Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od kubok vie niekto poradiť prečo sa mi na niektorých listoch vyhadzujú takéto hnedé flaky:
Na základě toho ohromného množství informací, které jsi dodal, jsem si téměř jist, že problém vězí v zálivce. Ph, EC, poměr hnojiv, teplota, kvalita hnojiv, atd., atd.... to budou viníci.... ale jak to mám kua vědět, když na nás vybalíš hnusnej flek bez popisu tvého způsobu pěstění.
Původní příspěvek od Bárt
Spíše zasolený substrát.
no premývam už 3 týždeň, takže skôr v tom ( viem že je to zbytočné - ale mal som 3 rôzne strainy v jednom kvetináči - 1. rastlinku som už zoťal: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=69084 ), PH mám stále vyššie ako by som mal mať 7-7,5 a nedarí sa mi znížiť (voda bez hnojív).
Pred tým som hnojil BioBizz - BioGrow, BioBloom, TopMax - podla predpísaných hodnôt, počas hnojenia som nepostrehol žiadne problémy.
Mám podobný problém listy mi začali ke konci hnědnout až schnout, podívej se jestli ti nestojí v květináčích voda! Například já to měl tím že jsem je zalil 2x trochu víc, a voda s hnojkama se mi usadila na dně kýble a v míse pod kýblem, stáli v tom tudíž kořeny a smrdělo to jako kanál. Kytka neustále vstřebávala ten humus ve kterym stálá,takže byla spálená. Řešil jsem to už jen proplachem, mám teď 25 dní do kosy tak jsem to vyřešil takhle. Vypadá to na stejnej problém, malý fleky hnědý na listech, časem se začnou rozlejzat a schnout.
ahoj lidi mám problém nějak mi bělají listy nevíte proč?měl sem to ve skříni ale jelikož tam už není místo tak sem to byl nucen dát ven tak buť tam je tam moc sluníčko nebo je tam večer zima jinak nevím nebo jim něco chybí ph by mělo bejt ok a substrát je namixovanej nějakej kokos pak perlit a zahradnický sub.
Zdar sry za neaktivitu měl jsem ted nonstop šichty ale foto už nebude ani třeba konečně jsem si byl schopnej koupit aspon ty kapky u výtoku té kytky jsem naměřil ph asi 7,2
začli mi to dělat další tři kytky
Chtěl jsem se jen zeptat kolik cca by mělo mýt ph zálivky abych srazil ten výtok na ph 6.2.6.5 jsou to 3.5 květináče a neni to zrovna moc proschlý jen aby jste to brali v potaz
Zdravím mám stejný problém, po tom co jsem se konečně dokopal ke změření PH a EC výtoku ( dřív jsem měřil jenom zálivku ) zjistil sem že květník byl mnohonásobně zasolený - Biobizz haha
Ec metr výtoku ukazoval 1,59 super ale blikalo tam namě x10 !!! takže EC bylo 16 fuj ... a PH 6,9
po prolití květináče 3,5l cca 10l vody s upraveným ph, ec kleslo na nějakých 3.0 ( dál jsem to zatím nehrotil protože už to bylo nasáklý až hrůza, dál to budu snižovat postupně až to vyschne) ale ph nechce klesnout pod 6,6 ať jim dám zálivku jak chci nízkou - přičítám to tomu hrozně zasolenýmu substrátu, uvidím jak to pujde dál, doufám že se mi to podaří (PH těch zálivek bylo něco okolo 4.0 a stejně jsem se nedostal na požadovaný PH výtoku, uvidím po proschnutí a opětovnýmu snažení )
Rada ... s bio hnojkama to fakt nepřehánějte,strašně se to zasoluje, divím se že kytky ještě jakš takš rostly
Classic: Hele někde mi tu poradil týpek at koupim florakleen a je fakt bezva za 250kaček 1l tk na rok a v pohodě to odsoluje a je to dobrý i na přehnojení. Já měl po tom podmisku uplně bílou od zaschlý soli
Jinak jak spolehlivě srazit to ph v květníku bych tky rád věděl
Ahoj všem zahradníkům a zahradnicím.
Chtěl bych se s Vámi podělit s mým problémem a jestli mi někdo ze zkušenějších poradí, tak budu moc rád..
Jedu další kolo s holkama od Sweet Seeds viz: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=68744 a postihla mě na téměř 40 dni květu nějáká zvláštní věc. Týká se to ale jen jednoho modelu (Jack 47). Ostatní (Ice Cool a Cream 47) jsou naprosto zdravé a rostou tak jak mají. Projevuje se to flekatěním a postupným usycháním pouze horních listů a lístků v květech. Hnojím BioBizz 4ml/l Bloom a 2ml/l Grow všem stejně. Teplota u vrcholů je kolem 27.
Může se stát, že by zrovna Jack 47 byl citlivější na stejné hnojení jako mají ostatní? I když s BioBizzem teoreticky přehnojit nejde.
Ph mám z výtoku 6,5 a lampu 30cm nad vrcholama..