Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od IcanLearnUgRow čau lidi co myslíte že by tomu mohlo chybět? nějaká blokace živin vlivem ph myslim, protože ho nijak neupravuju ani neměřím a pražská voda má kolem 7 mi řikal kámoš.
vapnik mozna i bor ?
a proc nemeřiš? kapky nestoji tolik
hle myšáku, ale ono nejde poznat jestli se jedná o nadbytek nebo nedostatek, ale hnojim podle návodu, postupně zvyšuju, těd už jsem tam sypal 1.5ml pk13-14 + 3ml A +3mlA B od atami a pravidelně střikám phytaminem, musí to bejt nadbytek myslím, proto jsem to propláchnul atazyme. Abych Pravdu řek, nemůžu přijít na důvod proč neměřim ph možná lenost já mám doma ph metr, ale pochybuju že meří dobře mám ho půjčenej od kaámoše a ten ho nikdy nekalibroval,nechal ho i vyschnout.asi ho zkusím nějak zkalibrovat
Už jsem postoval jeden příspěvek, ale nikdo mi neodpověděl, takže to zkoušim znova.
Problém je vidět na fotkách - hnědé skvrny na listech. Objeví se malé, zvětšují se a list zároveň žloutne, až ho to zničí.
Ze dvou modelů, co jedu, má problém jen jeden (3 kytky, na jedný je to nejvíc, ostatní dvě jeví známky, ale míň). Druhej model nic, úplně ok! Problém se týká jen nejspodnějších velkých listů. Ty ale pomalu odcházejí, takže se to posunuje..
Substrát BioBizz light-mix, hnojivo BioBizz Grow + Bloom každou zálivku podle doporučenýho dávkování (poslední 4 zálivky jsem už jel na střídačku s čisou vodou). pH se snažim držet, takže na výtoku je do 6,5 (měřim kapkama, takže ne úplně přesně). Holky jsou teď na květu skoro měsíc.
Prosím o radu, co by to mohlo být a jaký mám udělat opatření. Díky!
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
To vypadá jako plíseň. Ale taky to múže být jen prosté odhození již nepotřebného spodního listu, což je za květu běžné.. Ale spíš to vidím na tu plíseň
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Původní příspěvek od bezdechu To vypadá jako plíseň.
A neni divný, že by byla jen na jednom modelu, ač se všechny kytky dotýkají?
Pokud by to byla plíseň, co doporučuješ? Mám cca měsíc (spíš míň) před sklizní, takže něco bio?
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Původní příspěvek od bezdechu Kontroloval jsi kořenovej bal?
Jo, kořeny jsou bílé.
Ještě jedna věc: nejpodobnější problém má kolega tady a tam to vypadalo na pH problém. Jinak jsem nic podobnýho nikde nenašel.
Zdravím, přispívám s problémem, který je mně obrovskou záhadou už druhé kolo a zdrojem mnoha vrásek na čele, neřkuli slz. Zničil mně komplet první úrodu a objevil se zas. Vylučovací metodou jsem nepřišel na žádné řešení.
Minulé kolo jsem jel kokos, hnojeno AH, po týdnu se začaly objevovat na listech známky PŘEHNOJENÍ, takže následoval proplach. Proplachoval jsem a proplachoval a proplachoval, ale další a další listy to odnášely. Po přepnutí jsem začal hnojit aspoň EC cca 0.7, výsledek byl 80g suchého matroše pod 800W.
Myslel jsem si, že to bylo smutnicemi (mušky, co kladou larvy, které žerou kořeny) - kytky neměly téměř žádné kořeny.
Průběh tohoto kola:
- Tohle kolo jsem ve 14. dnu, místo kokosu jedu Rockwool.
- První týden řízky hezky prokořenily kostkami, dostávaly AH o poloviční koncentraci s EC 0.7 a PH 5.6.
- 7. den - po nasazení kostek na rohože - začalo opět to stejné jako minule - listy začaly schnout - zlátnout, jako při přehnojení. EC zálivky přitom bylo při vzniku problému 0.95, což na týdenní kytky, které předtím měly EC 0.7, není zas tak moc. VŽdyť jenom ten Rockwool se máčel v roztoku o EC 0.9. Takže od 8. dne opět proplach. Proplachuju už 6 dní, ale další a další listy jdou do řiti, přitom vytéká EC 0.7. Několik kytek už týden vůbec neporostlo.
Zkoušel jsem pro zajímavost jednu kytku zalívat jen destilovanou vodou s uprav. PH, abych urychlil proplach, ale vůbec jí to nepomohlo. Těch smutnic tam mám jen pár, larvy jsem na kořenech žádné nenašel.
Popis problému:
Středové, velké listy schnou od krajů ke středu. Předchází blednutí zelenosti.
Konečky kořenů jsou hnědé - vypadají jako spálené, jinak jsou kořeny většinou bílé.
více viz foto
Zde výčet parametrů, které by neměly být příčinou:
Sadba:
Critical a Power Skunk, stáří 14 dnů
osvědčený zdroj
Světlo:
2krát 400W metalhalid Philips HPI-T
Jedna z výbojek je jetá jen 1 kolo, takže opotřebením to nebude.
Stínidlo je slušné.
Teplota den: 30°C max
Teplota noc: 22°C min
Teplota roztoku: to samé, je uvnitř
Vlhkost: 50-70%
Přívod vzduchu: 450-900m3/h
Ofuk: je dostatečný
Médium:
řízky v Jiffy kokosových bobcích
Grodan master RW rohože a kostky, obojí bylo máčeno 24 h v roztoku z hnojiv AH o EC 0.9 a PH 5.2, upraveno AH PH minus Grow
Nevymačkáváno.
Libra truhlíky s L - vyústěními
Hnojiva:
AH, poměr složek dle etikety pro růst, už týden nehnojeno.
Zálivka:
Nyní voda, EC 0.3, voda v mém městě pro pěstování ověřena jako vhodná, PH upravováno na 5.5 pomocí AH PH minus Grow
Výstup: EC 0.7
Drip, 120ml/kytka/den v 7 cyklech, z toho 5 v noci
Důkladně provzdušňováno
Paraziti:
sem tam se vyskytne pár smutnic, nic drastického
Ostatní:
- Nádoby na roztok by neměly být toxické ani uvolňovat nějaké zbytky čehokoli, zkoušel jsem totiž namátkově změnu nádoby.
- V místnosti jsou nátěry Primalexem Fortissimo, takže neškodné, podlaha PET, taky neškodná.
- Vzduch beru z bytu, tam se nasává škvírami v oknech, vzduch v místnosti se slušně vyměňuje.
- PH a EC mtery pravidelně kalibruji, pufry pravidelně měním.
- Nedošlo k takřka žádným extrémům, výkyvům v PH, teplotě, vlhkosti... Jen jednou jsem stříkal Phytaminem, který je starý asi rok a byl namícháný den, už trochu smrděl. Další den se sice objevily první symptomy přehnojení, ale tímhle to nebude, protože kytky, které byly ještě potom pár dní v pohodě, od se od včerejška přidaly k ostatním.
Budu vděčný za všechny možné příčiny, které mě ještě nenapadly.
Naposledy upravil CerebralEnema 23-03-2012 v 10:21 AM
ahoj.
nevyznám se v pěstění v hydru jak to máš, ale u těch kytek se mi zdá moc vody. kořen nedýchá a neroste, to má za následek nedostatek některých prvků z těch listů, vypadá to na Zn, ale těško říct. listy jsou světlejší aji ty nové.
Všechno co tu píšeš je samozřejmě v pořádku, proto nevím, proč ti to dělá a nic jinýho, než že ty kořeny dusíš mě nenapadá. Zkus jim prostě uškrtit vodu a ty kostky třeba u jedné kytky dát do síťoviny.
taky koukni, jestli se ti někde netvoří řasa, to pak by bylo jasný.
no uvidíš
Zdravim, mam problem se zloutnutim spodnich listu s naslednym cernanim okraju. Teplota je 25°C a vlhkost 65%. Svitim jim 250W sodikem ktery je od kytek cca 30 cm. Kytky jsou v All mixu od Biobizzu. Zalivam tak jednou za 3 dny a do vody pridavam pokazde Bio grow, Alg a Mic a Bio Bloom. Kytky jsou ted 3ti tyden v rustu. Za vsechny rady predem diky.
Původní příspěvek od Luftpumpa252 Zdravim, mam problem se zloutnutim spodnich listu s naslednym cernanim okraju. Teplota je 25°C a vlhkost 65%. Svitim jim 250W sodikem ktery je od kytek cca 30 cm. Kytky jsou v All mixu od Biobizzu. Zalivam tak jednou za 3 dny a do vody pridavam pokazde Bio grow, Alg a Mic a Bio Bloom. Kytky jsou ted 3ti tyden v rustu. Za vsechny rady predem diky.
Tak zalevam az je po zapichnuti clanku prstu na ruznych mistech hlina skoro sucha.
Bio Grow 4ml/l a ALg A Mic 5ml/l a ten bio bloom sem daval jen jednou 1ml/l budu ho tedy davat az na kvet. Jinak koncentrace hnojiv sem pomalu zvedal od 1ml/l. A vody davam cca 350ml na kytku.
Původní příspěvek od Luftpumpa252 Tak zalevam az je po zapichnuti clanku prstu na ruznych mistech hlina skoro sucha.
Bio Grow 4ml/l a ALg A Mic 5ml/l a ten bio bloom sem daval jen jednou 1ml/l budu ho tedy davat az na kvet. Jinak koncentrace hnojiv sem pomalu zvedal od 1ml/l. A vody davam cca 350ml na kytku.