Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
nevite lidi mel sem 2 indory tak po mesici a zalival sem fest (mel sem kokos a spis sem to tak 3x dene poradne prolil tu vodu z kasliku) a poprve mi ty rostlinky blbe rostli prvni asi 14 dní a pak se zastavily uplne a listy byly prvne na vomak suché a pak zeschly upne a druhy indor prestali rost asi po týdnu a to same kamos mi rikal ze to muze byt tym že je to pod usporkama ale mi spiš pripada realné to preliti nevite priblizne a koreny rostly blbě taky dik za odpoved
Risan: Zdravim, spis nez-li vlivem svetla bych se priklanel k moznosti preliti coz uz kokosoveho substratu neni nic neobvykleho. Kokosovy substrát sam o sobe je velmi nepropustny a velice se v nem udrzuje voda. Slouzi k udrzovani vlhkosti v pude je ale zapotrebi jej smichat s jinym substratem! Koreny v prelite pude odumiraji a s nimy tak i cela rostlina. Co se tyce zalevani tak rostliny se urcite nezalevaji 3x dene nybrz jednou do dvou dnu zalezi na okolnostech. Pro priste bych doporucil zvolit pro sazeni jiny substrat, ktery dobre propousti vodu a zalevat opatrne.
Neposuzuji člověka podle toho, co získal, ale podle toho, co dal. Albert Einstein
Vyborna je voda z deste. Co se tyce vody z vodovodu...doporucuju si ji treba napustit do petky a nechat ji otevrenou aspon 24 hodin. Tim ziska pokojovou teplotu (studena voda stresuje korinky) a vypari se kus chloru. Kde je prilis tvrda voda, tak bych doporucil ji prevarit a nechat opet schladnout na pokojovou teplotu.
Neni na skodu semtam pouzit vodu, ktera zbyde, kdyz si varite vajicka.Je to neskodny zpusob jak doplnit vapnik.
Stejne dobre poslouzi pro dolpneni stopovych prvku odstata neperliva mineralka.
Odstata perliva mineralni voda, krome zivin doda CO2, coz se da pouzit pro zvyseni kyselosti pudy.Pokud je potreba.
Potřebowal bych poradit se zalewáním kytek.....Sadím 1 rokem a tak newim jak na to......Uz my jich 6 chcíplo kwuli přeletí.A tak bych se chtel zeptat jak to mam zalewat a po jake dobe?.....na FAQu sem to nenasel....
Zkus michat hlinu se substratem a perlitem - to tu hlinu odlehci a provzdusni - kytky to rady. No a rozhodne gdyz to zalejvas tak se nesnaz vyrobit zadny bahno - hele - zakrej to misto gde ti couha hola hlina (treba suchou travou) at na ni nesviti slunko primo at nevysousi a gdyz pichnes do te hlinky prstem a je 2-3cm pod povrchem vlhka tak nemusis vubec zalejvat gdyz sou kytky maly tak prece nevysajou ze zeme tolik vody jako vzrostly stromisko.
Ja pouzivam hlinu michanou se substratem (na mnozeni) + perlit, gdyz presazuju tak do zahradnickyho + perlit + puvodni hlina (prip. i kostni moucka) - mam s tim dobry zkusenosti.
Jinak drzim pesti - mej kytky rad, urcite to poznaj a sem tam neco ti i odpusti
he - trafka je vlastne plevel - te se chyti skoro vsude - ja jen - perlit nebo pisek ji fakt dost pomuze - protoze brcko radsi lehci piscitou pudu - no a substrat ma zase dobrou savost a hodne zivin protoze vpodstate jeste porad pracuje (hniti a tak) tagze to pak nemusis tak prehanet s hnojivama a substrat ma jakz takz vyvazenou kyselost (no spis neni nijak extremne mimo) ono to pH se meri pomerne slozite - moc tomu nerozumim (nejsem pedolog, meri se prej pri ruznych vlhkostech a tak) ale ja kupuju 5,0-6,5 (prip. 5,5-7,0) na kazde hline v obchode to mas vzadu napsany zaroven s obsahem zivin - hlavne kopu hluboky siroky diry (pro kazdou kytku zvlast!) a micham s puvodni hlinou hlavne aby byla stabilnejs ukotvena (ne ze by to extra pomahalo - musim dycky triangulovat provazama jak se blizi sklizen) aby se koreny nezasekly jenom v jemnym mekkouckym a vyzivnym substratu.
To je hlina s 7,0 Ph..........takze to snad wyjde........a nikdo to necorkne, jeste si to mosim obsypat soli kwuli hlemyzdum..........ale inac diky za odpowed
Na sul bacha - rimani vysolili kartago prave gvuli tomu aby tam nic nerostlo - jestli tam mas slimejse tak si radsi kup naky vrazdy proti nim treba 'Schnekken Korn'
myslis ze by je to poskodilo?....kdybych to dal treba 20 cm od nich kolem dokola.........ostala by tam ta sul az by ty kytky byli wetsi?....aby e to neposkodilo......a ten Schnekken Korn stoji kolik?..........
asi kolem 30-40 kacek - jak rikam sul je svinstvo - nevim este sem sul nezkousel ale to je neco co asi nemusim - ten schnekken korn jim voni tagze jdou na nej radsi nez na brcko - no a pak jim trochu zamicha vnitrnostma (je to trochu tvrdy ale spolehlivy)
no ted si nejsem jistej ale myslim ze rozhodne min - mozna jim vadi drsnej povrch kytky nebo se jim nechce lozit moc nahoru, ale urcite ti ji nesezerou nebo neposkodi tak jak by zdevastovali ty detatka co mas na te fotce