Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
4 kytky mam v planu, toho co jsem zminil na zacatku, ale bohuzel ze semene, jsem v irsku a taty nikoho neznam a navic je to zu pry celkem ostre na takove věci..
kvetinace mam 18x18 na 16 výšky.
jo ty květinače to by mohlo bejt ono...no, ale zas pod sodinou se to tak pěkně nerozvetvuje jako pod usporkou, to je patyrko na pytyrku, proste krasa...ono když to zářivku dáš mezi čtyřui kytky horizontalně, tak těch 50cm klidně mit můžou
myslis spustit to uplně mezi ně?? zas aoyb se nespalili..sice ta usporka moc tepla nedava ale i tak..uvazuju o nějakem ohřívači abych tam mel aspon 25stupnů. a
uvažuju o 1 větraku na prívod a 1 na odtach, a jeden maly na ofuk.. fakt ta zarovka moc nehreje..
sodik o sile 150W jsem tady jeste nejkde nevidel... to mi prosviti víc??
ja osobne jel 150w dve sklizne a nemoch sem si stezovat,je to parada!ja pod 150w mel tak rozvetvenou kytku ze sem ji musel ustrihavat vetve aby se tam vesli jiny kytky!Kdyz budes chtit tak mam doma predradnik a vybojku za 600 je tvoje,nebo bych ji vimenil za tu nurterlite!
..hele neresil bych zas tak ty rozmery te skrine, proste jestly mas nejakou skrin ktera je tak zhruba 60x60, tak to do ni dej, centimetr sem, centimetr tam..
..jo, a k vejsce skrine.. ti doporucuji tak neco okolo 100cm.. ale klidne +-20cm..
..co se osvetleni tyce, tak jsem zastancem sodiku pouze v pripade 400w a vejs.. jinak preferuji ,,zarovky'' a to z duvodu ze oproti sodiku podstatne mene hrejou..
no tak dnes jsen byl projit groow shopy co tu jsou a nejmensi sodík cu tu je k dostani je 400, coz je pro me moc je tu moznost ze by mi tu 150 dovezl kamos z cech..
no nevimjak s tou ventilaci, u tech usporek je fakt problem s teplotou, to uz bych tam musel dat neco na ohrev...
..doufam, ze Te dobre chapu.. Ty mas problem s tim, ze mas ve skriny malou teplotu??? tak to mas uplne opacnej problem jak ja, ja furt resim chlazeni, pac dostat teplotu pod 30, je fakt narocny..
..doporucuji ti tam dat 250W sodik co se tyce srovnani s ,,zarovkou'' tak budes koukat jake pod tim 250w sodikem budou sisule.. ..ohreje ti skrin, to budes koukat.. ..urcite bych tam dal ventilator na odtah a na cirkulaci, at maj kyti cerstvej vzduch
EDIT:..jo, k tomu, ze ,,zarovka'' sviti mene...no, ona ,,zarovka" vyzaruje svetlo ve vhodnejsim spektru pro kyti a hlavne sodik urcitou cast energie premeni na teplo, zatimco ,,zarovka" premeni jen minimum na teplo, zbytek je svetlo.. a k tomu 200W ,,zarovka" ma odber asi 170W, zatimco 150W sodik ma cekovej odber zhruba tech 175W, proto 200W ,,zarovka"=250W sodik co se svetla tyce, ale sezere o skoro 100W mene elektriny... ale tot muj nazor, nerikam, ze je to svata pravda...
zatimco ,,zarovka" premeni jen minimum na teplo, zbytek je svetlo..
neni to obracene? vsude me ucili ze zarovka je nejmene efektivni zdroj svetla protoze vetsinu energie premeni na teplo