Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
hihi: jo taky sem mel ten pocit, ze by to melo byt s tim hnojivem v poho, ale nebyl sem si jistej ... takze dik za ujasneni. Kazdopadne by me taky zajimalo, proc ty listy strihas tak daleko od stonku? Je vubec nutny to primo strihat? Ja osobne to vzdycky utrhnu tak, ze chytim ten list primo u stonku a trhem/tlakem dolu ho proste ustipnu bez nejmensich problemu ... tak nevim.
Marcus: je prakticky jedno, kde ten list ustřihneš, jen je to takhle daleko rychlejší, když nemusíš přesně trefovat místo u stonku. A víš taky, že jediný do čeho střihneš je list.
Sleepless: není nutný to stříhat, ale přijde mi to rychlejší a může se taky stát, že zatrhneš ten list do stonku (takový ty vlákna, který sou pevnější a tím trhem je neoddělíš), ale prakticky je to jedno, takhle mi to přijde šetrnější a jistější a nejrychlejší jak to jde nůžkama (amozřejmě je nejrychlejší to odtrhávání, ale občas ne tak šetrný). Ono když máš stříhat víc kytek, tak je jakýkoliv urychlení dobrý.
Jo jasne mas recht, ze pri tech tvejch padesati kytkach to jde tema nuzkama jako po masle A s tim utzenim toho listu i s vlaknem ze stonku je to taky jasny, kazdopadne nemam zase tolik kyticek a naucil sem se to skubat tak, aby se mi to nestavalo ... takze pohodicka i bez nuzek.
Ted uz schovavam kazdej listecek a nemuzu se dockat na mlicko !
Vůbec se neboj vařit mlíčko z hnojenejch kytek já jsem vařil mlíko i bramboráčky jedině z nich a chutí i účinkama si je nemůžu vynachválit takže Dobrou chuť
Po přečtrní všech příspěvků jsem se rozhod, že si vemu od každýho něco. Prostřihávat listy budu jen velký a vždy tam nějaký nechám a stim prostřiháváním začnu 2 měsíce před sklizní. Nevim jestli je ale dobrej nápad 14 dní před sklizní osříhat všechno, protže ta kytka pak nemůže provádět fotosyntézu a tak se musí odklonit od cpaní energie do palic na to že musí vytvořit někde nějaký jiný listy a to nejspíš na palicích, protože ny ty velký už nemá sílu. Ještě jedna věc, která se toho taky týká a jde o sušení, při sklizni to vyškubnete s kořenama nebo bez? Pak to necháte sušit s listama nebo je voholíte všechny a sušíte jen stonky s palicema a ty listy sušite jinde? a ty miny lístečky na palicích vostříháte před nebo po sušení nebo je tam necháte nafurt i na kouření?
Do ty doby nez jsem spatril prvni bliznicky , tak sem vubec nic nestrihal . Pak jsem ustrihl nejvetsi megalisty (tam kde jsem udelal zastipek ,ty listy mely i se stopkou asi 20 cm bez stopky asi 14 cm ) chvili sem to nechal , az se na vrcholku vytvorily asi 2cm palicky a pak jsem kytku (chudaka) razantne zkrouhnul asi na 30% puvodnich listku . Nechal sem jenom listky na vrchnich vetvich , u palicek a na bocnich vetvich sem jich nechal jenom par . U vetvicek 3 radu sem je nechal vsechny .
Vypada to ze palice docela rychle lezou na svetlo.
Podle mě když je ustřihneme listy hodně brzo, v květu, tak kytka pak vydává zbytčně mnoho energie, do toho aby vyrostly nové listy, a né do toho aby šla do palic...
Ale já jsem teď v situaci kdy mi začaly hnít kořeny(23. den květu), a tak počkám, stejnak mi ty listy opadnou samy, a musím kytky nechat proschnout, ale bude to ok, vždyť kytky jsou silné a veřím v jejích nesmyrtelnost ( jenom někdy) Ať to výjde čaf. ALL
Muj nazor je : ostrihavat , ma to par vyhod, 1. je to vyhodny matros na nejake pochutiny co z toho jdou uvarit , 2. Po prostrihani vsech velkych listu se mi uplne brutalne zacali vylejzat dolni palicky , coz jsem opravdu necekal s za 3. Se tim da docela prijemne zabavit a pohrat s kytkama a kdyz neni co delat tak je jakakoliv cinnost vitana.
ahoj
můj názo je nejblíž Dandymu. Prostě jako správní pěstitelé musíme chytit ten správnej fel(cit), vcítit se do kytky, pak jí neublížíme, ale pomůžeme......zapojit mozek mnohdy stačí, ale zapojit mozek i duši vede k nejlepšímu řešení. Snad mi rozumíte
Custe no já myslim že pro tu každou jedn u kterou jakoukoliv kytku prostě bych řek že pro to stříhání (at už je to stříhání, zalejvání hnojení nebo cokoliv jinýho prostě člověk musí mít cit, tu kytku musí znát, prostě musí beyt jeho kámoshka:-)))
No, ja jsem koupil tricet semen a vyrostlo mi z toho asi 18 kytek. Tak jsem je nechal trochu povyrust a nařízkoval je. řízky jsem zasadil na volné místo v kýblech a kytky ze semen začal často zaštipovat a trhat z nich skoro všechny listy. Celkem to zabrzdilo jejich další růst a řízky je v pohde dorostly. Takže si myslím že přílišné zastříhávání kytek a hlavně trhání horlivého množství listů vede k pozdějšímu pomalejšímu rů. Což ale třeba v mém případě nebylo vůbec na škodu.