Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Já používám substrát jen na jednu sklizeň.
Na víc sklizní se dá použít substrát - kokos, keramzit a jiný netečný materiály, který se nerozkládají. Ty pak stačí pořádně proprat čistou vodou a můžeš je použít znova.
člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce
buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu
nemyslim si ze by perlit drzel vhlkost, jeho zakladni vlastnost je ze prave tohle nedela, mezi jeho vyhody patri skvele schopnosti vzlinat vodu a provzdusnovat pudu.
moje oblibena kombinace je
Kokosove vlakno
Keramzit
Perlit
a trochu hliny
priste to zkusim bez hliny
mimochodem kokosove vlakno je skvele na zakorenovani rizku, obsahuje hormony podporujici rust korenu a maji urcitou schopnost zamezit uhnivani v prvotnich fazich zakoreneni
Podle mě písek zas tak moc vzdušný není. Zrna sou moc malý. Perlit se mi zdá dost dobrý. Je pórovitý, takže vzdušný a drží vlhkost.
Lepší na snížení kyselosti než vápno je DOLOMIT. Je to směs vápence a hořčíku (a ten je setsakramentsky důležitý!).
perlit má pH spíš zásaditý 6,5 - 8,0 a kokosový vlákna mírně kyselý. Já to mícham se zemí oboje - provzdušní to půdu a udržuje vlhkost - a pH by se mělo vzájemně neutralizovat. z kokosu jsou taky ty špunty na sázení - vypadaj jako hnědý tablety a po navlhčení nabobtnaj.Celkem dobrý na sazenice do bubleru.
zapoměl jsem že ten kokos se může míchat až 1:1 se zemí - teda jestli chceš pěstit v hlíně - potom ale bude dobrý přisipat trochu vápence a nejakej biohumus, nebo kostní moučku.V čistym kokosu můžeš pěstovat hydroponicky.
tak si to vyjasneme jednou pro vzdy perlit je material pouzivany ve stavebnictvi ktery se pridava do malty na podezdivani VLHKYCH ZDI a z toho logicky vyplyva ze SLOUZI KE ZADRZOVANI VLHKOSTI .
Doporučené dávkování Perlitu 3 díly zeminy : 1 díl Perlitu. Ale osobně doporučuju dát Perlitu víc. Teď sem to zkoušel. Myslím si, že voda nemůže moc dobře po Perlitu vzlínat když je ho tam tak málo. Já dám pod kytky 2:1. Ale přemýšlím o poměru 1:1. To už musí být pěkně vzdušný substrát což by mělo kytkám vyhovovat. A taky je Perlit děsně lehký tak se aspoň nebudu muset vláčet s těžkou hlínou.
do půdy bych radši nedával perlit pro stavebnictví, ale agroperlit, kterej je přímo určenej do půdy. Ten pro stavebnictví jsem sice ještě neviděl, ale myslím, že by nemusel být zrovna košér.
Nekdo dava prednost samo domo michanymu substratu ,to jaky tam maj bejt pomery primesi uz tu je nekde popsany ,najdi si to.
Ja pouzivam substrat na kaktusy od Agro Cs(vyrobce Krystalonu ,ma dobry slozeni -Raselina ,pisek ,liapor(takovy maly kaminky) ,je vzdusnej ,lehkej ,idealni Ph (6-7),takze nemusis nic upravovat.
Na rust krystalon start ,ci travnik.
ten krystalon kvet a plod ma moc malo fosforu ,takze to na kvet nebude asi idealni ,asi by bylo dobry pridat k nemu naky hnojivo s velkym obsahem fosforu.
Vse koupis v baumaxu ,obi atd.