Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak uz se mi na PayPay uctu objevily penize co jsem si tam internetbankingem z CSOB uctu poslal a velice me prekvapilo, ze ackoliv slo o prevod mezi ruznejma bankama, penize dorazily uz za 3 dny!!
* ...bojim se, ze z nasi budoucnosti zacinam mit strach...
* chci verit, ze vse zly je tu jen proto, abysme si uvedomili, jak je to ostatni krasny, protoze jen to ma skutecnou vahu!
* Nez zacnes brachu veci menit, zkus pochopit nejdriv, proc tak vlastne fungujou...
* Jeden usmev prosim! ...a s porci nesetrete!
Jenom bych chtěl upozornit na možnou záměnu s platebním systémem PayPal !!!!
To je hlavně populární mezi uživateli aukčních portálů typu eBay a podobně.
draci a ked xcem seedbanke poslat peniaze cez pay-pay kde mam uviest cislo objednavky(ordernumber)?...Myslim si ze do kolonky s nazvom popis ale proste to neviem na 100% a nexcem aby sa tie love len tak niekde "stratili"...Proste nejako neviem pochopit ako bude seedbanka vediet ze tie peniaze prisli odomna...Napiste niekto kto stym mate skusenosti...peace
lidičkové---- a u jaké seedbanky takhle nakupujete? já se snažím uspět na seedboutique.com a tam se mi teda nedaří najít možnost platby bankovním převodem. (pouze hotově v obálce )
TdT:Na seedboutique je teď platba bankovním převodem dočasně mimo provoz... Ale buď bez obav-jsou seriózní, stopro spolehliví! Od objednání do doby než mi semínka přišly uběhlo zhruba 14 dní-takže tak týden jim tam cestujou peníze a týden semínka sem. A dokonce mi i přesně vrátili pár eurocentů!
jen otazka a co kreditni karta? teda nevim jak to funguje unas na slovensku a o kusok vedla v cechach ale tu v irsku ak mas vedeny ucet v nejakej banke pol roka s pravidelnym projmom /aspon minimalna mzda/ muozes zaziadat o vydanie kreditnej karty. a pak je to bez debat
2[b]cmoud [IRL]: "U VETSINY seedbank jsou - ZATIM POUZE - dve (event. 3 - viz. pristi prispevek) metody platby (tj. nemaji placeni kreditkou) za seminka: 1. prevodem penez na ucet 2. poslanim cashe v dopise...
Nevyhody 2. zpusobu jsou evidentni"[/i]
* chci verit, ze vse zly je tu jen proto, abysme si uvedomili, jak je to ostatni krasny, protoze jen to ma skutecnou vahu!
* Nez zacnes brachu veci menit, zkus pochopit nejdriv, proc tak vlastne fungujou...
casto v i-shopech dneska poskytovanou metodou je placeni pres PayPal... jde o elektronickou penezenku na inetu...
od rijna 2006 uz je jejich sluzeb mozny vyuzivat v plnym rozsahu i v CR - muzeme si zalozit ucet "PayPayl.com", na nej vlozit prachy a tema pak moct platit v tech seed-bankach (eventualne tak i prijimat platby od nekoho ze zahranici ci CR), ktery tenhle platebni system poskytujou a ze jich par je...
2Rooftop:
vez, ze platba postovni poukazkou je jedna z nejmene vyhodnejch a prichazis tak zcela zbytecne o pekny prachy... dokonce i v CR za platbu poukazkou zaplatis cca 25Kc navic, natoz pak do zahranici je prirazka O MOC vyssi...
Otázečka... Ve směnárnách se mi to vždycky pletlo... Když mám na PayPal koruny a chci platit v eurech, tak podle jakého kurzu se to počítá? Podle Buy nebo Sell?
Otázečka... Ve směnárnách se mi to vždycky pletlo... Když mám na PayPal koruny a chci platit v eurech, tak podle jakého kurzu se to počítá? Podle Buy nebo Sell?
Prepočíta sa to podľa SELL, pretože Ty máš koruny, za ktoré nakúpiš eurá od banky, v tomto prípade od PayPay (nakúpiš, čiže oni Ti ich PREDAJÚ = SELL) a tie potom použiješ pri platbe.
Je to pomerne mätúce, preto si väčšinou stačí zapamätať, že či už chceš peniaze zmeniť tým alebo oným smerom, nakupuješ / predávaš za ten kurz, ktorý je pre Teba nevýhodnejší (banka viac zarobí).
Príklad:
Chcem zaplatiť za tovar 100 EUR, mám CZK. Kurzy banky:
NÁKUP: 25.16607
PREDAJ: 26.62764
Banka mi 100 EUR predá za 2,662.764 CZK.
EDIT: Až teraz som si všimol dátum pridania predošlého príspevku, takže asi nemalo cenu reagovať, ale čo už, možno to niekomu neskôr pomôže...