Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Taky by mě zajímal názor Snarka, nebo někoho, kdo má přímo zkušenost. Nicméně mně osobně to přijde jako hodně povyku pro nic. Stačí se podívat na lumeny. A ty se vochcat asi nedaj. Trochu lepší úsporka, která má ale stejně jako ty horší o polovic menší výkon Lm/W než sodík. Spíš je to jen hodně dobrej reklamní tah. Navíc pochybuju, že se najde víc lidí, kteří do toho půjdou a budou riskovat takovou investici po tom, co si pracně a draze vytunili sodíkový růmy a boxy a vůbec zjistili, co pěstění obnáší.
Cg
Naposledy upravil czechglock 17-08-2005 v 11:06 AM
2Caesar: Teď si to hlouběji pročítám a pokud to co o nich píšou není jen reklamní žvást tak to je naprostá revoluce v pěstění. I když se použije jen jeden typ zářivky tak spektrum v porovnání s HPS je 5x vhodnější. IMHO by šla použít jako levnější doplněk místo tý modrý obyčejná zářivka s vyšší teplotou chromatičnosti.
Celkově by to chtělo udělat pár pokusů (nebo na ně najít linky ;-°) a najít nejlepší poměr cena/výkon.
např. ze začátku "obyč" zářivka a potom hned red nurturelite, nebo po celou dobu purple nurturelite, etc...
2Cg: Lumeny sice prelstít nejdou ale HPS toho spousty vyzáři ve spektru co kytky nevyužijou.
A ešte jeden link,veľmi sa mi to tam páčilo(ak ste si teda nevšimli,je v jednom z dudových linkov) http://www.growgood.com/gallery.html
edit:ešte ma napadlo,keď som pozeral na ten graf spektra tých nurturelite-načo tam dávali tú zelenú(stredná krivka),keď zelené spektrum podľa všetkého rastliny nevyužívajú?Takí fachmani by to hádam mali vedieť,nie?
Mýliš sa,ja som myslel ten biely,čo ukazuje spektrum tej lampy-vrcholy má 3-v modrom-zelenom-červenom,je to celkom dobre vidieť.
btw:možno sa len toho zeleného spektra nevedia zbaviť,ale to si nemyslím.
este by to chtelo jakej osvit a prosvit nurturelite lampy maj .... totiz abyjste pak nepotrebovali 3 balasty na vyrovnani tehle parametru 600w ... nak jsem to nikde nevidel no ...
Ještě k těm cenám těhle lamp, na www.growgood.com je 125 W lampa s elektronikou už zakomponovanou vevnitř za 16 liber-řádek úplně nahoře (jestli to dobře chápu), to by stálo za investici, mrkněte na to někdo, jestli to dobře chápu..