoch, pri tom dripe ide na každú kytku jedna kapilára, alebo je to celé naklonené a voda tečie len do najvyššieho bodu a potom steká pomedzi korene do záchytnej nádoby?To bude asi to ebb and flow, flow - tok, no, v každom prípade by sa nejaký ten systém dal vymyslieť aj bez el.
podľa mňa by to v pohode išlo vychytať, len ten ventil...asi málokto si môže dovoliť behať do skleníka niekoľkokrát za deň...
ahoj, samo že to jde, dělal jsem ve firmě, co šefovala hydroponický pěstování do kanclů, tak proč ne skleník....
jen si myslim, že bude problem s velikostí kytek a jejich stabilitou, což spolu souvysí.... ve skleníku ti kytky pořádně poletěj nahoru, a proto budeš pořebovat pořádnou základnu pro kořeny, já bych volil nejšpíš tohle:
do skleníku bych natahal pár starejch smaltovejch van, do tech bych napral hromady hydrotonu, do kterýho bych následně zasadil kytky, vymyslel bych nějakej cirkulační system s čerpadlem a hnal bych to přez ten hydoton.. a rozhodně bych sázel později..klido třeba na konci června/rozhodně řezy/ a zkusil bych takový skleníkový sog...myslim že by to mohlo dopadnout slušně...
Pokiaľ som dobre pochopil tento thread, rieši sa tu hydro BEZ ELEKTRINY!!! Samozrejme v skleníku sa dá ísť aj aero, ak máš kam pichnúť čerpadlo. Ak sa tu ma riešiť hydro pre skleník s elektrinou, myslím, že by sa dali ísť všetky možnosti pestovania(problém by som videl len v udržaní teploty koreňov pri bubláku) ostatné systémy si myslím, že sú v kľude. Ak by tam boli kvetináče, aj tak by teplota koreňov bola rovná okolitej teplote, čiže v parných dňoch asi pekne cez 30°C, tak je jedno, či majú takú teplotu v náplavovej vani, voľne pri aere...
Cez leto vie byť v skleníku kľudne aj 45 °C, čo je dosť masaker. Teplota vody by dosť závisela aj od objemu nádoby (resp. nádob), v ktorej by bola. Používal som veľký sud, voda sa príliš nezohrievala, aj keď je pravda, že bola často dolievaná nová. Ja osobne by som zvolil drip systém v kokose. S kokosom mám dobrú skúsenosť, rastlinky v ňom pekne rastú, majú vysoký výnos, ked sa pravidelne polieva, nepresychá.
Původní příspěvek od Ono Cez leto vie byť v skleníku kľudne aj 45 °C, čo je dosť masaker. Teplota vody by dosť závisela aj od objemu nádoby (resp. nádob), v ktorej by bola. Používal som veľký sud, voda sa príliš nezohrievala, aj keď je pravda, že bola často dolievaná nová. Ja osobne by som zvolil drip systém v kokose. S kokosom mám dobrú skúsenosť, rastlinky v ňom pekne rastú, majú vysoký výnos, ked sa pravidelne polieva, nepresychá.
Ak má človek čas k tomu chodiť, toto vyzerá ako fakt dobrý systém(kokos), korene majú vzduchu koľko chcú a možno na spodok dať nejakú vzlínavú látku a napojiť to cez nejaké tie špeci káble do sudu s roztokom. A možno by to aj bolo vcelku máloúdržbové A ešte jedna vec, v čím väčšej nádobe sú výkyvy teploty pomalšie. A ak by sa tá nádoba obalila polystyrénom, možno by cez horúci deň ani nestačila zovrieť
Asi som moc zhúlený , ale ono pri tomto systéme ani nemusí byť voda studenšia, kým by sa naťahala do kokosu, aj tak by sa to minimnožstvo zohrialo
Presne tak. Kokos je dobrá voľba, ale určite by som nepodceňoval pravidelnosť kontrol, pretože sa mi párkrát stalo, že aj napriek tomu, že rastliny boli v 40 l nádobách, zatihol som ich pri horúčavách zvädnuté, až som mal strach o ich život. Poriadne som ich však zalial a o pol hodinku boli opäť vo forme. A v hadičkách sa voda zohreje najrýchlejšie, to je tiež pravda. Nemyslím si však, že by sa dokázala voda zohriať až tak, aby to koreňom ublížilo. Skôr by bolo horšie spraviť koreňom teplotný šok pri zaliatí studenou vodou, čo som bol nútený tiež párkrát spraviť pre ich záchranu. Risk sa vyplatil, pôjdem o chvíľku využiť jeho plody. Ahojte.
Čau! Hele jen me tak napadlo ze kdyz uz tam budes vest elektrinu kvuli tomu hydru tak by se podle me vyplatilo tam do toho skleniku namontovat odtah a dat tam vetrak-myslim treba jen na kvet(hlavne ten vetrak). A i by to trochu mohlo pomoct v tech nejvetsich vedrech kvuli tomu zahrivani ty nadrze s roztokem.
Já se kaju, já si nezasloužim
ušlechtilou konverzaci, zeleninu, mlíko
dál bejt spisovnej a vzornej
to by za mnou brzo sklaplo víko.