Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
čau máte někdo zkušenosti s Plagron grow mixem?Dlouho se vybíral substrát a tento mi příjde jako jedem z nejlepších.Má vyrovnanou hodnotu Ph je lehce předhnojen atd.Zajímalo by mě jestli mám přidat dolomitickej vápenec když ho tak chválíte.Dík za odpovědi...
dawed:
proč bys tam ten vápenec přidával, jestli má substrát srovnaný ph tak bys ho jen rozházel. btw perfektní ph substrátu ti je k hovnu když tam leješ vodu která má blbý ph. Jestli tam chceš něco přidávat tak bych skusil spíš perlit nabo kokos na provzdušnění.
Jsou lidi co tyhle growshopácký substráty doporučujou, jsou lidi co říkaj vyhozený prachy.
Myslim že mezi plagron, biobizz, atami,... substrátama velký rozdíly nejsou. Jestli se fakt vyplatí by mě taky zajímalo (jel jsem jak v českejch výrobkách, např. zahradnický substrát B, tak v dovozovým atami).
Rozhodně nečekej že drahej substrát je všechno, kdyby to byl takovej rozdíl tak to poznám na první pohled.
Bacha na to že tyhle(pře(d)hnojený) substráty můžou popálit malý kytky.
4 erixon:
perlit už je tam přidanej od začátku...vodu si hlídám (jenom) ph papírkama,na ph metr zatím nemám Kytkám se daří dobře mám je na balkóně a o výkendu se stěhujou do skleníku
...asi před 6dny sem přesazoval řízky(thx HELL) z rw do toho plagron mixu měl sem trochu strach aby se nezpálily ale zatím je to ok.Je to ten lehce předhnojen tak to snad neva?(ale to už s tímto tématem moc nesouvisí)
Thx za info erixon
"Já jenom kráčím po cestách,které mají srdce.Po kterékoliv cestě,která má srdce.Po nich putuji a jediné,co mě zajímá,je,abych je prošel až na sám konec.
A jak jdu,tak bez dechu jenom zírám a zírám."
Juan Matus
Ja používam na pestovanie "Substrát pro Kaktusy a Sukulenty". pH má okolo 6-7. Je vzdušný, lahký a lahko sa z neho odparuje voda. Hnojím Kristalon Start. Chcem sa spýtať, keby mám začať hnojiť, keď už som vysadil druhú várku ? Tieto, čo mám na fotkách majú asi týždeň. Poradte pls
ano, tohle je jeden z mála substrátů od agra, kterej za něco stojí(ovšem ani cena není malá), spousta druhů rostlin v něm roste skvěle
od agra pak ještě doporučuju k namíchání substrát pro pokojovky s aktivním humusem
naopak od agra rozhodně nedoporučuji klasickej zahradnickej substrát a substrát pro pelargonie(pokud chcete koupit tyhle, tak raději od jinýho výrobce)
DJ BISKUP : Klasickej substrát je tiež dobrý, ale má viac humusových zložiek. Oproti nemu, má Substrát pre Kaktusy a Sukulenty viac aktívnych vzdušných zložiek a s prídavkom dobrého hnojiva, ti v nom rastú samé veľké a pekné samice
Čo sa týka, toho pre Pelagónie, neni vhodný, lebo je ťažký, nevzdušný ( Pelagónie majú hlboké korene ) a má veľa minerálov. Ale ako núdzové riešenie sa dá použiť. Ale radšej by som ho nevolil, poprípade s niečim vhodnejším zmiešať.
Keď je problém zo substrátok ( má plesne, ale škodcov ) mám na to nápad. Nasipte ho niekde do vaničky a obarte ( zalejte ) vriacov vodou. Ale tak, yb ho voda celkom pohltila. Potom už iba predcedte substrát ( keď voda vychladne ) a máte ideálny sterilný substrát bez plení a škodcou. Nežiadúci účinok je bohužial zbavenie hnojiva a skoro všetky minerálne látky sa odplavia. Ale keď budeme substrát dobre ďalej hnojiť, tak je to v poriadku.
kdyz nechcete problemy se skudci tak musite nejlepe zainvestovat a koupit treba substrat od plagronu...ja pouzivam Royal-ty mix od plagronu a spokojenost maximalni...je predhnojen myslim na 8 tydnu a kvalita...SE VYPLATI 50l za 500
Původní příspěvek od Mozdik Keď je problém zo substrátok ( má plesne, ale škodcov ) mám na to nápad. Nasipte ho niekde do vaničky a obarte ( zalejte ) vriacov vodou. Ale tak, yb ho voda celkom pohltila. Potom už iba predcedte substrát ( keď voda vychladne ) a máte ideálny sterilný substrát bez plení a škodcou. Nežiadúci účinok je bohužial zbavenie hnojiva a skoro všetky minerálne látky sa odplavia. Ale keď budeme substrát dobre ďalej hnojiť, tak je to v poriadku.
Prolevanim vodou se jak rikas substrat z velky casti znehodnoti (vyplavene ziviny)
Sterilizace pomoci mikrovlnne trouby spolehlive zabije vsechny larvy skudcu a plisne.. 10-15minut na plny vykon a nic neprezije.. na levne nesterilizovane substraty je tato metoda idealni
mikrovlnna sterilizace se neda pouzit na drazsi substraty s pozitivnimi bakteriemi, protoze je to bohuzel taky zabije
Prolevanim vodou se jak rikas substrat z velky casti znehodnoti (vyplavene ziviny)
Sterilizace pomoci mikrovlnne trouby spolehlive zabije vsechny larvy skudcu a plisne.. 10-15minut na plny vykon a nic neprezije.. na levne nesterilizovane substraty je tato metoda idealni
mikrovlnna sterilizace se neda pouzit na drazsi substraty s pozitivnimi bakteriemi, protoze je to bohuzel taky zabije
Když potom použiješ kvalitné hnojivo ( Ja pouzívam Kristalon Start ), tak sa nemusíš báť. Mineráli a NPK sa ti doplní. S mikrovlnkou mám také skúsenosti, že sa mi v nej zapálila rašelina !!! Neból to síce substrát pre Konope, ale tá rašelina normálne zhorela a mikrovlnka skoro vybuchla. Takže doporučujme preliať takou 90 až 95°C vriacou vodou. Poprípade to v nej nechať vychladnúť ( ešte lepšia akternatíva ). Spolahlivo nebudú žiadne plesne a ani žiadna podobná háveď.
uz dluoho používám zahradnicky substrat ph 5.5 az 7 do něho přidávám zhruba 40% perlitu a první týden co mám nové řezy tak do zalivky k hnojivu jeste přidávám roots na podporu růstu kořenového systému a výsledek je 100%
Mozdik: neber osobne ale Kristalon start by som nedal ani muskatu a to este ne rastlinkam ktore si zahulim,,racej precitam nejake tipi,triky a spravim bio zmes ktora mi podpori rast a obohati mi substrat o ziviny ale urcite im nedrbnem taku palavu ako je kristalon blaa,,,hrozne hnojivo nehnevaj sa namna