Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
odo: jsetli sem to dobre pochopil, tak cinani ty COB fialky skladaji bud z 1W chipu epistar nebo 3W bridgelux, ty nekde nakupuji a cinska tovarna to jen letuje zlatymi draty na desticku atd.
(taky ty poskladany z 3W jsou vzdy drazsi pri stejne celkove watazi nez ty poskladane z 1W )
proto jsem vybral pro sebe 120W COB poskladany ze 3W bridgelux chipu 7paralelnich rad po 10 v serii.
fotku poslu jakmile se k tomu dostanu, zatim pod tim jedou jen mladata, je to muj prvni indor - spis test, doted mi stacilo slunce v lete venku :-)
romy: v led zarovkach jsou ledky casto dost horky (blbe se to chladi ) maji pak nizzsi ucinnost a zivotnost, taky budes potrebovat stinidlo, protoze sviti vsesmerove.
urcite sezenes neco vic smerovyho, co pujde lip zachladit nejakym chladicem (napr. stary CPU chladic ze zberneho dvora ) a bude to jeste za lepsi penize.
muzes zkusit treba tohle, je to za hubicku a udela to vic uzitku: https://www.aliexpress.com/item/LED...0608.0.0.17Pa5v
ps: na kvet je potreba vic svetla nez na rust a idealne vic cervenyho spektra, tak kdyz uz bys sel timhle levnym smerem, tak vzit teple bilou.
Zdravím, naskytla se mi příležitost pořídit levně od kamaráda jedno kolo jetý panel s 200w chipem Cree CXA 3070 3000K, původně jsem měl v plánu kupovat spider vero 242w... ted trošku váhám :-) bylo by to do boxu 60x60 místo 250w sody, kterou mám v teplejších měsících problém uchladit. Co myslíte, oplati se? Za každou radu či připomínku budu rád.
Děkuji.
luubaan,já myslel, že to je tvoje. Výrobci se zaměřují na různé chujoviny viz.wifi, atd.misto toho aby tam začali dávat to nejlepší co je momentálně k dispozici na trhu a to je COB čipy.(samozřejmě ne činy, ale buď cree 3590,Vero29 generace 7 nebo citizen nejvyšší řady).
ROMY - nekupovať! Nebudem vysvetlovať dôvody. Je tu o tom asi najdlhšie vlákno na Groweri. Tuším ťa Carlos nezmazal!? :-)
Ak chceš homemade, tak choď do COB Bridgelux, alebo Cree so zdrojmi od MW
LUUBAN - Fikus má pravdu s tou pytschowynou- za tie prachy máš 2 x Ledideal Spider - ten menší, alebo 1x Vačší, prípadne CREE od ďaLšIEHO experta odtiaľto /Frynk/ - všetko už odskúšané svetlá - takže si sa rozhodol dobre
BITIR - imho súhlasím! Pri tom menšom panely má LEDIDEAL dokonca aj celkom peknú krabicu :-)
odo,jann -dakujem za rady,,,,ešte vás chcem poprosit o radu ako vysoko mam dat 30w led žiarovky full spektrum( 3ks) nad rastliny do môjho mikroboxu,ked vyška je len 60cm a rastliny aj s kvetináčmi majú 30cm a su už 4 deň v kvete,,,dakujem ps:foto pridam v piatok