Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nevite nekdo kolik ma mit hodnot kondenzator pro sodikovou vybojku philips Son - T 400W?
Diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiik
A priste hledej smudlo. Ten thread je ve stejne kategorii, prekvapive se jmenuje "kondenzator" a posledni post tam je dva dny stary. Tak kde je problem?
Tento post nevyjadruje vice, nez me skromne nazory a zkusenosti.
Red Tornado aka Ruda Smrst
Na stránkách Teslalamp.cz jsem našel tyhle sodíkovky:
VYSOKOTLAKÉ SODÍKOVÉ VÝBOJKY - eliptické baňky, provoz bez zapalovače, určeno pro přímou náhradu rtuťových výbojek
je to tady: http://www.teslamp.cz/tp_frameset2.htm
to budou asi ty bez startéru, na který se tady někdo ptal.
Travička zelená to je moje potěšení, travička zelená to je moje peřina...
Tak ja jsem nakonec koupil sodik 400W a kytkam to moooc svedci. Vypadaji jako sazenice rajcat. Maji pekne tluste stonky. Jenom jim zloutnou spodni listky. Nevim nekdo cim to muze byt???
zdarek hell,, ptal ses na tu sod. bez zapalovače. mám SHCP110 a myslim ze se da srovnat s klasickejma sodikama..
akorát nemá modrý spektrum takže to valim se zářivkama Coolwhite při růstu a na květ zářivky vodstranim . . .
Roste to velmi dobře navíc já nemám moc peněz takže mi ta sodíkovka vyšla levnějc než kupovat i startér ...
Jo chtěl sem se zeptat k čemu se dává ten kondík (kčemu slouží?) .. . .. pRedem děkan . . .
SHC je obycejna sodikova vybojka (uplne obycejna), SON T je vybojka neobycejna protoze ma upraveny spektrum tak aby se liblilo kvetinkam co nejvice.... Takze co z toho plyne SON T by mela mit lepsi vysledky!!!!
S tim hodnocenim spektra lampy OKEM si urcite delas legraci, tak se k tomu radsi nebudu vyjadrovat.
T.
TIME, SHC je vysokotlaká sodíkovka, použít se dá ale Son-T je samozřejmě lepší (spektrum, svítivost). Já používám SHC 250W, zatím jsem spokojený, někdy si třeba koupím něco lepšího.