Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od BeBe Mám otázku, ktorá s LED je lepšia:
led 5mm červená 624nm 6000mcd 40° 2,1V AlGaInP čirá
ALEBO
led 5mm červená 624nm 4000mcd 60° 2,1V AlGaInP čirá
ALEBO
led 5mm červená 635nm 3500mcd 20° 2,1V AlGaInP
ALEBO
led 5mm červená 635nm 5000mcd 10° 2,1V AlGaInP čirá
Ja by som radšej pozeral po 660nm Led diódach.Poprípade ich aspoň miešať.A môj tip z tých,čo si vypísal,skôr tá posledná,aspoň sa približuje spektrom k tomu, čo rastlina potrebuje hlavne k fotosyntéze.Fungovať by to mohlo aj tak,ale všade sa píše 660 nm,tak mám tendenciu tomu veriť.A keď už kupovať a robiť nejaké Led panely,tak z toho najlepšieho.A 660nm som myslím našiel len 4000mcd,ale niekto spomínal,že videl aj 10000mcd(pozor na uhly,čo som si všimol,tak napr.diódy s uhlom 90°,alebo 120°,budú mať úplne iné hodnoty v mcd,ako napr 15°,30°)
ifr,tak to je super!Som na to fakt dosť zvedavý.Kde si zohnal diódy s takými dobrými parametrami?A ešte,aký majú uhol?
Ináč,som zvedavý na aký zdroj to napojíš,lebo keď majú spotrebu tak v priemere 20mA,tak na 1A zdroj napojíš tak 50ks.To budeš potrebovať nejakých 27A a to je hodne.No,v každom prípade som zvedavý a dúfam,že o tom založíš nejaký podrobný thread.Prajem veľa trpezlivosti so skladaním.
Môže byť,máš to fakt dobre vymyslené.Tie Led lampy z toho linku odporúčajú na 1 štvorcovú stopu 2x red(2x180led diód) a 1x blue(cca 70ks led diód.Takže to Tvoje by mohlo osvetliť tak okolo 3 štv.stopy.
Ja do toho chcem ísť tiež,ale furt mi chýbajú peniaze.
trosca,ťažko povedať,ešte som nevidel nikde,že by niekto pod LED vypestoval niečo,aby sa to dalo porovnať so 70W sodíkom,ale podľa toho príspevku č.196 to vychádza tak odhadom do 10-15W.
Původní příspěvek od trosca ted jde o to, jestli to nikdo nezkousel kvuli tomu, ze je to slaby, nebo kvuli tomu ze je to nerealizovatelny..
No,niekto to už skúšal,ale nejaké výsledky som nenašiel.Myslím,že je to silne realizovateľné,ale keď si zrátaš náklady,za ktoré ešte nemáš istý výnos,tak si skoro každý kúpi sodík,ktorý je vyskúšaný a má akú takú istotu.Ja osobne by som išiel aspoň do 400ks červených a nejakých 60ks modrých a plochu tak 30x30 cm,max 4 kvetinky.Ale cenovo by to vyslo drahsie ako hocijaký sodík,aj keď by si ušetril na vetrákoch,netreba to chladiť
Výhody(podľa mňa)
nízka spotreba
netreba výkonné ventilátory,takže tichšia skrinka
vysoká životnosť diód