Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ja to kombinujem, nieco zastrihnem v polke a nieco odcvaknem uplne, ale naposledy som prestrihal mierne az v 55dni. to radsej nestrihat vobec ako oskubat uplne. Idealne na dobre presvetlenie je pouzit pletivo. Ak prestrihavat, tak s rozumom.
Původní příspěvek od ProradnyGrazl Ahoj. Mám box 60x60 a kytky strašně listnaté. Potřebuji je prostříhat. Stříhat jen čepele? Nebo celé listy? Malé, velké?
citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers grazl - hledej ! méně je někdy více
.... asi nenarazil na spravne tema , tak sem vam to spojil můuzete dal diskutovat o to m jestli , střihat nebo ne , cau Hlava
Podle mě velký listy stříhat je potřeba.. Sice listy na kytce jsou určitý motor pro růst, živiny atd, takže jsou velice důležitý, ale už pár let to prostříhávám z důvodů prosvětlení kytky a navíc se začnou tvořit nový malý lístky a větvičky. Takže zbavovat velkých listů, ale s mírou
tak moje zkušenost indoor - nestříhat, velké listy ohýbat dolů a stonek listu trochu zalomit. list drží ve zvolené pozici, nedostatkem světla pak žloutne a samovolně odumírá (a předtím odevzdá živiny)...
Vypadá dosti býdně chlape .. listy máš napůl suché/zhnilé a pokroucené .. navíc v pokoji to máš a tuším že tomu svítíš jen lampičkou max hodinku za den a to je málo ..
Tak a já bych se chtěl zeptat na jinej soudek stříhání,listy ostříhávám pravidelně,skoro od začátku růstu,ale jen ty největší,po celou dobu co pěstuju a nikdy jsem stim neměl problém,ale teď uvažuji o ostříhání menších větviček,třeba těch spodních a sem tam nějakou tu prostřední.Mam řízek *Four way a je to takový hodně keřovitý,přijde mi až zbytečně moc,sem tam už je vidět zárodek květu,tak si myslim,nejvyšší čas začít stříhat...co si otom myslíte vy?Prostříhat/neprostříhat?Stejně ztěch slabejch větviček moc nebude,preferoval bych využití energie do horních badů...CO?
Zdar, dole nic moc nebude, když to slunko neprosvítí, ale stříhat je lepší dřív než v květu. Šidíš se pak o výnos, když kyti valí energii do větví v růstu a Ty je pak ustřihneš až v květu. Ty spodní je lepší ostříhat hned a pak to neroste nadarmo.
Takže bylo mi zamčeno téma které jsem trochu chtěl objasnit a odkaz byl zde kde se to řeší ale jaksi nedořešilo.(zbytečně zamklé téma a zbytečný odkaz -nic jsem se prakticky nedozvěděl teda to co bych už nevěděl)
Je tu spousty zastánců co střihají a spousty co nestřihají navíc téma je hodně roztříštěné kdy stříhat a kolik.
Trochu napoví strana 16 ale i tak stříhat nebo nestříhat v době květu a těsně před zběrem není tu jednoznačná odpověď.Subjektivní pocity tu napíše snad každý.
Možná že se tu časem najde někdo kdo už několik let střihá a zkoušel stříhat různě a už zhruba má odhad kolik a jak stříhat a podělí se jak na to.
Předem děkuji !
Tak jo. Ja když začal taxem byl uplně ujetej na štípání listů, byl jsem většinou (skoro vždy) zhulenej jak prase, vždycky jsem to tak oholil že tam zbyly jen torza. Byl jsem zastáncem toho že pak veškerá síla půjde do palic, nakonec jsem vždy sklidil celkem slušnou úrodu. Pak se nějak rosšířilo pěstování po celý dědině, tak že v podstatě každej druhej pěstoval. Kamárádi na kytky více méně kakaly, takže si dost výčuraně dělaly políčka co nejblíže k těm mým, taxe stalo že jsem se staral po celý dědině všem o samce, listy jsem samozřejmě škubal jen na svých kytkách, ale, na podzim jsem se nestačil divit jaký vznikly rozdíly, kamáradi měly tak o 100% větší palice než já, později mi docvaklo že kytka si vlastně do listů ukládá živiny který během svýho růstu i květu využívá a tím že jí je budeš odstraňovat jí vlastně připravíš o všechno. Samozřejmě je to můj názor a moje zkušenost, kdyžtak mě opravte. Určitě trhat listy, ale jen ty žlutý ve kterých už nic neni, a určitě těsně před sklizní, dejme tomu tak čtrnáct dní tejden.
to je kazdeho osobny nazor ci strihat listy alebo ne... ja nestriham vobec ostriham ich iba ked skosim aby som nemusel zbytocne susit listy ktore aj tak potom zahodim
Původní příspěvek od vousac Takže bylo mi zamčeno téma které jsem trochu chtěl objasnit a odkaz byl zde kde se to řeší ale jaksi nedořešilo.(zbytečně zamklé téma a zbytečný odkaz -nic jsem se prakticky nedozvěděl teda to co bych už nevěděl)
Je tu spousty zastánců co střihají a spousty co nestřihají navíc téma je hodně roztříštěné kdy stříhat a kolik.
Trochu napoví strana 16 ale i tak stříhat nebo nestříhat v době květu a těsně před zběrem není tu jednoznačná odpověď.Subjektivní pocity tu napíše snad každý.
Možná že se tu časem najde někdo kdo už několik let střihá a zkoušel stříhat různě a už zhruba má odhad kolik a jak stříhat a podělí se jak na to.
Předem děkuji !
Zamčeno bylo kvuli duplicite (proč zakladat thread když už tady je stejnej,řešit to mužeš tady),přište ti k tomu zamčení naperu K-
Proč teda vůbec kytky listy delaj když je nepotřebují? Kdyby to tak bylo,na květu opadaj bez cizí pomoci(schválne si tam nech všechny spodní listy a uvidíš sám jak se jich kytka sama začne zbavovat) Přírodu proste nepřechčiješ.Možná to taky chce oprášit učebnici přírodopisu