Kripix
Stálý Člen
|
citace: |
Původní příspěvek od kaktusx
sry ale musim protirečiť...semienko z čistej samice bez opelenia samcom proste vypadnuť nemôze...vždy je potrebna druha polka chromozomov ziskana od samca...alebo samčieho kvetu v pripade hermafrodita...sice je blbe povedať že je to na 100% pretože som už videl mnoho "kuriozit" vytvorenych prirodou ale keď sa stane taka šialena nahoda ze sa kytka zblazni a vlastne sa sama naklonuje tak urcite si nevitvory 15 semienok ... a ešte k tomu pomeru medzi počtom a kvalitou semienok: kvalita a počet semien medzi sebou nijako nesuvisia...keď su semienka na jednej rastlinke(myslim samicu) tak polka chromozomov je od matky(potom ide este o dominantne a recesivne vlastnosti ale to by bolo na dlho) a polka od samca...keď sa dostane veľa peľu na piestiky tak sa vytvory veľa semien rovnakej kvality ak je peľ od jedneho samca a rôznej kvality ak je od viacerych samcoch rôznej genetickej stavby...proste vzdy to ide 50:50...ooo kua ale som sa rozpisal...dufam ze to niekto docital
PEACEandLOVE
edit: až teraz som si všimol: ako vieš že tie semienka boli kvalitne ked si ich ziskal z rastlinky ktoru (ako si napisal) si išiel naposledy??? |
zdrc chlape...v necem mas pravdepodobne pravdu ale nadruhou stranu s tebou nesouhlasim.. nesouhlasim stebou v tom ze samice, a to jenom sama samice, je schopna vyprodukovat seminko.bez samciho pylu... nejsem zadnej biolog bo co ale tento jev jsem pozoroval i u hmyzu...neni to sice uplne to sami jako kdyz je oprcana samcem ale mozne to je.imho priroda je mocna matka vsech matek...
-- a kdyby se stala ta skoro nepravdepodobna moznost ze mi do skrine vletly tri pylova zrnka a oprcalky sisku nekde uprostred, tak by to byl samec z venku zj. a z toho plyne ze by doslo k mutaci modelu... jenze ja sem toto seminko zasadil a vyrostl mi z toho ten samej modylej jako predtim...stejna stavba rostliny, sisek, stejna vune proste stejna(samo ze urcite dochazi k mirne degeneraci, ktera v mem pripade nebyla znatelna)kytka
--a proto si stojim za mim nazorem....priroda si umi poradit, toho bych se nebal...
---EDIT: kdyby teoreticky rizek udelal aspon prinejmensim jeden kvitek, tak by ztoho nevzeslo jenom jedno seminko na kytce..
|