Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
každý máme svoje hnojky a víme co dokážou.....
ph upravuju před přidáním hnojek a to si udělám celý 10l kanystr ať nemusím jako pako každou petku zvlášť...
a vím že když přidám hnojky tak se mi ph změní o trošičku... je to furt žluté (ani červená ani zelená) navíc mám royality mix takže hnojím vyjímečně
myslím si že s testem Ph za 50,- kč si to každý z nás vyskoušel tolikrát...
já už to neměřím (sem tam pro kontrolu) vím kolik mám dát na 10l
je to třeba vyzkoušet a zkoušet..a zkoušet..a zkoušet..a zkoušet..a zkoušet.. a zkoušet...
Původní příspěvek od epie Zdravim obecenstvo:mám k vám dotaz-mohu použít 85%kyselinu fosforečnou na snížení ph?děkuji za jakou koliv odpověd a radu.
samozdrejme ale radsi bych ji pred pouzitim naredil pac zalezi jaky objem budes upravovat a 85% je sila a asi by se hure nastavovalo presne pH jinak je jedno jestli je to 1% nebo 85% porad je to H3PO4
Zdar vespolek.Mě teče z kohoutku voda s Ph 7.5,zalejval sem tejden bez měření a kytky rostly jen pomalu a neochotně,bodejť ne,když takle vysoký Ph kytkám v podstatě zabraňuje brát si z půdy živiny..Včera sem tohle zjistil a moje první pomoc byla citronová šťáva, z půlky menšího citronu na 12 l vody a Ph sem naměřil 6,0..Zalejvám tim dva dny a kytky očividně pookřály a co hlavně,rostou!! :-) Co myslíte,je citronová šťáva good snižovadlo Ph,nebo do budoucna to chce jiný řešení???
Vakiduvaje: Zdravím, sice sem snad nikdy nezkoušel čerstvý citrony ale normální citronek používám už řekněme 5 sklizní, nevím jestli je to dlouhodobě dobrý řešení ale funguje to a je to jednoduchý. Zatím sem s tím neměl žádnej problém tak nic jinýho ani neřeším. Věřím, že existuje lepší řešení ale sem zatím moc línej abych něco jinýho používal, když tohle pro moje účely stačí. Teď si tím už nejsem jistej ale mám pocit, že pokud takhle upravenou vodu necháš pár dnů stát tak se ph pomalu zvedá zase zpět. Jestli máš ph metr tak by jsi to mohl přeměřit. Ale fakt už si tím jistej nejsem. V každým případě pokud ji rovnou použiješ tak tě to trápit nemusí.
To Hellfire..
Zdar..Jo,citronka bude asi lepčí,nebudou v tom plavat ty kousky citronu :-)
Ale dost lidí tady používá všelijaký kyseliny a to se mi zdá dost brutální..
A máš recht,po dvou dnech odstátí vylezlo Ph na 6,5,takže citronku namíchat před zalíváním,ne dopředu.Díky a měj se
Původní příspěvek od Vakiduvaje To Hellfire..
Zdar..Jo,citronka bude asi lepčí,nebudou v tom plavat ty kousky citronu :-)
Ale dost lidí tady používá všelijaký kyseliny a to se mi zdá dost brutální..
A máš recht,po dvou dnech odstátí vylezlo Ph na 6,5,takže citronku namíchat před zalíváním,ne dopředu.Díky a měj se
tak složení citronky je: kyselina citronová, cukr ,voda, možná ještě nějaký aromata. Takže kyselinu tam cpeš stejně,akorát z kyseliny fosforečný si kytky vezmou ten fosfor,z citronky ne. To samý platí o kyselině octové. Uvědom si že množství kyseliny na snížení je cca stejný, jen tý víc koncentrovaný stačí pár kapek a ne třeba dva citrony. Krom toho se mi v hydru při pokusech s octem atd.. nepodařilo vytvořit stálý prostředí, ty přírodní věci prostě fungovali pár hodin. A na prachy bych řek že ty citronky a podobný kravinky jsou ve finále dražší než flaška 30 procentní fosforečný,nebo hydroxidu.
Zdar.
Mam HNO3 65%. Budem ju musiet nariedit bo sa s nou zle pracuje (kyselina sa leje do vody.) Predpokladam, ze ked ju zmiesam s vodou 1:1 tak by to malo byt okolo 30% S tym sa uz da.
Otazka. Da sa pouzivat na naberanie obycajna umela striekacka z lekarne. Kys. dusicna lepta plast , nie sklo. Pipetu som si samozrejme rozbil este po ceste domov Vydzi plast takuto koncentraciu? Pripadne zriedim na 25. Ale aby som to tam nemusel liat po deci Nech sa mi tam pocas upravy vody ked je v striekacke nevyluhuju nejake bordely z toho plastu.
Čaute, zkouším prcky dát do rašeliny a upravit pH drceným dolomitským vápencem, bojím se ale, že účinkuje pomalu a nezredukuje mi ph (z kyselé rašeliny) na optimálních cca.6,5, abych neměl v důsledku plno samců. Jestli mí někdo zkušenosti z rozpouštěním vápence ve vodě sem s něma, nebo jakákoliv rada. Thx )
tak moja otázka je že čo z tychto dvoch oponentov zvyšuje a znižuje PH.. lebo každý mi vraví inak a growshopy nemam nikde poblizku že by som kupil nejake to PH- tak preto sa pitam