Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
digy :
jj presne tak, staci i jeden silnejsi vetrak..
latka by mnela dobre nasakovat, a taky by mnela jit profouknout...
je to fajn vec, lus plochou latky muzes regulovat vlhkost, nebo spis silou vetraku...
Trochu teorie:
Rychlost odparovania vody je priamo umerna velkosti plochy vodnej hladiny. V tomto pripade velkosti handry + vodnej hladiny. Tesne nad povrchom vody je koncentracia molekul vody najvacsia. To sposobuje , ze pre dalsie molekuly na hladine, ktore maju dost energie aby unikli do vzduchu, nieje dost priestoru (plati to tesne v blizkosti hladiny).
Riesenim je pridanie vetraku , ktory molekuly vody nad hladinou (aj nad povrchom handry) odfukuje a tym vytvara priestor pre odparovnie dalsich molekul.
Obr.1: Takto to mam vyriasene ja.
Obr.2: Na zvysenie ucinnosti sa da pridat viac odparovacich ploch (handier)
System s jednou handrou velkosti 10 * 15 cm odpari 0,5L za den.
no hadry + větrák jsem zkoušel, ale nezvedlo mi to vlhkost o víc než 10%. Mám naddimenzovaný odtah o 200% abych vyloučil plísně a zlepšil chlazení, takže jsem koupil za 380,- ultrazvukový zvlhčovač - mlhátor do lamp + větrák na rozhánění jsem použil po úpravách stávající. Ta mi zvedne svým hodinovým odparem 200ml vlhkost o 20 % (tzn. na 60-65 %rH] což je pro růst minimum, takže přemýšlím o dalším zvlhčovači ETA 0632 90000 (odpar 0,5L/hod, možnost přihřátí mlhy, 40w) čímž by se měla vlhkost při kombinaci obou teoreticky zvednout na min. 80%, bude umístěna před skříní u nasávacího otvoru ;-) no a při květu půjde pěkně před matkárnu :-) tu mám vyřešenou bez investic - kyblíkem s vodou, ve kterém je "vodotrysk" z fontánky pro kočky - příkon 0,8W, výtlak 20cm, takže značně čeří hladinu na kterou seshora fouká rozháněcí větrák čímž snižuje -ehm. opakoval bych b1ghedův příspěvek 20. - popsal to výborně K+
ted jsem koupil zvlhčovačku za 299,- Kč v okey a jen jsem nad ni umístil kýbl a je to super za supr cenu z kbelíku jsem natáhl hadičku do původní nádobky a je tam vody na dva dny
ja mam malu skrinku newiem jak do nej narvat zvlhcovacku...je ten hyuinday ten maly ale nechce sa mi kupovat ak jednu klasicku mam len zvysim vlhkost v izbe zvlhcovackou a malo by tp byt ok +dajaka tepsa s voodu do skrinky a hotovo