Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mno tak toto umístění je super ale jak se dívám na ten stonek tak je to nějaká stará kyti......každopádně je tam málo vzduchu takže ještě lepší vzduchování a bude to mnohem lepší...podle listů to vypadá že je to lehce přehnojené a každopádně bych zkontroloval Ph půdy (možná je trochu nízké)
PS: nikomu svoje rady nenutím.....využití na vlastní riziko...jen tvrdím to co si s čistým svědomím myslím sám
Původní příspěvek od yavar .. jasny, jestli je problem teplota (tzn. chce/musis mit tichej boxik) tak je nurture volba. jenom jak ji mas vertikalne, nevypadalo to moc efektivne, svetlo viti primo od zdroje, pak se odrazi .. rek bych ze takle ti ho spousta dopada az odrazenyho a navickrat ..
S tým by som súhlasil,aspoň podľa toho,čo vidno na obrázku je tá lampa "ponorená" do kytka tak max. do 1/3,takže dve tretiny majú veľké straty.Využitie vertikálne by som videl napr. v maltovníkoch,ako s tým začal g-man a neskôr aj iní.Tam je vlastne kytkami "obalená" lampa,kde sa využije komplet potenciál lampy
Vysvětlení, proč zářivky mají menší světelný tok, než sodík. (světelná tok se měří při jiné vlnové délce)
Světelný tok je fotometrická veličina, která vyjadřuje schopnost způsobit zrakový vjem. Jednotkou světelného toku je 1 lumen (lm).
Světelný tok Φ monochromatického záření vlnové délky λ (nm), jehož zářivý tok je Φe, se určí podle vzorce:
, (lm; lm/W, -, W)
kde K(λ (lm/W) je světelná účinnost monochromatického záření rovná poměru světelného toku a jemu odpovídajícího zářivého toku.
Maximum Km bylo stanoveno při fotopickém vidění (ve dne) při vlnové délce λ = 555,155 nm a je 683 lm/W. V(λ je poměrná účinnost záření (z hlediska pozorovatele totožné s poměrnou spektrální citlivostí) a je definována
. (-; lm/W, lm/W)
Světelný tok Φ záření složeného z různých monochromatických záření:
, (lm; lm/W, W/m, -, m)
kde je spektrální hustota zářivého toku Φe v bodě λ.
Stejně jako se pro fotopické vidění definují veličiny K(λ, Km a V(λ, definují se pro skotopické vidění (za tmy, v noci) veličiny K'(λm K'm a V'(λ.
Z definice svítivosti navíc vyplývá, že světelný tok bodového zdroje svítivosti I do prostorového úhlu dΩ je definován
2 Pixel: To vertikál. umístění bych neviděl zle. někde jsem tu čet´, že to je právě dobrý. (Ale pravdaže to bylo o sodíku, tak moc nevím...) Ale určitě bych tam dal stínítko! (..jestli jsi ho teda jen neoddělal kvuli focení..) Tvar staré nádražní lampy...
(jinak já IN nejedu, ale něco už jsem v životě viděl...)
a co sakra znamená to O Lumenu??? Fájo, česky, prosím za blbý. Co jsi nám tím sdělil?
to Lukas: Chtěl jsem ukončit konečně dohady ohledně svítivosti, jelikož se mění při vlnové délce λ = 555,155 nm, podle výrobce však v tomto spoktru je vyzařování minimální, proto je zbytečné se bavit o svítivosti Sodík vs. Speciální zářivka...Kdyby se měrila svítivost v červeném spektu vypadalo by to zase úplně jinak a vypadala by lépe speciální záživka...
....presne take nadrazni stinitko sa mi nepodarilo zohnat,
kvetinka je uz na kvetu 30.den,
vacsi problem ako je stinitko je urcite ph, a Ec,
pretoze na to nemam ziadne mearaaky.
prihnojujem substrat pre pokojky mixovany s kaktusovym a perlitom,
vyzivou od Plagronu (AlgaBloom).
Smrad je to uz celkom pekny,
ale zda sa mi, ze OBM+Wuxal davali "vacsiu muziku".
uvidime ako to cele nakoniec dopadne.
Bolton: Kyti som predpestovaval zaoknom asi 2 mesiace.
Pri tejto genetike strasne rychlo drevinatie stonka....
no a to si tam měl právě napsat hned,protože lumeny a pěstování kytek nemaji vůbec nic společnýho, jak je vidět v tabulce viz níže, počet lumenů vyzařovaných v určitých spektrech je mnohonásobně vyšší než v jiných. Akorát že tyto, na lumeny nejbohatší spektra, jsou kytce úplně na nic a spektra pro kytky prospěšný nemaji lumeny skoro žádný. Síla zářivek je právě v tom, že většinu světla vyzařují ve správných spektrech. Nemají sice moc lumenů, ale to kytkám rozhodně nevadí.
(1W ve vlnové délce) (vyzařované spektrum) (počet lumenů/W)
1 watt na 400 nm fialovo-modrá 0.27 lumenů
1 watt na 450 nm modrá 25.90 lumenů
1 watt na 500 nm zelená 220.00 lumenů
1 watt na 550 nm zeleno-žlutá 679.00 lumenů
1 watt na 555 nm žlutá 683.00 lumenů
1 watt na 600 nm oranžová 430.00 lumenů
1 watt na 650 nm oranžovo-červená 73.00 lumenů
1 watt na 700 nm červená 2.78 lumenů
Tak pánové, tohle se vám opravdu povedlo. Na těch odkazech je skutečně vidět, že když někdo věnuju čas úsporkám a vychytá to, má vynikající výsledky. Obzvláště ten francouzský odkaz je velmi inspirativní, např. domácí výroba stínidla pro vertikální scrog atd...
Chci se zeptat koupil jsem si ty usporky 125 a 200W ,zacínám a nevím si rady s větráním jaký si mám pořídit je to dost peněs tak se nechci unáhlit mistnost jhe 85-110-250 prosim poraďte.Dík Lokr
Nemaš poraď, pak si mužem popovídat a rozvinout tema jak se podnima pěstoje neš jsem do toho šel tak to byli jediné žarovky které mne zaujali,uspora energije dobre spektrum,minus naklady ale to sedá skousnout.Pokud podnimi pěstuješ mám si koupit i třetí mám jenom dvě červenou na květ a modrou ta třetí se mi zdá zbytečná.
Lokr: nemám, nechci, snad jen na matkárnu modrou ENV. CFL 125w...má větší svítivost než ty 200w...jinak mám pár kamošu co pod nima pěstujou, jeden dokonce kombinuje spektra, máj samo všechny tři, ale jak řikáš, ta fialová mi příjde taky zbytečná...na ventilaci se zeptej, ale né snad tady?
Bezi tu reklama na HPS Nutralite s nejakym lepsim spektrem.Da se to zapojit do normalniho predradniku??Rek bych ze jo,ale nejsem si tim jistej.
Prodawa se i 70w ??