Divoženka
Stálý Člen
|
Zdar, tak problémy s migrénou mám taky, už pár let. Není to nic příjemnýho, když to přijde ,můžete jít spát, nejste vůbec použitelní. Prý je to i dědičné. Pokud to tedy dojde do poslední fáze, ta se projeví, že vás bolest nutí zvracet, není to jak po chlastu, prostě stálej tlak do hlavy, fleky před očima spojený s tlakem v očích, to by si je člověk nejradši vyškrábal. Přecitlivělost k jakýmukoli zápachu, světlu atd .. jsem z toho kolikrát ani nemohla dojít od záchodu k posteli. Je několik fází, asi 4 fáze a pokud tím ta slečna trpí, tak je dobrý aby se naučila předem rozeznávat, kdy to na ní jde, ono se to dá právě rozeznat podle té fáze. Například, člověk se od toho nevědomky obrňuje, těch projevů je moc, například neustálá žíznivost, pořád pije, ikdyž vlastně žízeň nemá, nebo závislost na kakau, čokoládě aj. Další prvotní spouštěče jsou cigára, alkohol, kafe, stres, u mě se to docela pravidelně dostavovalo, když jsem byla ve škole, kde jsem nepila,nejedla,chodila kouřit cigára v pauzách, pak jdeš večer do hospody, tam piješ a kouříš ještě víc. A pak hotovo. Co je docela zajímavý, že někdy jsem si dala jedno dvě a už to na mě šlo, nejdřív je to takové nepatrné píchaní. U holek se to taky dostavuje docela často, když má svoje dny, je dobrý,si to poznamenat, mě se to projevovalo na den přesně. Jak se tomu vyhnout a jak tomu čelit. Úlevu mě přinášela mast z levandule a máty,natřít na spánky a lehce vmasírovat, chladí to a uvolnění pocítí. Čaj ze řebříčku lekařského, pít hodně horkej, nejlíp všechno, je to starej recept od Marie Trében - moudrá to žena, dobré je taky si zahulit, nejlíp v těch počátečních fázích )) , taky léky typu Migrenafaux, což léky je lepší se snažit minimalizovat a údajně pomáhá i akupunktura. Nu což, prostě nejlíp se snažit odbourávat spouštěče a být v pohodě. Tak hlavu vzhůru.. zdar
Thread o bolesti hlavy tady už jeden máme
|