Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Jahodáč Podle mých zkušeností zralá semena klíčí okamžitě, že se musí dát do ledničky to je spíš taková fáma... Nebo pověrčivost některých pěstitelů...
Tim, ze je das do lednicky prodlouzis dobu klicivosti, tedy zivotnost. Nektere semenne banky dokonce uchovavaji leta svuj genofond v marzaku, tak klicivost prakticky neklesa vubec. Neni to fama, pokud mas kvalitni geny a chces se jim venovat treba za 5 let, tak je lednicka povinnosti.
Ja to moc neresim, jen kdyz je misto, tak je pres zimu do mrazaku strcim, ale neuchovavam leta, takze nemam potrebu se tim nejak zabivat.
Původní příspěvek od benjichaouat
Tim, ze je das do lednicky prodlouzis dobu klicivosti, tedy zivotnost. Nektere semenne banky dokonce uchovavaji leta svuj genofond v marzaku, tak klicivost prakticky neklesa vubec. Neni to fama, pokud mas kvalitni geny a chces se jim venovat treba za 5 let, tak je lednicka povinnosti.
Ja to moc neresim, jen kdyz je misto, tak je pres zimu do mrazaku strcim, ale neuchovavam leta, takze nemam potrebu se tim nejak zabivat.
Já jsem se vyjadřoval k trvzení, že když se nedají čerstvá semena do ledničky, nebo o mrazáku tak že neklíčí. Mám vyzkoušené, že je to blbost.
Že se s nižší teplotou prodlužuje životnost semen, to je myslím každému jasné.
Zdravím. Příští rok budu mít regular semínka autoflower. Mám v plánu je co nejříve vysadit (Březen/Duben) a opylit mezi sebou a pak s nima odjet druhé kolo. A mám otázku jestli někdo nevíte za jak dlouho po sklizení semínek jsou schopná vyklíčit. Děkuji
Mal som toto leto auto a prcol som ho pelom z jednej regular kytky. Po kose asi 10 dni som seminka nechal preschnut a dal klicit. No problemo. Takze druhe kolo s novym crossom je realne.
citace:
Původní příspěvek od kubok s autoflowerom by som ti to určite neodporúčal - ak tak regular seeds
growhammer: Ruderalis je recesivni, podle vlastní zkušenosti první potomstvo je fotoperiodicke. Pravda, ze samec byl regular. Až druhou sezonu par jedinců bylo samokvetoucich.
"Breed the best, and forget the rest" - Luther Burbank
Prosím pěkně, nedělejme z toho hokej! Když se kříží dvě autoflower kytky, tak výsledek je rovněž autoflower. Ano, souhlasím že ruderalis autoflower gen je recesivní, ale to se uplatňuje, když se kříží autoflower kytka s fotoperiodickou. Pak recesivní gen způsobí že F1 generace je fotoperiodická a teprve část generace F2 je autoflower.
Můžu sem přidat jeden hodně amatérský dotaz ohledně semen?Hledal jsem,někde to tady určitě bylo,nemohu to najít.Na mém Passion_1 se vytvořilo cca 20 semínek,na ostatních 3 Passionech žádné.Tedy ta jedna zhermila.Když použiji tyto semínka na příští rok,nebudou mít rostlinky větší předpoklady pro hermatění?