Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jsem rad ze nemam tenhle nazor sam,je docela dost lidi,kteri si mysli ze to bez kondenzatoru nepojede a ze to co je tu o kondenzatorech napsano neni vzdy pravda.
Timto zdravim WILDA ktery o tom nevi vubec nic
jakykoliv kondenzator fakt ne (jak tam jebnes elektrolit tak se budes divit no (bum))! Ta jeho velikost musi kompenzovat tu civku(tlumivku) a impedanci tlumivky fakt ted nevim (pro ruzne vykonou vybojku je ruzna tlumivka) pokud nemas doma co robit tak si hrej no ale je to naprosto zbytecne. (-: (.)(.) pry na 400w asi 25 microF -ale neni to moc jiste
HLAVNĚ TAM NESTRKEJTE ELEKTROLITY
vencass: to ja vim co se tam standartne dava za kondenzatory a je mi jasny ze elektrolit je na stejnosmerny proud
Snazim se zjistit jestli bez kondiku to ma i jiny nevyhody nez ze vracim elektrarne jalovou slozku.
Francois deGeot: chlape,je neco co ti jeste nevyhorelo? )
Taky jsem tak zacinal,bylo toho dost kolik jsem toho znicil.Nejak se zacit musi.Ted doma stavim reprobednu s zesilovacem uvnitr,vypada to docela dobre,muzu pridat i foto
jakej teda ten kondik muzu pouzit? Mam tu 68mF;400V, 2 poly (jedna strana je oznacena minusem, druha nic.) Vysokej je cca 2 cm, stal 70,-, ale nekde v jinyom threadu jsem cetl, ze kondik pro stridavej proud ma mit jenom jeden pol. Nekoupil jsem nejakej blbej?
Tak to mam overeny. Bez kondiku prochazel proud 6,5A a 600w zralo pres 900W a s kondikem prochazel proud 3,4A a tech 600w sedelo taky. Rapidne se snizila spotreba po jeho zapojeni.
můžete prosím někdo napsat jakej přesně kondík tam má být (na 400W sodík a 400W metalhalid)?
Nějak polopaticky, abych věděl co mám v obchodě říct že potřebuju.
Původní příspěvek od kozzy můžete prosím někdo napsat jakej přesně kondík tam má být (na 400W sodík a 400W metalhalid)?
Nějak polopaticky, abych věděl co mám v obchodě říct že potřebuju.
Je takovej hodne velkej a ma jen jeden pol, tzn zadny deleni na + a -
jednopolovy kondik no to docela mate on ma taky 2 nozky ale je jedno jak ho zapojis ale jak to tu nekdo meril asi nejspis ampermetrem a voltmetrem nebo tak nejak a pak to pocital P=U*I tak kdyz to meril bez kondiku tak meril JALOVOU slozku (to elektromerem od CEZU netoci takze to nepletite) a jak meril s kondikem tak meril normalni odber co toci elektromerem podle mne je kondenzator elektricka soucastka a kazda soucastka ma nejaky odber tak s C bude mit vetsi odber nez bez C ale minimalni neni sance to ve vyuctovani poznat ( Kondenzatory se davaji treba u poulicniho osvetleni protoze je tech lamp nekolik tisic a to by delalo problemy) ale pokud se doma nudite tak si hrajte s kondiky (:
Muzete mi nekdo pls rict jakej kond. pouzit pro dve zarivky ... celkem 56W ... asik nema cenu ho tam ani davat ale ja potrebuju aby spotreba byla co nejnizsi a jestli se spotreba snizi jen o trosku tak budu rad
nich: 56W, pri sviceni 18/6 sezere za mesic proud cca za 110Kcm, takze don't worry, be happy ,,,,,,,,,,,,,,,, jop a jestli pod tim chces kvest, sezen si sodik (aspon 70W, spis 150W)