Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
2Moltres:
uz na teleportu makaj, zatim se jim ale povedlo prenyst jen par fotonu... ale ja davam kapitalistovi tak 40 let, takze se toho verim jeste dozijeme
* ...bojim se, ze z nasi budoucnosti zacinam mit strach...
* chci verit, ze vse zly je tu jen proto, abysme si uvedomili, jak je to ostatni krasny, protoze jen to ma skutecnou vahu!
* Nez zacnes brachu veci menit, zkus pochopit nejdriv, proc tak vlastne fungujou...
* Jeden usmev prosim! ...a s porci nesetrete!
často přemejšlým o společenským systému, hlavně v tomhle státě, a snažím se vymyslet nějakej lepší. Problém je že když už ho vymyslím a dokážu ho jakš takš vysvětlit tak zjistím že už ho někdo vymyslel přede mnou a že to není uskutečnitelné. takže přemejšlým dál.
dost casto sa mi stavalo ze ked som bol na didzine a tancoval som skureny, tak nahle prisla na mna taka vlna uvedomenia. Ze preco tancujem, a ty ludia okolo mna. Ze urcite vedia ze som zhuleny, divaju sa vsetci na mna, musim prec radsej.
poslední dobou čím dál tím víc přemýšlím o spravedlnosti...
ale ne o takový tý obecný (ta ať je na soudech) ale spíš na tom, kde se vzalo současný paradigma chápání morálky a etiky...
že si kolem sebe zbytečně stavíme barikády, o kterých dobře víme, že nás brzdí ve vývoji, ale jsou už tak moc zažitý, že jsou takřka neidbouratelné...
začíná mě srát humanismus, kterej učí malý děti, že je správný věnovat peníze malejm HIV+ afričánkům, který se rodí i přesto, že jejich rodiče o viru vědí, ale vesele si šukaj dál. A z toho se generuje v lidech rasismus. Lidé totiž vnitřně vycítí nespravedlnost a citlivě na ní reagují.
Nejsem rasista, ale nesnáším ty, co profitují na systému s využíváním odlišnosti (rasa, náboženství, pohlaví)...
Taky dost přemýšlím o tom, jak jde poslední dobou svět do prdele....přečerpávání zdrojů a uvažování jenom o zisku...
peníze jsou čím dál tím důležitější, ale měly by se vydělávat s ohledem na prospěch společnosti...nejsem ten, kdo závidí shareholders těžařů ropy jejich dividenda, ale spíš oni by se měli zamyslet, proč hromadí majetek, který nemůžou během života utratit...pro jejich děti? Pokud to opravdu myslí vážně, tak lepší odkaz pro potomky by byl spíš čistější svět....
naučil jsem se taky jednu strašně důležitou věc...že tohle nezměním, a tak toho alespoň využívám...dřív jsem se trápil tím, jak rád bych všehno změnil, ale dnes vím, že nagelovaný debilové v přeplácenejch džínách od Kenvela o mě stejně nestojej (asi jako já nestojím o ně)...tak prostě to, co se kolem mě děje nevnímám, beru to jako makrookolí, který nemůžu determinovat a v jehož podmínách jsem nucen žít..proto mě už ani tolik neserou tupý výjevy Paroubka, vzdal jsem se snahy stát se Světlonšem lidstva a je mi FAIN :-)
mugli presne a jeste kdyz se k tomu pridaji filosoficke otazky o smyslu zivota, stvoreni zivota nebo otazky o psychologii lidi atd. je to pekne profaranicko
Původní příspěvek od mugli HIV + afričánkům, který se rodí i přesto, že jejich rodiče o viru vědí, ale vesele si šukaj dál.
další příklad totál jinýho světa a totál jinýho způsobu myšlení pokud de o šíření hiv
neřikam to že tam nejsou schopni vyřešit diktátory a podobně je špatný ale jejich ale zrovna nad nemocnou afrikou docela taky přemejšlim. nemluvim o chudobě s tou by žít uměli možná i chtěli ale hladomor a nemoci je síla. přispívam na unicef. otázka: o tom co a proč se tam děje nebo to víš a nebereš?
2 sancha: podle mě je průšvih právě v takovejch organizacích jako je právě unicef a greenpeace...ukazujou problematiku, používají emoce a líbivé odkazy...ale problém se tak nedá zcela vyřešit...dá se PODLE MĚ jenom brzdit a kumulovat...
když bych se na to podíval čistě matematicky...máme tady nějakej potenciál (ropa, pitná voda, čistý vzduch), který se v současné době chová tak, že klesá...nejlepší by byl takový systém rozdělování, který by dal všem stejně...ale to se už nemůže stát...karty byly jednou rozdaný a v týhle hře maj trumfy USA a Evropa..prostě měly výhodu, že během vývoje jim od rána do večera nesvítilo sluníčko a musely se snažit něco dělat, aby přežily...
takže máme dva světy...technologický a "sběračský"
je jasné, že v tom našem jsou možné investice do dalšího vývoje, a právě v nich se bere další zrychlování technologií a zvětšování propasti mezi těmito světy...
takže (zase PODLE MNE) by bylo účelnější, odhodlat se k tomu, nevidět v Africe jenom potenciální zdroj nerostných surovin čekajících na levné vytěžení (trochu mě napadá podobnost diamantů s otroky), ale "donutit" Afričany naučit se používat technologie a pochopit, že kohoutek financí na černý kontinent se zavře s vytěženým gramem chromu v Zambii ... trochu mě ten den děsí...dokážu si představit miliony migrujících Afričanů napříč celým světem z vydrancovaného kontinentu, nesoucí sebou všechnu beznaděj ublíženého národa...
a s tempem, jakým se v Africe těží, k tomu dojde přibližně v době, kdy začne kriticky docházet ropa (z čeho jinýho profitujou zase Arabové?) ...takže Evropa může čekat příliv jak z jihu, tak z východu...
možná se pak tyhle tři vojska střetnout někde poblíž Bílý Hory
jednou jeden clovek rekl: nejvetsi zlo jaky bilej clovek cernejm lidem v africe udelal bylo ze jim ukazal jak by se mohli mit kdyby na to meli. ale oni nemaj.
to je totiz obrovska pravda. vsechny problemy afriky tam zatahl bilej clovek dal zbrane primitivnim narodum, zavedl vlady tam kde je nikdo nepotreboval.........
no z tvejch myslenek vyplyva, ze deti by meli poslouchat rodice I PRESTO, ze se jeste nenarodili a jestlize rodice nepouzivaj gumu, tak by se ani narodit nemeli. Jak to ale to dite nebo vlastne jeste nasciturus pozna?
omlouvám se, ale i když si to co jsem napsal, četl znovu asi desetkrát, žádnou takovouhle úvahu jsem tam nenašel...s těma dětma je to mizerný...oni za to absolutně nemůžou, spíš jsem jenom chtěl říct, že se z těhle sbírek (který africkej problém neřešej), stává novodobá forma odpustků...něco mě žere? Vychrápal jsem se s kámošovou holkou? A na Můstku mě zrovna odchytne 13-ti letá holčička, co mi chce za 20 korum prodat kolečko, kterým zachráním Afriku.
Původní příspěvek od Mad Lion vsechny problemy afriky tam zatahl bilej clovek dal zbrane primitivnim narodum, zavedl vlady tam kde je nikdo nepotreboval.........
Tak jednoduche to nebude. To by znamenalo ze pred prichodem bileho cloveka nemeli v africe ZADNY problem, coz asi tezko.
Nesrovnávala bych unicef a greenpeace. Greenpeace sou fanatický zhovadilci, kerý svojí činností omezujou dělaj problémy
Takovej problém se imho vyřeší generačně. Rozhodně bych neviděla za všim ropu. Jestli někde v pozadí „well, řekl bůh“ .. hladomor a hiv proto to dělam
Souhlasim s madem afrika je černej kontinent bílí furt něco musej tudíž se změnilo ale to je už nenávratný žeo
sinuhet asi tak
války mezi klamana a už to lítá například
edit
na druhou stranu kdyby tam nevlítli bílý kdoví jesli by afrika neosídlila evropu
Původní příspěvek od sancha Rozhodně bych neviděla za všim ropu.
a to já bych jí zase ve všem viděl...ale spíš to co, se z ní dostává...je jedno jestli je to dneska ropa a její destilace nebo zítra uhlí a z něho záskané palivo Fischer-Tropshovou syntézou nebo zemní plyn nebo technlogie MEŘO (methylester řepkového oleje) nebo MTG proces (methanol to gasoline) nebo MTO proces (methonal to olefine)...
prostě je něco (ať už je to obnovitelné nebo neobnovitelné), co přispívá k pokroku...a když jsem třeba Arab, který má zisky z toho, co mi stříká ze země pod nosem, tak je jasný, že až mi to z tý země přestane téct, tak budu flustrovanej...
ale když jsem Němec, kterej si rozmyslí, že bude vést druhou světovou válku, kde se potřebujou tanky a ty musej na něco jezdit a já to něco nemám, tak to musím vyrobit z něčeho, co mám (to je právě příklad toho, jak se v Německu vyvinula technologie na zpracování uhlí na lineární uhlovodíky, který můžou sloužit jako celkem kvalitní dieselový palivo).
Takže ropa (dneska) je opravdu za vším od hraček pro děti až po agregátní ukazatele v makroekonomii :-)