Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tuffgong1 : V loni bylo na konci září už pozdě, alwe to sem je nepěstoval já
Vůbec netuším, co by to mohlo být za druh, pošlu sem asi pár foto, tak poradtě
Díkes
SEM nebezpečnej terorista, mám doma kytku a v zahradě dvě...
DROP THE BASS
p e a c e
Ten to ale měl na zahrádce za domem na konci září bylo pozdě, ale taky se o ní vůbec nestaral, měl to jen tak, že k němu naky ty seminka přišli
Já to budu mít v kukuřici, tak snad to bude brzo aby JZdáci nebyli rychlejší
Až bude mít corn metr-možná mín, tak je tam lupnu, 3 pole, po 2 kytkách plusminus
Až budu mít na konci srpna naky květy jistý, tak otrhám, a 1 kytku tam chci nechat co nejdýl a uvidím
SEM nebezpečnej terorista, mám doma kytku a v zahradě dvě...
DROP THE BASS
p e a c e
Tak pište ) už jste letos vysadily? Nevíte někdo kdy se letos
bude sklízet kukuřice? V kukuřici jsem zasadil poprvé.. Můžete mi napsat nějaké triky,tipy,navody,rady jak něco nepokazit atd. DÍKY Groweři
Nechcem tu napísať blbosť,ale mam dojem že všade to je inak .. treba si zistiť hlavne či sa pestuje ako krmna kukurica ... ta sa necháva aj do októbra ,možno dlhšie ... alebo sa pestuje kôli klasom ... každopádne keď si si neni istý by som to rozhodne neriskoval
Taky jsem chtěl jít do kukuřice ale naštěstí jsem nešel. Mé podezření se potvrdilo, sedláci vše sešrotovali na siláž. U nás v okolí není jediné pole s kukuřici na semeno. Snad příště ;-)
Ahoj, jestli zemědělci budou sklízet na siláž nebo na zrno velmi často záleží jestli je v blízkosti bioplynová stanice. Dnešní doba hold nabízí, aby se plodiny pěstovaly, pro výrobu elektřiny :-D Silážovaná kukuřice je jedna z nejlepších pochoutek takové bioplynové-stanice.
Hezký podzim!
Podílím se o svou zkušenost.
Pěstování v kukuřici je bezva kdyz víte, kdy přesně se bude sklízet( nebudu řešit záležitosti typu kukuřice na semeno, na silaz a další účely, protoze pokud se v tom clovek nevyzná, je zbytecne to rozebírat) ( od pracovníků z družstva pod které pole spadá, atd), a nebo když máte pole blízko baráku a slyšíte kombajny( což byl muj případ). Sadil jsem dvakrát ( kvůli mojí nevědomosti o postřicích)- první sazenice šli po prvním postřiku úplně do háje, takze doporučuju sadit až v druhé polovině června ( clovek ma cas si doma předpěstovat a neni pak tolik práce udržet malinkaté klony, či ještě hůř- sotva vyklicene semínka při životě), pak je menší pravděpodobnost postřiku a uhynu kytek.
Dalsi poznatek je nesadit víc kytek k sobě- az byla kukuřice velká, sam jsem mel problém všechny své pole najít, coz logicky nenahraje do karet ani ,,nezvaným hostům".
Dal bych poradil vysoké modely zastrihavat- preci jen je lepší mít kytku která ma 150cm a sklidite ji, nez kytku která ma tri metry a trčí z kukuřice jak telegrafní sloup.
Hnojit na rust je dle mého zbytečné- pole je dostatečně predhnojeno pro kukuřici, ale to je na vkusu každého zvlášť.
Dál bych doporučil podivat se kolem okolí kde budete sadit- myslivecke posedy, stozary vysokého napětí ci stromy na které se da vylézt a je z nich krásný výhled na pole taky přece moc nepotřebujete.
Toť vse co mě tak nějak z loňska napadlo jako stěžejní.
Snad jsem aspon trochu pomohl, ackoli jsou to informace opakovane neustale kolem dokola..At Vam to roste