Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » elektricka zapojeni vseho mozneho I.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 16 17 18 19 20 »
Autor
Téma 
Jimbo
Nový Člen

Karma uživatele Jimbo - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 273

Tohle je výbornej Thread ! Díky chlape !

Old Post 17-06-2003 v 18:49 PM
Jimbo je offline   Profil uživatele Jimbo   Find more posts by Jimbo   Foto galerie člena Jimbo   Click here to Send Jimbo a Private Message   Add Jimbo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
viridis
virtuální člen

Karma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 274

No a jestli chces vedet, co zaplatis, tak pokud bude zapojeno spravne, tak to skutecne bude 0.4kW za hodinu provozu, coz je pri sazbe D02, kterou ma vetsina, tusim 3.60 za kWh, to je......ehm...... 1.44 Kc.

elektrika čerpadélko z filmovky vysokotlake cerpadlo hydromat pojezd
modif. bubbler
(S)měj se dobře !

Old Post 26-06-2003 v 06:44 AM
viridis je offline   Profil uživatele viridis   Find more posts by viridis   Foto galerie člena viridis   Click here to Send viridis a Private Message   Add viridis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HashShit
Stálý Člen

Karma uživatele HashShit - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 275

Stejně mi to není moc jasný

Old Post 06-07-2003 v 14:37 PM
HashShit je offline   Profil uživatele HashShit   Find more posts by HashShit   Foto galerie člena HashShit   Click here to Send HashShit a Private Message   Add HashShit to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
TheEnd
Stálý Člen

Karma uživatele TheEnd - 77% Pěstitelská

Příspěvek č. 276

.

Old Post 14-07-2003 v 22:53 PM
TheEnd je offline   Profil uživatele TheEnd   Find more posts by TheEnd   Foto galerie člena TheEnd   Click here to Send TheEnd a Private Message   Add TheEnd to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oncik
Nový Člen

Karma uživatele oncik - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 277

Ja len chcem poznamenat ze zapojenie ktore je uvedene na tejto stranke pre ventilator nefunguje...Je zle...mal by som tu neskor hodit funkcne zapojenie len co ho trochu vylepsim..

Old Post 28-07-2003 v 22:23 PM
oncik je offline   Profil uživatele oncik   Find more posts by oncik   Foto galerie člena oncik   Click here to Send oncik a Private Message   Add oncik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hefe
Nový Člen

Karma uživatele Hefe - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 278

zdar jen bych měl připomínku k tý tlumivce: jestli nás to ve škole učily dobře tak tlumivka tam jenom kvůli měření elektriky. Při startu sou tam strašný maxima a bez tlumivky to na hodiny napíše jakoby víc než ve skutečnosti spotřebuje ale tak zanedbatelně, že to na pár lampách neni skoro žádnej rozdíl , ale ve městě za pár let...takhle sem to aspoň slyšel já...

Old Post 02-08-2003 v 17:20 PM
Hefe je offline   Profil uživatele Hefe   Find more posts by Hefe   Foto galerie člena Hefe   Click here to Send Hefe a Private Message   Add Hefe to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kvetak
Stálý Člen

Karma uživatele Kvetak - 76% PěstitelskáKarma uživatele Kvetak - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 279

No čeče ta tlumivka je tam kuli snížení napětí a určuje proud výbojkou, sice nevím jaké je provozní napětí výbojky, ale 240V to není. Ten "větší odběr", který signalizují hodiny je způsoben jalovou složkou, která nic nedělá jenom víc točí elektroměrem (jak vzniká a jak se přesně chová už nevim) a proto se potlačuje a to tim kondenzátorem co je u tlumivky, takže pak ty hodiny už ukazujou to co mají a navíc prodlužuje životnost zářivky/výbojky (z čehož logicky vyplívá, že tam ta jalovina něco dělá-ale já nevim co)

Jak to šlo pod zářivkama 4x18W
Stavba "ICEBOX 150W"

Travička zelená to je moje potěšení...
Kouřím rád a je to na mě doufám znát

Old Post 02-08-2003 v 20:40 PM
Kvetak je offline   Profil uživatele Kvetak   Find more posts by Kvetak   Foto galerie člena Kvetak   Click here to Send Kvetak a Private Message   Add Kvetak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deda Mraz
Stálý Člen

Karma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% Pěstitelská

Dotaz problém Příspěvek č. 280

Tak už se mi během pár dnů odporoučela druhá pojistka v napájení mý matkárny (dvě 18W zářivky). Byla to tentokrát 630 mA pomalá pojistka namísto první 500 mA rychlý. Vrazil jsem tam poslední 500 mA rychlou, co jsem doma měl, nechapu ale jak k tomu mohlo dojít. Může se snad jednat o nějakou napěťovou špičku v síti? To bych se ale divil, že by taková špička, která přetaví 630 mA pomalou (!) při odběru zářivek do 200 mA, nepoškodila i jiný spotřebiče, který v tu chvíli běžely (počítač např.). Může to způsobovat nepřítomnost kondenzátoru v napájení zářivek? A k tomu se váže ještě jedna otázka, můžu dát jeden kondenzátor na napájecí vodiče k obvodu se dvěma tlumivkama, z nichž jedna je ale vypínatelná? No a ještě poslední věc, ta se týká připojení vodičů k tlumivce. Mám jednu tlumivku Layrton, ta je zpracovaná precizně, připojení do nástrčnýho konektrou je v pohodě, ovšem druhá tlumivka je o poznání nekvalitnější Philips Made in Poland, kde jsou přívodní dírky z výroby zalepený barvou a i po jejich prošťouchnutí jsem tam vodič 0,50 mm2 nenarval tak, aby pár licen nezůstalo v dotyku s tělem držáku konektorů, kterej je ale kovej a tím pádem uzemněnej a je jenom přetřenej barvou. Máte taky někdo tuhle tlumivku a seká vám dobrotu? Fakt Philips alá Poland nedoporučuju! No to je vše, za odpověď na kteroukoli z položených otázek předem dík.

Old Post 03-09-2003 v 19:50 PM
Deda Mraz je offline   Profil uživatele Deda Mraz   Find more posts by Deda Mraz   Foto galerie člena Deda Mraz   Click here to Send Deda Mraz a Private Message   Add Deda Mraz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
smokerson
Stálý Člen

Karma uživatele smokerson - 52% PěstitelskáKarma uživatele smokerson - 52% Pěstitelská

Nápad Zapojení jinak Příspěvek č. 281

cau lidi
Našel sem na overgroweru schema propojeni tlumivky(Transformer),zapalovace(ignitor),objímky(socket) a kondenzatoru(capacitor).Zda se mi to ponekud chaoticky ale snad to nekomu pomuze.

Old Post 03-09-2003 v 20:30 PM
smokerson je offline   Profil uživatele smokerson   Find more posts by smokerson   Foto galerie člena smokerson   Click here to Send smokerson a Private Message   Add smokerson to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kvetak
Stálý Člen

Karma uživatele Kvetak - 76% PěstitelskáKarma uživatele Kvetak - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 282

Deda:
No kondiky to chce a na každou zářivku zvlášť, rychlý pojistky tam nedávej-na začátku vzniká krátká proudová špička, dyž tam dáš silnější pojistku tak se počítači nic nestane, ale dej tam nejnižší možnou hodnotu, při které to fachá-lepší najít vadnou pojistku ve zdravim baráku, než dobrou pijstku ve ...

Smokerson:
Jo, todle sem tam už viděl, ale nemam rád tenhle styl napojování kablíků, akorát je v tom zmatek, kdyžuž musim napojit, tak přes čokoládu, nebo lanka smotat v jedný lajně, proletovat a kvalitně omotat izolačkou, ale nejlepší je od konektoru ke konektoru jeden drát (lanko)

Jak to šlo pod zářivkama 4x18W
Stavba "ICEBOX 150W"

Travička zelená to je moje potěšení...
Kouřím rád a je to na mě doufám znát

Old Post 03-09-2003 v 21:42 PM
Kvetak je offline   Profil uživatele Kvetak   Find more posts by Kvetak   Foto galerie člena Kvetak   Click here to Send Kvetak a Private Message   Add Kvetak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Frantapa
Stálý Člen

Karma uživatele Frantapa - 88% PěstitelskáKarma uživatele Frantapa - 88% Pěstitelská

Nápad vypadávání pojistek Příspěvek č. 283

To Děda Mráz

1) Je-li propojení všech dílů provedeno čistě a precizně (žádný vyčuhující vous z lícny, odizolování vodičů provedeno na nezbytnou míru-žádné neizolované v prostoru, může být vypadávání pojistek způsobeno buď nekvalitním kondenzátorem - zkus ho pokusně vypojit, ale mám dojem že jsi se zmiňoval, že ho nemáš. Nepomůže-li to, což je zřejmě tvůj případ, zkus vyměnit startér. Jinak zkus vysledovat, zda k tomu dochází hned po zapnutí, nebo až po určité době

2) To s tím 1 kondenzátorem pro 2 tlumivky je v podstatě možné, je-li jeho velikost rovna součtu požadovaných velikostí kapacit kondenzátorů - bývá uváděno na tlumivce. Vzhledem k tomu, že požaduješ nezávislé zapínání obou zářivek, není to moc vhodné. Jednak se ti účiník překloní na kapacitní stranu, což je opačný případ jako by kondík u tlumivky nebyl. Je však pravděpodobné, že ti bude tlumivka více vrčet.

3)Na tlumivku použij místo lícny plný drát - běžně se profesionálně užívá- nejlépe se silikonovou izolací kvůli teplu

Old Post 03-09-2003 v 21:56 PM
Frantapa je offline   Profil uživatele Frantapa   Find more posts by Frantapa   Foto galerie člena Frantapa   Click here to Send Frantapa a Private Message   Add Frantapa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deda Mraz
Stálý Člen

Karma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 284

Frantapa: dík za odpověď
1) na provedení jsem si dal celkem záležet, určitě nikde žádná licna do prostoru nekouká. Kondík opravdu nemám. No a zatím k tomu v obou případech došlo za dlouhou dobu po startu, to je mi právě divný...

2) vypínatelná by byla jenom jedna zářivka, takže by v případě jejího vypnutí byl na tý druhý vlastně dvojnásobnej kondenzátor.

3) když plnej vodič je takovej nepřizpůsobivej, nehezkej

Old Post 04-09-2003 v 02:19 AM
Deda Mraz je offline   Profil uživatele Deda Mraz   Find more posts by Deda Mraz   Foto galerie člena Deda Mraz   Click here to Send Deda Mraz a Private Message   Add Deda Mraz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Frantapa
Stálý Člen

Karma uživatele Frantapa - 88% PěstitelskáKarma uživatele Frantapa - 88% Pěstitelská

pojistky Příspěvek č. 285

To Děda Mráz

Nezbývá než změřit protékající proud obvodem a porovnat získaný výsledek s nominální hodnotou na tlumivkách. (vyndej pojisku, místo ní zapoj do obvodu ampérmetr a naměřenou hodnotu porovnej se součtem nominálních hodnot z tlumivek.
Používáš-li zářiky standardních délek, tak u 120 cm by měla mít každá 36 W což je u 2 ks 72 W. Připočteš-li k tomu určité ztráty k nimž dochází uhřevem tlumivek, nemělo by to dělat více jak cca 100 W celkového příkonu, což odpovídá cca 450 mA proudu. Naměříš-li více, pak dané tlumivky jsou buď chybně provedené nebo jsou určeny pro větší zářivky. (U 60 cm zářivek jsou hodnoty poloviční)

Old Post 04-09-2003 v 12:24 PM
Frantapa je offline   Profil uživatele Frantapa   Find more posts by Frantapa   Foto galerie člena Frantapa   Click here to Send Frantapa a Private Message   Add Frantapa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gee-gee
Nový Člen

Karma uživatele gee-gee - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 286

Cau Viridis, uz delsi dobu shanim casovac, ktery by zapojil okruh tak na 15 az 20 sekund a pak to zas vypl. Sice se da sehnat na netu, ale za dosti husty prachy. Nemas nejake schematicko, nebo alespon radu? Dik, gee gee

Old Post 04-09-2003 v 13:57 PM
gee-gee je offline   Profil uživatele gee-gee   Find more posts by gee-gee   Foto galerie člena gee-gee   Click here to Send gee-gee a Private Message   Add gee-gee to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deda Mraz
Stálý Člen

Příspěvek č. 287

Frantapa: no to jsem udělal už v minulosti a naměřil jsem nepochopitelně NIŽŠÍ hodnotu, než by tam měla bejt a sice 2x18W trubice+2 tlumivky a protékající proud 84 mA! Nechápu to, to je přeci přesně odběr JENOM JEDNÝ trubice s jednou tlumivkou a přitom svítily obě...nevím prostě to nějak neberu.

Old Post 04-09-2003 v 17:33 PM
Deda Mraz
Stálý Člen

Příspěvek č. 288

A ještě bych se rád zeptal na zapojení třívývodový tlumivky. Jedná se mi o to, že mám zapalovač, na němž je zobrazeno pouze zapojení s dvouvývodovou tlumivkou a nevím, jestli ho tak můžu k třívývodový tlumivce za předpokladu využití i třetího "zapalovacího" vývodu použít. Zkrátka jestli pro využití třetího vývodu tlumivky potřebuju speciální startér a nebo to jde i s klasickym...

Old Post 04-09-2003 v 20:27 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:10 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 16 17 18 19 20 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
25-12-2022 - elektricka zapojeni vseho mozneho II. pokračování - 523 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás