Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od JohnyŠišák Ahoj Groweři, mám první a malinký dotázek.
Dneska ráno se mi na kytkách objevilo toto, listy jsou jakoby zarolované.
Jsem uplný amatér, mám balkonovku Northorn light Auto.
Budu rád za každou radu. J.Š.
podle bilych tecek a nasledne krouceni listu to vypada na nejakeho parazita dival ses na listy vetsinou ze spod zda li tam nemas nejake broucky? tohle presne co dela kytka a jak vypada muzou mit na svedomi svilusky tak mrkni a dej vedet
jestli to jsou takovi mali byli broucci viz foto tak jsou to urcite svilusky ale jak uz je tady v mnoha tematech napsano tak vysavaji rostlinu ktera dela bile fleky a pri vetsim zamorene pavucinky nejlepsi je to chytit za vcasu tak ze na nic necekej a hned to postrikej bioolem a treba za 3dny zase dokud nezmiznou nezapomen ale na jednu vec biool nema ochranou lhutu a a je jen kontakni tak ze je musis poradne smocit
ok neni zac ale jestli to nezmizne tak bych se nebal pouzit nejakou chemii kdyz je to na rustu ale to uz je krajni reseni jinak drzim palce a dej vedet
Původní příspěvek od zmijak tak ze problem vyresen dnes po konzultaci s mistrem bartem kteremu moc dekuji jsem zjistil ze uz mam v pici ec metr ktery me ukazoval spatne hodnoty ktere jsem poznal tak ze jsem namichal hnojiva jib v pomeru 10:20:30 a vysledne ec by melo byt cca +- 1.9-2 ale muj ec metr me ukazoval ec 3.5 tak jsem to snizoval coz vysledek je takovy ze mam zavazny nedostatek dusiku a ec spravne na vytoku s novym ec metrem je 0.9 co je velmi malo na kokos tak ze jsem okamzite namichal hnojky v pomeru 20:20:20 a zalil a taky jeste udelal postrik na listy tak ze ted cekam jak to vse dopadne jinak jeste jednou bartovi dekuji
má někdo zkušenost s tímhle..vyloučil sem pesticidy protože na poli poblíž se nestříkalo dlouho ani přehnojení protože sem nehnojil dva týdny a silně pršelo..mám podezření na nedostatek některeho mikroprvku...jen kterého a jakým hnojivem to řešit..pred deštivým počasím seem hnojil jen kristalonem start v kterém sou i mikroprvky. fakt nevím vzniklo to za 3 dny..díki za jakoukoli raduuu
Zda to není tím že sem posledně nehnojil a ješte se to propláchlo tím počasím..fakt nevim prosím o radu protože je to na všech kytkách a myslím že se to chystá zničit všechny
zdarec, mam kybl na balkone (jako vzdy, puda tri roky odlezeny kvalitni kompost), druh rostliny neznam ale loni "chutnala" dobre. Mam problem s listy, nejake napady wocogo?
nene ..tohle je vážný to žlutý uschne a je to v prdeli..už mám zkušenost jen nevim co s tím..zítra to zaleju kristalonem start zhánim wuxal vápník a kupuju ješte doplnek železa..zahnojíme uvidíme..každopádne musím švihat nebo to zeschne...udelalo se to náhle..byl sem tam pred destem a bylo to ok ..bude to podvýživený jen nevím co chybí..podle faq to vypadaá na železo nebo síru...nebo celkově
projel jsem takřka celé fórum od zhora až dolů, ale stejně se stále nemohu rozhodnout, v čem pravděpodobně bude můj problém. Proto bych se Vás chtěl zeptat a hlavně neudělat žádnou blbost.
Mám zasazené 3 Deimos hybridy (autoflower), mají asi 2 a půl týdne a odspoda mi kytička na krajích listů hnědne. Přikládám fotky... v zemi mám 30% substrátu pro kaktusy, 30% kompostu (agro), keramzit a perlit. Mám to venku v květináčích a podle všeho mě napadají jenom tyhle možnosti :
Přehnojení (že by byl bohatý kompost?, tedy rozhodně nehnojit na růst)
Nedostatek draslíku, hořčíku, zinku... (ale bojím se hnojit) [dusík by to snad být neměl, ne?]
Přelité (prvních pět dní jsem zapomněl proděravět dole průduchy + půda dobře drží vlhko)
Spálení od slunce (fleky se objevily při 3denním pařáku, ale i novější listy tyto fleky mají a to je teď pár dní pod mrakem)
Chtěl bych Vás tímto poprosit o radu, co vnímáte jako nejpravděpodobnější možnost. Hnědne od spoda, kytka na obrázku je na tom nejhůře, ostatní to mají jen na těch nejstarších listech. Přemýšlel jsem, že bych to prolil trochu peroxidem vodíku, abych tomu dodal kyslík, kdyby náhodou měla kytka problém s kořeny. Mám strach, že mi kytička takhle pomalu ale jistě zhnědne celá ... Co myslíte?